reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka i inne cuda dla nas i maluszków :)

reklama
Szymek pił z dr browns standard - bo są jeszcze te szerokie.

Widziałam że Avent też wprowadził coś na kształt piersi, ale wydaje mi się że to bardziej oszukiwanie matki niż dziecka :-D

Dziwie się w sumie, że nie uczycie od początku dziecka również picia z butelki, żeby nie było uzależnione w 100% od matki. Przypadki chodzą po ludziach i niewyobrażalne jest dla mnie żeby doprowadzić do sytuacji że dziecko będzie piło tylko z piersi albo wcale. A poza tym łatwiej jest później jak się odchodzi od karmienia. Mam kilka znajomych które bardzo później żałowały że nie podawały butelki równocześnie z piersią, bo przeżywały później koszmary z dziećmi.

Lori- dlatego też chce od początku chociaż raz dziennie odciągać i dawać mojemu D małego do karmienia z butli, żeby sie przyzwyczajał, nie wiem co z tego wyjdzie... oby się udało, bo chciałabym dawać moje mleko

Mysza - ja właśnie tym razem zakupilam aventa cycek i zobaczymy, jak sie nie sprawdzi bede znowu testowała po kolei co podpasuje małej królewnie.

My przetestowaliśmy (wg kolejności) :

TT - za duża była i przytykała nosek młodemu
Avent - zasysał się smoczek i ciężko się ciągnęło
Lovi - jak wyżej, ale nieco lepiej

i dopiero w 4 dobie zakupiliśmy dr browns i poszło jak z płatka.

Więc teraz zaczynam od Dr Browns i mam nadzieje że to będzie dobry wybór.

Mysza tylko jak od początku dajesz butle to istnieje duże ryzyko, że z cyca dziecko nie będzie chciało.
Annaoj- niekoniecznie, u nas sytuacja wymusiła taką metodę karmienia mieszaną, bo ja lądowałam co 2-3 dni w szpitalu na kroplówkach z powodu ataków woreczka i nerek. Robiłam zapasy mojego mleka i tata karmił kilkudniową malutką butelką, a jak jak się pozbyłam już z organizmu leków to karmiłam piersią. Jak mała miała miesiąc, to trafiłam nagle do szpitala na 2 tygodnie, operacja itd i dostawała mleko modyfikowane. Po powrocie do domu wróciłam bez żadnego kłopotu do karmienia piersią i karmiłam ją do 9 miesiąca. Planowałam rok, ale mała już nie chciała.

Z butelkami nie było też żadnych preferencji, Używaliśmy TT, czasem avent -nigdy nie robiła problemów :-) Wydaje mi się, że to kwestia do wypracowania, także Judyś- bądź dobrej myśli :) Na pewno z synkiem wypracujecie swój system:)

mysza-to indywidualna sprawa i podejście.Jeśli uda mi się karmić piersią i tym razem nie mam zamiaru wprowadzać butelki.Nie czułam się pod żadnym względem uwięziona,zniewolona.Taka forma odpowiadała nam obu.Z odstawieniem od piersi nie było najmniejszych problemów.To były przecudowne 1,5 roku i cieszę się że nie musiałam odzwyczajać małej od butelki.

Każda historia jest inna i jest mnóstwo rozwiązań nie krytykujmy swoich zdań.

Iryska - zrobie off topic właśnie ale ja juz sie nie mogę doczekać karmienia i tego uczucia :sorry: ... taki dziubeczek malutki kochany przyssany. Jeszcze jak by sie trafiło takie dobre spanie jak ma twoja Amelka to już pelnia szczęścia :laugh2:

reklama
Do góry