reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyprawka i inne cuda dla nas i maluszków :)

Kademi na łóżku masz podkłady, te same co do porodu, więc trzeba tylko tak siąść co by tyłkiem na podkładzie, a nie na koszuli i między nogami są te wielkie podkłady, więc jak coś wycieka to na podkład. Jeśli ma się majtki założone to cały czas rana jest w wilgoci.
Ja mam w planie podczas pobytu w szpitalu tak poleżeć, bo w domu przy dzieciakach już raczej nie będzie się dało.

reklama
ja pamietam ze zakrwawilam przescieradlo i taka babka przyszla i zfochem mi zmieniala...dlatego teraz kupuje podklady jeszcze na lozko

Dziewczyny jaki rozmiar (wymiar) pościeli - chodzi mi o poduszeczkę i o kołderkę macie dla swoich pociech?

edzia pościel dla gwiazdy jest w rozm. 120x90 i 40x60, 180cm ma ochraniacz

dziewczyny....kupujecie karuzelę dla maluchów do łóżeczka?? nie wiem co robić, kupować czy nie...

Ostatnia edycja:
kurcze, a ja cały czas się waham czy zamawiać same prześcieradełka czy pościel też...ale chyba poki co tylko ochraniacz i prześcieradła, bo z pościeli i tak pewnie skorzystam za jakiś rok najwcześniej
Monia - z karuzelką mam też dylemat ;)

Edzia ja jeszcze nie kupiłam:baffled: Muszę obmierzyć pościel po Młodej, bo jedna jest żółta, więc dla chłopaka może być.

Monia ja nie kupuję, niech przyszli chrzestni się wykażą;-) Na poważnie jak dziecko się rodzi większość się dopytuje co kupić, więc kilka rzeczy sobie zostawiłam, właśnie na prezenty.

to zostawiam... jedne z droższych... czyli:
-karuzela
-mata edukacyjna
-niania
-leżaczek

tylko tego nie mam, a nie są to rzeczy niezbędne na już. fakt, że siostra cioteczna mi się wstępnie zaoferowała że u siebie, w DE rozejrzy się za nianią i potraktujemy to jako prezent dla małej ;-)

aaa...jeszcze jedno... czy Wy planujecie podkładać coś pod materac, żeby główka była wyżej? słyszałam, że niektórzy kładą pod spód książki, żeby dziecko za płasko nie miało...

reklama
Do góry