reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka i inne cuda dla nas i maluszków :)

ja mam po Matusiu pościel ale dla Lili chcialam kupić wszystkiego po jednej sztuce nówki żeby miała swoje :)

reklama
Właśnie mam podobny plan, ale w sumie pościel to spokojnie mogę kupić jak się już mała pojawi, bo i tak długo na początku się nie używa.
Ale chciałabym takie jakieś ładne prześcieradełka kupić - takie jak są dla dorosłych - z bawełny. W głowie mam wymyślone białe w maleńkie różowe różyczki :p ale pewnie nie znajdę nigdzie.

nadiaa - ja z mamo-tato mialam druga pościel na zmiane dla Mateuszka i była okropna, ochraniacz po praniu strasznie sflaczał i nie przylegał ładnie do szczebelek. Pewnie po tych 5 latach sie poprawili, ale mam juz awersje. Może jak trafie w sklepie to pomacam.

całkiem możliwe, ona z tego co wiem używa od września i wszystko jest ok, kupowała cały zestaw łącznie z rożkiem i ręcznikami i jest zadowolona.... ale tak to niestety jest, niby kupisz ładne fajne a po praniu....

Ja pościeli nie kupuje mam 2 feretti i to mi wystarczy starsza za to dostanie nową:-)Taką dużą do łóżka. Ja za to dzisiaj w biedronce też coś kupiłam dla starszej piżamkę disneya fajną niby 98/1-4 a moja nosi 92 ale jest idealna a dla brzuszka jeden ręcznik z kapturkiem niby wolę duże ale jeden może być mniejszy symbolicznie kupiłam bo jeszcze nic nie mam:-)

Ja o poscieli na razie w ogole nie mysle. Ani kupowalam jak skonczyla rok. Kupie tylko przescieradla do kolyski I kocyk "z dzieurkami" do przykrycia.

Ja uwielbiam pajacyki. W sumie na 56 i 62 kupuje tylko body I pajacyki plus po jednym zestawie "wyjsciowym" na rozmiar. Ania t w ogole duzo chodzila w pajacach do 4/5 miesiaca I w dzien I w nocy. Przez pierwsze miesiace to nie mialam zestawu na noc w ogole I tak ja przebieralam kilka razy dziennie bo robila duzo wodnistych kup I wszystko bylo brudne.

lori Ty specu od wszystkiego!!!.... wiesz może jaką gramaturę (g/m2) mają miękkie pieluszki tetrowe? tak patrzę na allegro... i wiadomo, tam tańsze niż w hurtowni ale doliczyć koszt przesyłki i fakt, że pomacać się nie da.... ale z ciekawości, ile powinny mieć takie przyjemne w dotyku, a nie papier ścierny...?

reklama
Do góry