reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka i inne cuda dla nas i maluszków :)

Kademi - ja sobie kupuję tylko takie do odchylania. Żadnych guzików. Mati alarm włączał a ja zamiast szybko cycać dać to szarpałam się z guzikami :dry:

Annie - chce kupić chustę, ale będę używać dopiero od 3 miesiąca wiec kupie po porodzie i chce tkaną nati.

reklama
Kademi z guzikami z boku nie są dobre, jak teraz byłam w szpitalu dziewczyny narzekały, że guziczki same się rozpinają.
Asta ta z Twojego linka ponoć jak zasięgnęłam języka, za namową Lori na innych wątkach, rozciąga się i potem tymi bokami cycusie uciekają.
Dziewczyny doradzały całe kopertowe, mam taką i jest ok, tylko z mojego doświadczenia lepsza na styk, bo się troszkę rozciągają, albo na guziczki z przodu.
Anie chustę, jeśli masz możliwość, to sobie pożycz od kogoś i wypróbuj przed zakupem. Ja się przymierzałam przy Alicji i właśnie pożyczyłam od szwagierki i moja córcie nie chciała w niej być, darła się jakby ją ze skóry obdzierali. Natomiast jak już główkę trzymała super sprawdziło się nosidełki
Nosidełka i chusty Baby Bjorn - Ceneo.pl

Ja powiem tak miałam z 2 takie z dekoltem kopertowym i są ok.Nawet nie były to żadne dla mam karmiących tylko normalne udało mi się dostać.1 miałam na guziki i w sumie ich nie zapinałam i to trochę bez sensu,jakoś w nocy nie chciało mi się guziczkami zajmować.Najważniejsze to mieć jakąś w szpitalu potem w domu to ja w t-shirt wskakiwałam i jak karmiłam to podciągałam do góry.Jakoś nie chciało mi się inwestować w tyle piżam dla matek karmiących.Przecież ciuchy to też specjalne nie będziecie kupowały

Annaoj kce obawiam się, że dla mnie koszula do spania kopertowa średnio by się sprawdziła - jak coś ma za duży dekolt to zaraz mi zjeżdża z ramion i robi się niewygodnie. A w tej koszuli w najgorszym razie wszyje sobie jakiś mały rzep i problem z rozjeżdżaniem materiału powinno to rozwiązać, a i zabawy przy rozpinaniu/zapinaniu dużo nie ma.

Ja koszule muszę zakupić bo mam same takie....no króciutkie albo z koronkami itp a to do szpitala odpada:zawstydzona/y: I chyba zamówię i takie z guzikami na środku i takie w ogóle bez guzików :-p

Mam nosidełko Tula i mogę z czystym sercem polecić :) Dobrze maluszka przed zakupem przymierzyć czy będzie chciał siedzieć :) Ja swoje akurat kupiłam na warsztatach chustowych, miałam porównanie chusta czy nosidełko i w chuście nie bardzo chciała być.

Ostatnia edycja:
Annaoj kce jak się jest niestandardowych rozmiarów (niska z dużym biustem) nie ma co liczyć na producentów odzieży i trzeba samemu sobie radzić ;-) :-D

reklama
Koszule polecam z guzikami, bo cały proces zapinania trwa parę sekund więc nie ma co przesadzać, że to mocno niewygodne jest a nic bokami nie ucieka.

Dziewczyny czy widziałyście "na żywo" to okrycie SKIP-HOP recznik okrycie kąpielowe ZOO Biedronka (3303252227) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ?
Chcę je zamówić dla mojej Królewny, ale nie ma u mnie nigdzie w sklepie żeby zobaczyć czy ta frotka faktycznie taka świetna i warta tej ceny.

Do góry