reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka i inne cuda dla nas i maluszków :)

lori ja mówię jak jest! wiele rzeczy wiesz i nam to pomaga, noi fakt że masz już dzieciątko i jesteś często dostępna na forum - samo przez się... mianuję Cię SPECEM WYPRAWKOWYM! :-D :*
ahh...i nie kombinuj już z tymi suwaczkami, bo ja mam pamięć wzrokową i co chwila zanim coś przeczytam myślę...a kto to? nowy suwaczek... :sorry:

reklama
Dzisiaj oglądałam te tetrowe i flanelowe w biedronce wg mnie beznadziejne zwłaszcza tetrowe jak bandaż flanela ładna ale byle jaka.
cytryna-a dlaczego pościel dopiero po roku kupowałaś?Czym do tej pory przykrywałaś dziecko?

monia - a bo ja lubię zmiany :)

jeśli chodzi o pościel to ja kupie komplet 3-elem. Ochraniacz, poszwa na poduszke i na kołdrę. Najpierw będę używała ochraniacza, a pościel jak mała podrośnie, ale chce kupić komplet żeby było ładnie a nie wszystko z innej parafii.

iryska z tą flanelą... ja wymacałam kilka i były różne. wybrałam jedną paczkę, ale tetra była przestraszna! ja sama bym nie chciała się nią okrywać, a co takie maleńkie dzidzi... za to kocyki były pierwsza klasa!

monia-kocyki były przebrane i nie było wyboru zresztą ja mam 2 śliczne beżowe milusie w smyku kupiłam dla Amelii a są jak nowe.
Ostatnio teściowa znalazła tetrę po swojej córce najmłodszej(14 lat) i porównywałyśmy niebo a ziemia w porównaniu z tymi co teraz są w sklepach takie mięciutkie i zwarte
Ja kołderkę używałam jak tylko mała w łóżeczku zaczęła spać czyli od 3 miesiąca poduszkę dałam po pierwszym roku życia ale feretti ma takie fajne płaskie całkowicie

Ja kupiłam sobie ostatnio 2 pieluszki flanelowe w Smyku. Moim zdaniem sa dobrej jakości chociaż się nie znam, bo to pierwsz pieluszki jakie kupowałam:-D wzorki przesłodkie i mięciutkie w dotyku. te tetrowe mnie w ogóle przerażają, tak jak mówicie większość to teraz takie sztywne i twarde, fuj:-p. Pamiętam jak jeszcze moja mama zawsze do kapieli robiła sobie taką chustkę z tertrowej pieluchy na głowe i to w dotyku było znacznie milsze :p

Dzisiaj oglądałam te tetrowe i flanelowe w biedronce wg mnie beznadziejne zwłaszcza tetrowe jak bandaż flanela ładna ale byle jaka.
cytryna-a dlaczego pościel dopiero po roku kupowałaś?Czym do tej pory przykrywałaś dziecko?

Kocykiem. Tu mozna kupic takie duze, jak jest cieplo rozlozyc, a jak zimno przykryc kilkoma warstwami. Zreszta Ania sie strasznie rozkopywala tak czy tak, wiec tez ja cieplej ubieralam, np body z dlugim rekawem i plarkowy pajacyk. Ja sie nad tym specjalnie nie zastanawialam, powiedzieli ze dziecko do roku ma nie spac na poduszcze i nie byc przykrywane kolderka to sie trzymalam zalecen ;)

Macie może upatrzone na allegro ręczniki?? Kupujecie zwykły czy z okryciem na główkę??? Ja miałam z Natalką ten z okryciem ale jakiś mały mega szybko mi z niego wyrosła!

Łóżeczko będzie zielone lub brąz jeszcze myśle :) ale napewno turystyczne tak mi sie tym razem zachciało nie tradycyjnie, tzn tamtym razem też chciałąm ale mąż focha strzelił tym razem się nie dam :D
Caretero GRANDE łóżeczko turystyczne + przewijak (3218705164) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Karolina - kupiłam ręcznik feretti bo wydał mi sie najlepszy w dotyku i porządny. Będzie dobrze zbierał wodę. Ma kieszonkę na główkę dziecka i kupowałam od razu duży a nie te malutkie.

jeśli chodzi o łóżeczka to ja mam w domu drewniane, ale koleżanka tez sie zdecydowała na turystyczne to się dzisiaj naoglądałam i nasłuchałam. Upatrzyła na necie dokładnie to które Ty pokazałaś, ale babka odradziła i zasugerowała to BABY DESIGN DREAM 2013 kojec łóżeczko, MOSKITIERA (3218852935) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.. Ma 100 razy lepszy materiał, więc dłużej wytrzyma. Ma lepsze wykończenia.

a ja dzisiaj zaszalałam i kupiłam pościel glucka...jest taka śliczna, wymarzona jaką chciałam :) ręcznik feretti, prześcieradło i pokrowiec na przewijak :-)

reklama
Lori co za prześcieradło kupiłaś i pokrowiec ? W sensie jakiej firmy. Bo ja też muszę zakupić i jakoś nie mam sprawdzonej firmy. A widzę że jednak na Glucku stanęło. Super.

Do góry