reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyprawka i inne cuda dla nas i maluszków :)

Galaxia to weź takie i takie, tylko może po 2 sztuki, w razie czego przygotuj dla chłopa zapakowane, co by mógł dowieźć (tylko najlepiej w dwóch osobnych reklamówkach, w różnych kolorach, co by z wrażenia nie pomylił)

reklama
Choc u nas w szpitalu dawaja ciuszki i wolalam w ich miec dziecia bo zdarzylo sie ze zwinely moje razem ze szpitalnymi :baffled: i poszlo w niepamiec

AnnieTess też wczoraj zastanawiałam się nad kupnem termometru żeby nie przegrzewać pokoiku małej i ten co pokazujesz wydaje się być świetny. Muszę poszukać :D:D

Pod materacyk kupiłam podkład - ceratkę ale nie wiem czy od razu założę czy później. Co do tej pościeli to już sama nie wiem jak to zrobić, chyba najlepiej zwinę ją w nóżki łóżeczka a dzidzię tak jak mówicie na samym materacyku bedę kłaść i przykrywać kocykiem. Hmmm muszę popytać znajomych jak robili :D:D

Ktoś wspominał o produktach aptecznych. Ja na razie nie kupuję soli ani maści na brodawki bo prawda taka że jak będzie potrzebne to cyk do apteki i jest a na zapas nie lubię kupować zbyt wiele.

Właśnie wróciłam z zakupów! Natargałam parę bodziaków, koszulek, śpiochów i pajacyków dla mojego Maluszka. Wszystko kupiłam w Smyku - są niezłe wyprzedaże, tylko trzeba szperać ostro w rozmiarówkach, bo już wiele wykupione. Niedługo pojawią się w sklepach jesienne kolekcje, tyle że w normalnych cenach niestety.
Wczoraj kupiłam Małemu karuzelke - cieszę się nią, jakbym kupiła ją dla samej siebie hahaha. Jutro ją złożymy i sprawdzimy jak się kręci i gra. Poza tym kupiłam też wanienkę ze stalażem i termometr do mierzenie temperaturki dziecka.

Na koniec zostawiam zakupy dla siebie, chociaż dwie koszulki do karmienia już kupiłam.

Aaaaaaaaa i zostały jeszcze najpoważniejsze zakupy tj. łózeczko, materacyk, i wózek. I z wózkiem własnie mamy mega problem bo u nas wyboru prawie żadnego. To co wyczytałam i wybrałam na necie niedostępne w sklepach, a mam ich z wózkami u siebie az dwa :):):) więc jestem z tym w polu.

Czy kupujecie na początek poduszke klin?

camelka a gdzie mieszkasz? może któraś z nas jest niedaleko i pomoże co do wózka (hurtownie, sklepy). ja nie kupuje tej poduszki. mam zwykłą z kompletu pościeli i albo po roku ją zaczniemy używać albo wcześniej, wsio zależy od dziecka.
ps. ustaw sobie suwaczek proszę... to znak rozpoznawczy każdej z nas;-)

Laseczki a ja mam pytanie odnośnie niań elektronicznych... jakie polecacie, albo już posiadacie bo dziś na rynku tyle tego że nie wiadomo czego się złapać...;/

nadiaa ja też słyszałam, że te zwykłe z babyono się sprawdzają i nie rujnują aż tak, bo to koszt. ok. 140zł. koleżanka ma motorollę z ekranem wideo, fajny gadżet, ale to już ok. 350zł.

reklama
Ja się zastanawiam jeszcze nad monitorem oddechu ale na razie nie zgłębiałam się w lekture, które polecają. Natomiast od dwóch dni czytam o fotelikach samochodowych i mam taki mętlik, że głowa boli. No i poważnie zastanawiam się nad cybex aton 2 ->FOTELIK CYBEX ATON 2 2013-3 L. GWAR.NIE CABRIO FIX (3388112826) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ale czy ja dobrze rozumiem można go montować i za pomocą pasów bez bazy i za pomocą bazy ??Bo kurcze 1000 zł za fotelik z bazą trochę dużo :sorry2:

Do góry