reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyprawka i inne cuda dla nas i maluszków :)

nadia-na kołderce czy pod kołderką?Na kołderce to chyba nie za bardzo-dzieciątko musi mieć raczej płasko i twardo.Poduszka praktycznie płaska to też w dużo późniejszym okresie.

Dziewczyny ale Wy zasuwacie z tymi zakupami.Ja może tak nie szaleje bo wydaje mi się że wszystko mam po Amelii.Dla siebie muszę pokupować środki higieny to na pewno i dla brzuchalińskiej także.

reklama
Ja wczoraj kupilam koszule nocna dla siebie ale nie zadna ciazowa tylko zwykla ze sklepu z bielizna na guziczki tak samo mialam dla Gracjana wole po macac zeby byla naturalna bawelna a nie sztu czne bo po porodzie wydaje mi sie straszne poty mialam plus sztuczna koszula to dzieeekkkiiii wielkie.

Ja tez za duzo nie kupuje bo mam o malym lozeczko , materac, wozek, lezaczek, karuzelka, fotelik samochodowy wlasnie odswiezam , wozek juz wyczyscilam... ciuszki co nie co do kupilam ale jeszcze mam braki . dla Gracjana mialam kolderke ale srednio sie sprawdzila wiec teraz nie kupuje tylko zdam sie na kocyk, przescieradelka mam. A przewijak tez mam po malym i pokrowce na niego. Lada moment wezme sie za pranko bo 33 tc leci i nie ma co czekac we wtorek mam wizyte wiec zobaczymy jak stan podwozia. Ostatnio kupilam pampersy , chusteczki , smoczek, butelke aaa laktoator musze poszukac

Kademi ja robiłam tak, że te duże podkłady na łóżko (te takie ala' prześcieradło) i jak się kładłam na łóżku to podkład poporodowy (ta wielka podpaska) kładłam sobie między nogami (wszystko wyciekało na podpaskę). Jeśli chodzi o chodzenie, to naprawdę tiptopami się chodzi, więc wielka podpaska nie ma prawa wylecieć.
Dziewczyny z wątpliwościami weźcie sobie majtki, a po porodzie same zobaczycie.
Marzenka ja na odparzenia będę miała BEPANTHEN, kupiłam sobie już do brodawek, na pierwsze dni. Do oczek sól fizjologiczną. Na pempuś OCTANISEPT.
Sól fizjologiczną kupię do noska, ale na razie ani fridy, ani gruszki nie zamierzam. Moja lekarka twierdzi, że jeśli nie ma kataru, to nie ma konieczności stosowania.

Ja muszę jeszcze kosmetyki kupić, materac zamówić i pościel i jakiś kocyk bym chciałam. No i dla siebie do szpitala rzeczy, ale mam nadzieje, że w sierpniu to zrobię, a gdyby jednak nie (tfutfu, odpukać), to B do apteki poleci, w końcu takie rzeczy wszędzie sprzedają.

a ja zamówiłam sporo rzeczy w aptece intenetowej niezapominajka... z dostawą do domu na ich koszt bo wyszlo ponad 200zl - może któraś z Was też skorzysta bo ceny mają dobre jak na moje oko!
Oilatum Baby Emulsja do kąpieli 500 ml 1 57,49zł,
Frida Aspirator do nosa 1 szt. 22,98zł ,
-- Sudocrem Krem 60 g 10,98zł
-- Linomag maść 30 g 5,98zł
-- Octenisept 50 ml 23,98zł
-- Kompresy z gazy, jałowe 5cm x 5cm Apteo Care 3 szt. 2,40zł
-- Kompresy z gazy, jałowe 7cm x 7cm Apteo Care 3 szt. 1,96zł
-- Podkłady higieniczne Bella Mama 10 szt. 2 szt., 9,96zł
i leki dla mnie na teraz
Femibion Natal 2 30 tabletek + 30 kapsułek 50,98zł
Olimp Chela-Mag B6 60 kapsułek 16,79zł

zawsze to parę sztuk skreślone z listy;-)

dziewczyna a na materac do łóżeczka zakładacie jakiś podkład z ceraty czy cus takiego i dopiero na to przescieradło?

mam pytanie. ja już spakowałam torbę ale zastanawiam się nad jedną rzeczą. Jaki rozmiar ciuszkow bierzecie do szpitala? Ja spakowałam 56 i zastanawiam sie czy nie dopakowac 62

Mag_dzia ja daje tylko prześcieradło. Podkłady dawałam dopiero jak odpieluchowywałam dzieci. Tak tylko pod główkę pieluszkę, na wypadek gdyby sie ulało.

Galaxia musisz mieć ciuszki dla Jasia w szpitalu czy masz na myśli ciuszki na wyjście?

Ja mialam same 62 i dobrze bo 56 bym mlodego nie wdusila zalezy jakie masz wymoary z USG :sorry2: ja wiedzialam ze bedzie wieksze dziecko wiec nawet 56 nie kupowalam.

Ja na materac zakladam od razu przescieradlo bez ochraniaczy, podkladow itp ale moj materac ma juz w sumie taki ochraniacz bawelniany na zamek - nie wszystkie materace tak maja?

Galaxia ja biore tylko 56, z tym ze nasz maluch raczej na pewno bedzie krociotki, my oboje niscy, Ania sie urodzila 52 cm. U nas wystraczy mniejszy rozmiar :)

annaoj musze miec spiochy i pajacyki do szpitala. bo mysle że jakby nawet na USG wyszło małe dziecko to wiadomo że maszyna może sie mylić i będzie większe

reklama
Dziewczyny na brodawki najlepsze sa kremy/masci ze 100% lanoliny. one sa drogie ale wierzcie mi nic tak dobrze nie dzilala na pekniecia - ja probowalam chyba wszystkiego a ranki mialam takie ze do tej pory mam 2 blizny. Warto zainwestowac w taki krem.

Do góry