reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka i inne cuda dla nas i maluszków :)

_Karolina a czemu chcesz turystyczne?

U nas Ania ma drewniane, biale, wieksze (140cm, 70cm) ktore mozna na lozko przerobic, ale na razie spi grzecznie za szczebelkami :) Teraz jej dokupilismy biale mebelki z Ikei.
Mlodemu chyba tez biale kupie, jakos lubie biale meble w dzieciecyh pokojach :) Na razie mamy pozyczona kolyske, wiec lozeczko kupie... kiedys tam...

reklama
Mysza - ja tez nie mam sprawdzonej firmy więc zobacze w praktyce, ale to juz nie jest taki duży koszt więc pół biedy.

robię post pod postem bo mam pytanie o poduchy do karmienia. Przy Mateuszu nie mialam i podkładałam przeróżne poduszki domowe tym razem chce zakupić coś "profesjonalnego".
Trafiłam przed chwilą na artukuł Jaka poduszka? Mama radzi jak wybrać poduszkę do karmienia niemowląt ... wstępnie chyba się na tą poduszkę zdecyduje. Czy ktoś może ją testował albo poleci mi jakąś inną ale bardzo fajną faktycznie wygodną?

ja dziś kupiłam superancki ręcznik z kapturkiem z firmy Baby ono. większy odrazu bo 100/100 i materiał super! mam już jeden w mniejszym rozmiarze i uważam że wystarczy.
łóżeczko... upatrzyłam w hurtowni za 239zł drewniane z rzeźbieniem misia i chmurki (w jednym kolorze).
pościel macałąm feretti - masakrycznie sztywna!!!! byłam w szoku, że pisałyście tyle dobrego o tej firmie i to taki badziew. dziewczyna powiedziała, że bardzo się popsuli ale cenę nadal trzymają. upatrzyłam inną pościel - zabijcie mnie, ale nie pamiętam firmy, genialny materiał, polski producent, piękne wykończenie, idealnie dopasowany ochraniacz. ok.100zł
jeśli chodzi o materac do łóżeczka - jakiego szukacie? chodzi mi o skład. proponowano mi kokos i piankę (chyba pianka). max do 100zł.
kupiłam zapas pieluszek tetrowych - 20szt. w wersji miękkiej (10szt. 3zł/szt) i w wersji lux (grubsza i też miła 10szt. 2,99/szt.)
kupiłam 3szt. pieluszek flanelowych - cudnie misiowe po 5,39zł (mam jeszcze 5 szt.z biedronki)
pieluchy uważam za KUPIONE i odchaczam na liście.
do tego jeszcze cudowne bodziaczki z długim rękawem po 2szt. z rozm.56 i 62.
ahhh...i kupiłam szczoteczkę do butelek z firmy lovi (umyje nią i butelkę aventa i lovi i inne) i kosztowała 15zł, a szczoteczka aventa kosztowała 27zł!! różnią się długością i szerokością jedynie. jak dla mnie nei ma co przepłacać.

jestem zadowolona! :-)

monia-ja feretti kupowałam ponad 2 lata temu wszystko możliwe ja uwielbiam tę pościel.Idealnie przylega do szczebelek i nie spiera się.Ręczniki mam tej samej firmy małe na krótko starczają ale też mam jeden po Amelii i teraz dokupiłam drugi a tak kilka dużych-fajne są

tak feretti pościel się bardzo popsuła i nie jest to samo co kiedyś. Babka mówiła że zabrali się za inne rzeczy kosztem jakości na pościeli. Ręczniczki są super:)

Lori to daj znać. Ja przy Szymku kupowałam 2 prześcieradełka w sklepie - rewelacja, mam je do dzisiaj, mięsiste i grube, ale już nie ma tego sklepu i właśnie szukam. A jak dokupiłam na allegro to taka cienizna przyszła że jedno do tej pory nierozpakowane leży.

monia ja mam szczotkę do butelek z aventu - rewelacyjna jest, nic się z nią nie dzieje.
Do której hurtowni w Kielcach jeździsz ? Ja czasami bywam w Kielcach i może bym zaglądnęłam. Pamiętam że 2 komplety pościeli z Glucka kupowałam w takim sklepie na Ściegiennego, co to wystawkę rowerków i innych pojazdów na zewnątrz zawsze mają i kiedyś byłam jeszcze bodajże w okolicach Makro, ale nie pamiętam dokładnie jaka to ulica, ale taki właśnie duży sklep/hurtownia.

Lori pamiętam że sporo osób polecało tą podusie do karmienia z Motherhood, albo ten kojec co do spania w ciąży też służy. Sama nie miałam jednego ani drugiego więc nic więcej nie mogę powiedzieć na ten temat.

Ostatnia edycja:
Mysza - rogala z moderhood macałam w smyku i mi sie nie podobał, wydał mi się strasznie płaski i sobie pomyślałam że dziecko do cycka nie dosięgnie :-D

ja mogę już odhaczyć kosmetyki pielęgnacyjne :) ... kochana mamusia dzwoniła że już wszystko zakupiła razem z sab simplexem i dentinoxem :)

reklama
Do góry