reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka i inne cuda dla nas i maluszków :)

Monia ja miałam, tak jak Mysza gryka-pianka-kokos, dla dwójki i teraz też taki kupię. Też mam taki ręczniczek i jest ok, Alicja do teraz go używa.
Ja szczotki do butelek nie stosowałam prawie wcale, zakupiłam z TT, ale potem gdzieś wyczytałam, że szczotka robi ryski i wtedy trzeba często butelkę wymieniać, bo się bakcyle zbierają. Póki na małych butelkach jechałam, czyli bardzo długo, bo moje dzieciaki cyckowe, to myłam ręcznie, tylko do dużej butli używałam, bo inaczej się nie dało.

dziewczyny a wiecie kiedy zaczynają sie jakies wyprzedaze w H&M i Smyku???
Magdzia w H&M pewnie końcem lipca się zacznie. Ze Smyka często dostaję sms, to jak będę wiedziała dam znać.
Pewnie na tym wątku będziemy się dzielić takimi informacjami, przynajmniej ja na to liczę:-)

reklama
monia - Lili będzie miała gryka pianka kokos. Jakby co to najpierw kładzie sie na gryce a jak dziecko wstaje nóżkami na materacu to wtedy się przewraca na kokos.

monia to nie było w realu tylko obok taki pawilon. Były tam chyba też w tym budynku jakieś wykładziny czy coś takiego. Ale właśnie tak mi się wydawało że go już nie ma jak jeszcze w K-ach urzędowałam.
Ja jestem z Krk, ale mam sporo znajomych w Kielcach i kiedyś sporo czasu tam spędzałam. Stąd znam.
Nawet do lekarza chodziłam w K-ach. :)

Lori z mojej wiedzy wynika że zawsze najpierw strona kokosowa, a dopiero ok 6msc gryka. I tak też przy Szymku stosowałam, bo mi tak polecono w sklepie gdzie kupowałam.

Ostatnia edycja:
My mamy materaz taki MATERAC FIKI MIKI GRYKO LUX 120 PRESTIGE LINE (3230835761) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. kupowałam go w sklepie razem z mebelkami, taki nam doradzili...

Mamy starszych dzieciaczków, które lubią rajstopki WOLA (jak dla mnie są super) ostatnio odwiedziłam w pepco kolezankę i w szoku byłam w jakich fajnych cenach one tam są, że w ogóle tam są, ja na allegro na zimowe majątek wydałam...

Byłam też ostatnio w C&A i były jeszcze kombinezony zimowe po 34zł i nie kupiłam:baffled: bo chciałam w internetowym zobaczyć a w internetowym sklepie nie ma...

Dziewczyny doświadczone w tej kwestii z jakich firm laktatory są najlepsze ?? Bo na allegro jedne są za 30 zł ręczne i wyżej inne są za 100zł elektryczne i więcej a ja się na tych firmach totalnie nie znam :-p Może firma avent ?? :-) Czy macie do polecenia jakąś inną :)

Ostatnia edycja:
Mam właśnie z aventy ręczny, jest ok, ale też porównanie mam niewielkie, bo jak ja kupowałam, całe lata świetlne temu;-) na rynku był chyba tylko avent i medela.

Mysza - hmmmmmmmmm może masz racje...kurde jednak 5 lat to dużo hehe... na chłopski rozum najpierw ta bardziej płaska a na grudkowata później. Zwracam honor :-)

Kademi - ja mialam ręczny avent i dla mnie był okropny. Strasznie się meczyłam.

pozazdrościłam wam tych zakupów biedronkowych i tez kupiłam kocyk :) ... tak wyszło że znowu różowy w serduszka hehe

reklama
ale lori przyznaj, że kocyk jest milusi :-)
ja jutro jadę do tesco.... są pampersy w promocji, chusteczki nawilżane z pampersa i lovela... także jutro tesco, 20.05 lidl... juhuuuu!!!

Do góry