reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyprawka i inne cuda dla nas i maluszków :)

Judyś

Ja tam w domu mogę biegać w byle czym ale przed lekarzem w króciutkich koszulach na ramiączkach z koronką i z cyckami prawie na wierzchu jak to karolina napisała :-D nie chcę spacerować :-p:zawstydzona/y: Wiem, że to lekarz itp ale nie czułabym się komfortowo. Jak nie muszę wolę nie pokazywać za dużo :-p Mam jeszcze takie piżamy dwuczęściowe ale w spodniach ciężko będzie rodzić :-D

Nie wiem czy pominęłam temat bo nie zawsze nadążę wszystko poczytać :zawstydzona/y:wiecie już jaki fotelik samochodowy będziecie kupować ?? Bo to w sumie taki też dość pilny zakup bo jakoś trzeba ze szpitala przyjechać :-p

Ostatnia edycja:
reklama
karolina tylko te pajace neonowe (te mocne kolory w paski, też kupiłam) są z takiej cieńszej bawełny. a reszta to naprawdę milusia i masywna jest. także mam nadzieję, że będą się dobrze nosić. po praniu póki co, są super.

Kademi ja chyba z CYBEX'a kupię.

Mag_dzia większość kobiet po porodzie nie śmiga, to raczej takie kroczek za kroczkiem, uwierz podkład nie ma prawa wypaść;-)
Ja po sali tak chodziłam (łazienki były w salach), a jak szłam poza salę to duże majtochy bawełniane zakładałam, ale szybko ściągałam po przyjściu. Za wietrzenie uznaje nawet pozycję rozchylone nogi pod kołdrą/kocem, uważam, że to lepiej, szczególnie po nacięciu niż w majtkach. Oczywiście to tylko z moich doświadczeń piszę. Podejrzewam, że jak uniknie się pęknięcia czy nacięcia majtki aż tak nie przeszkadzają.

karolina tyle że ja kupowałam w sklepie, nie na allegro. z moich zakupów online mam tylko zawieszkę ważkę. reszta wymacana w sklepach stacjonarnych. ale ta co podesłałaś...sporo ma. chyba wsyztsko co potrzebne jeśli o ciuszki chodzi...te podstawowe.

na Łubinowej mąż może przebywać z mamą i dzidzią podobno bez ograniczeń to wiadomo wietrzenie odpada bo sale są podajże 2 albo góra 3 osobowe to inni mężowie też pewnie będą
p.gif
Ale ci mężowie to też nie są chyba 24h/24h - chyba, że ktoś ma pecha i trafi mu się ktoś z wielką i przyłażącą rodziną :szok: . Poza tym wietrzeniem, jest też to, co napisała Annaoj - leżenie goło pod kołdrą - w końcu po porodzie nie zawsze ma się ochotę od razu na dużo łażenia - ja te pierwsze dwa-trzy dni chodziłam tip-topkami i okrakiem jak kowboj po miesiącu w siodle ;-) no i tylko wtedy, gdy musiałam :-p Za to błogosławiłam łazienkę w pokoju i nie żałowałam dopłaty na ten luksus - mniej chodzenia i większa intymność.
Wietrzyłam się głównie pod kołdrą właśnie - z przykrytymi skromnie kolanami a zostawioną wentylacją bokiem lub i nie, bo leżałam twarzą (a więc i pupą) do drzwi i monitoringu :-p

Ja akurat leżałam sama, ale gdyby mi mąż innej pacjentki wadził w dojściu do łazienki to bym go po prostu poprosiła o wyjście na chwilę i tyle. a niestety "wypadki" się zdarzają - mnie się np. zakrwawiła koszula, nawet nie ta, w której rodziłam, ale druga, którą przebrałam później - a niekoniecznie chciałabym się tak prezentować obcemu człowiekowi :-p Swojemu tudzież nie ;-)
Co do koszul to ja polecam takie m/w do kolan - ja miałam trochę dłuższe i to nie jest już tak wygodne.

Bachucha

No ale jak się wietrzyć pod kołdrą skoro się krwawi ??Bo tego właśnie nie kumam :-p No bo w domu wiadomo rozłożę podkład wywalę się na nim nago i mogę leżeć no ale w szpitalu w piżamie jak skoro się krwawi ?? Tu się kołdrą przykrywać czy coś tu się piżame ma na sobie a jak się poplami ??
Koszule to właśnie też zamawiałam takie do kolan :tak:

reklama
No cóż, jak się nie ma co się lubi... ;-)
ja po prostu wolę w szpitalu leżeć bez majtek pod namiotem kołdry niż w majtkach, które jeszcze bardziej hamują przepływ powietrza - no i ścierają maści, które miałam stosowane - na opuchliznę i hemoroidy. No ale wiadomo - co kto woli i co komu pasuje to najważniejsze - nie ma rozwiązań jedynych i idealnych dla każdego :-D

Do góry