reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka i inne cuda dla nas i maluszków :)

No kurcze też Tesco polecam, ja z Natalką body i pajacyki tylko tam kupowałam. Tu w niemczech nie mam gdzie właśnie musze real obczaić chociaż zwykłe bawełniane body choć troszkę taniej moze kupie jak w h&m czy c&a. No teraz tak myślę, że do spania body na długi rękaw i śpioszki, z pajacykami miałam problem żeby dobrze pozapinać szczególnie na śpiąco w nocy. Na dzień żeby było wygodnie bo dla mnie to podstawa (choć znajomi niemowlaka w dziny ubierali i koszule, mały ruchu nie miał poźniej narzekali że się im na boki nie przewraca jak juz starszy był) no więc na dzień myślę body na długo lub krótko i zależy jak ciepełko to półśpiochy a jak chłodniej to pajacyk. No te z kapturami są szałowe pewnie na jednego lub dwa się skuszę ale kurcze najważniejsze żeby maluszkowi było wygodnie.

reklama
Ja wczoraj zrobiłam zakupy w ENDO, co prawda dla malucha nic nie wzięłam, ale starszych obkupiłam. Lubie ciuszki od nich, takie oryginalne obrazki mają.

Byłam dziś w Tesco po karmę dla kota i se myślę aaaaa zajdę na chwilę na dział niemowlęcy... No i se poszłam :) A tam prawie wszystko -30% :) No i oczywiście wróciłam nie tylko z karmą dla kocińskiej.... :) Kupiłam śpioszki, body, spdenki i cudny hmmm sweterek (?) z milusieńkiego polarku ...
Przedwczoraj jak pojechałam po karmę dla kota do innego sklepu to wdepnęłam do 5-10-15 i też są wyprzedaże i kupiłam śpioszki i do kompletu body - 50%.
Muszę częściej wyręczać męża w kupowaniu karmy dla kota :tak:

jankesowa - kocyk śliczny! Moje kolory! Ja się chyba jednak skuszę na ten z minky - ale najpierw wózek i do niego dobiorę kolor. Póki co mam jeden kocyk z Biedry - ten co połowa naszego forum ma :D Ja mam w duże kropki....

Ostatnia edycja:
edzia to ten żółty kocyk był w kropki? nie wiem czy dobrze kojarzę... ja mam jeden beżowy kocyk od teściowej i jeden błękitny po mnie. uważam że starczy narazie.

mika - no faktycznie podobny. Ja myślałam, że ten Smyk to drogi... Bliżej "wielkich" zakupów pójdę obczaić co i jak bo mam jeszcze kupon zniżkowy z warsztatów Bezpieczny Maluch na cały asortyment poza grami tv.

monia - ten kocyk tło ma bardzo jasne - białe albo lekko żółte? Nie wiem dokładnie - leży już na "dzieciowej" półce :)

e-de ja tez sobie upatrzyłam kocyk Minky, w zestawie z płaska podusia dla niemowlaczka:) Sama miałam podobny zestaw tylko z innego materiału jak byłam maleńka i do dziś jest, a tego nalesnika pod głowe uwielbiam:D (niestety juz nie ma rysunku i sie pruje od prania :((() ale sentyment pozostał... tylko teraz musze upolować zestaw, bo co mi sie spodoba wzór bawełny to nie ma kompletu i obsypuje wszystkich na allegro mailami:-D no i nie powiem, że jeszcze by sie przydał ochraniacz w komplecie ale to już będzie cięzko:p Ja raczej myslałam o tym kocyku do łóżeczka, do wózka mi już jakiś tam komplet kupiła teściowa kiedyś:p
W końcu się zdecydowałam tez jakie chce łóżeczko więc teściu może zaczać robic :) do tego kodmódke z szufladkami i przewijakiem (pózniej go odkręce) i małą półeczkę na ściane:) i tak w sypialni będzie nasza wielka szafa to więcej mi mebelków nie potrzeba:p
Laski ja już to wiedże oczyma wyobraźni mej, ten kącik baboska, te drewniane literki na ścianie z napisem Leoś, pluszaki na póleczce i on w łóżeczku... ahhh <3 :rofl:

Edit: Smyk ma czasem tansze rzeczy niż gdzie indziej, ale na niektóre to taką marże narzucili, że szok. Czymś musza wyrównać:p i też mam 2 kupony znizkowe na 15% i nie zawacham się ich użyć:p Jeden dałam teściowej coby się wyzyc mogła :D

Jeszcze raz edit:
Pytanie do bardziej doświadczonych, ogladam rozki i są albo miekkie albo usztywnione, który lepszy? i jeszcze pytanie odnośnie poscieli, czy dzidziuś przez pierwsze miesiące w ogóle jej potrzebuje, czy wystarczy kocyk i przescieradełko w łóżeczku? Zastanawiam się, bo jak teraz tego nie potrzebuje to wolałabym kupic pózniej jak bedzie mniej wydatów...

Ostatnia edycja:
reklama
judyś - takie miłe wspomnienia z dzieciństwa to jest coś :) Też do tej pory mam sentyment do kilku rzeczy...
Super, że będziesz miała mebelki "na zamówienie". :-) Ja też mam w sypialni tylko wieeeelką szafę - ale chcę domówić komodę w tej samej firmie na a łóżeczko muszę kupić. A literki na ścianę są MEGA!

Do góry