reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyprawka i inne cuda dla nas i maluszków :)

annaoj

No wiem ale te duże podkłady to trzeba przecież do majcioch przymocować to wtedy w takim podkładzie i tak nic nie oddycha

marzenka
Ja na łóżko też zamówiła ale boję się, że w nocy się podwinie czy coś i zabrudzę im łóżko w szpitalu :-p

monia

Ja się jeszcze nad tym nie zastanawiałam bo znowu słyszałam, że lepiej jak dzidzia na płaskim leży

reklama
U nas na lozko dawaja tzn dawali jak rodzilam Gracjana . Mialam cc wiec za duzo tam nie widzialam po. ale kladli te duze maty na lozku i wklady ABSORGYN w dowolnych ilosciach

ja nie kupuje karuzeli poki co moze pozniej jak mala bedzie miala z 3 miesiace...ale tez nie bede przesadzac...
jelsi chodzi o posciel to mam ochraniacz po mlodym i przescieradelka tez...narazie nie kupuje poscieli bo po co.. a i tak jak dzis bylam w sklepie to fajne maja posciele koszt 60zl wiec jak juz to pozniej moze na zime...
a na odparzenia co kupujecie?do oczek sol fizjologiczna?do noska tez cos trzeba?bo niepamietam
wogule co potrzeba z rzeczy aptecznych?

monia ja tak jak judyś kupiłam dzisiaj poduszkę klin, małego musiałam kłaść na podwyższeniu więc przewiduję że tym razem pewnie będzie tak samo.

marzenka z tego co pamiętam to do oczek sól fizjologiczna, do noska roztwór wody morskiej i gruszka, ewentualnie jakieś herbatki na kolki dla dziecka i spirytus do przemywania pępka

Melduję się po wyprawkowych zakupach ;) Zamówiliśmy wózek, łóżeczko , fotelik, pościel no i kupiłam wiele innych rzeczy z mojej listy typu materac, wanienka, przewijak, aspirator, nożyczki, majtki, wkładki itp.... za duży by pisać ;)
na zamówione czekam około 2 tygodni i wtedy dokończę moją listę czyli już pare pierdołków :D:D
ale jestem zadowolona w końcu wybraliśmy :D:D

Dziewczyny a jak chcecie kłaść dziecko w łóżeczku ?? na samym materacu czy coś podkładacie? typu kocyk? i czym przykrywacie do spania?

monia - teź nie kupiłam karuzeli, maty i bujaczka bo liczę że otrzymamy je w prezentach ;) a jak nie to dokupie później ...

Kademi ja też nie rozumiem tego chodzenia w samych pokładach bez majtek, ( przecież wypadnie) ;/

u mnie sie nie kupuje takich drogich rzeczy typu karuleza czy cos...dlatego jak juz to licze tylko na siebie..
nadia ja bede klasc na materac sam i przykrywac kocykiem bede wiecej nie trzeba jak narazie

Marzenka21 ja wstępnie zamierzam do oczu i do nosa stosować sól fizjologiczną. Gruszki nie działają na mnie zachęcająco, wolę zaopatrzyć się w aspirator.

Nadiaa
, co prawda na początkowy okres chcę używać kosza mojżesza (żeby mieć dziecko koło siebie w nocy), ale ogólnie zasada podobna - dziecko na prześcieradło + przykrycie kocykiem. Ciągle zastanawiam się czy jest sens kupować kołdrę, sam koc (wiosna/lato lżejszy, jesień/zima grubszy) powinien dać sobie radę. Moja mama upiera się, że ona chce maluszkowi coś kupić, więc padło na kołdrę i podusię (jedna z niewielu rzeczy, jaka mi brakuje), ale nadal mam mieszane uczucia, czy w ogóle wejdzie do użytku i który rozmiar lepiej kupić (120/90 czy 135/100).

My też po zakupach :) Wczoraj meble, dziś kosmetyki, jeszcze kilka ubranek, termometr, pieluchy itp. Jakoś wolno nam to idzie ;) Ale każda rzecz zbliża nas do końca ;)

Na razie pościeli nie kupujemy, karuzeli też nie.

Dziewczyny a jak chcecie kłaść dziecko w łóżeczku ?? na samym materacu czy coś podkładacie? typu kocyk? i czym przykrywacie do spania?

Materac, na nim specjalna nakładka higieniczna, prześcieradło i Hania ;) A przykrywać będziemy kocykiem albo Młoda będzie spała w śpiworku - zobaczymy co będzie wolała...

W SuperPharm jest promocja na białe Pampersy! I część kosmetyków Hipp :)

reklama
Nadiaa - ja nie wiem... Na pewno Dziecku będzie miękko na kołderce, ale czy to zdrowe? Nie mam pojęcia :) Wiem, że nie powinno się kłaść na poduszce. Chyba możesz przykrywać dziecko kołderką, dużo osób tak robi. Ale ja ekspertem tu nie jestem, to moje pierwsze Dziecko :)

Do góry