reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka i inne cuda dla nas i maluszków :)

annaoj - ooooooooooo:szok: .... dzięki!:-) ... wybiorę się przed samym porodem to zobaczymy czy dojdę do C :rofl2:

magdzia - moim zdaniem wybrałaś najładniejszą ze wszystkich wzorów ;-)

reklama
Ja też narazie biustonoszy nie kupuje, bo mi cycki jeszcze nie urosły:crazy: przed samym porodem, albo dopiero po kupie...
Monia- super, zazdroszcze, ze już masz wszystko. Mi ta wyprawka spędza sen z powiek, też bym chciała mieć już wszystko kupione i sie nie martwić, ale wszyscy w kółko mi trują, że jeszcze czas... taaa niech to powiedzą Lelkowi, jak mu się znudzi w brzuchu:confused2:

magdzia pościel piękna! oto moja... http://www.ankras.com.pl/userfiles/20/Image/foto/M/119.jpg tyle że ja kupiłam sam ochraniacz, poszwę na podusię, kołderkę, prześcieradło i przybornik na łóżeczko. wypełnienie kupiłam osobno. może słabo się to skalkulowało, ale wiele osób mi mówiło, że te pościele z wypełnieniem mają słabej jakości te "wnętrzności" i jak trzeba uprać samą kołderkę, to się zbija szybko. nie miałam, nie wiem, więc się nie mądruje. ale fakt, kupiłam osobno.
co do listy zakupów... dla mnie świętą listą stała się lista lori, którą wrzuciłyśmy specjalnie na 1wszą stronę wątku. moja Kasia okroiła ją tylko nieco. np. termoopakowań na butelki nie kupiłam. mam zamiar karmić piersią, więc "ciepłe mleko" pod ręką ;-). koleżanka ma zresztą i nie jest zadowolona bo bardzo krótko trzymają ciepło (pewnie są różne). zresztą, to zawsze można dokupić.
tak jak pisałam, mi tylko zostały dwa biustonosze i jedna koszula. jedną koszulkę mam teraz w serek, rozciąga się i uważam że będzie w sam raz, drugą na guziki dostałam od koleżanki, bo miała ją na sobie aż 1raz.

judyś mi też niby dookoła mówili, że wcześnie. chyba rodzice najwięcej (za ich czasów kupowało się wsio po porodzie ;-)), zrobili się przesądni. ale ja wiem swoje. upały nie sprzyjają zakupom, to po pierwsze. po drugie, ja nie mogę jeździć po kilka razy i oglądać, szukać itd. itd. bo mam leżeć. po trzecie, lekarz mówi mi o początku sierpnia, więc muszę do tej daty wszystko mieć. wózek też się musi wywietrzyć. a po czwarte boję się nadal o tą szyjkę i że wyląduję w spzitalu i gucio zrobię przed porodem, a nie chcę aby ktoś inny kupował te rzeczy za mnie. po piąte...to jest ogromna radość robić te zakupy!!! i wczoraj to był ten właśnie dzień :-)

ps. materac kupiłam wkońcu pianka-kokos. naczytałam się i mi mówili w hurtowni, że jak dziecko usiuśka stronę gryki, nie jeden raz...to ona kwitnie. noi jest mocno alergiczna. zobaczymy, kosztował niecałe 100zł, więc jak się nie sprawdzi to kupię inny. zaczynam od takiego.

Ostatnia edycja:
monia na łóżeczko warto położyć pod prześcieradełko taki ochraniacz MOTHERHOOD podkład pod prześcieradło NIEPRZEMAKALN (3335936863) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. można prać w pralce.

idę tą listę poczytać

Nie widzę na liście tych seksi majteczek poporodowych z siatki ... a u mnie w szpitalu wymagali.

Ja miałam takie NAJLEPSZE majtki siatkowe POPORODOWE wieloraz. M (3350827825) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. bo nie były takie ostre, i używałam jako jednorazowe. Zostały mi nawet 3 sztuki i nie mam zamiaru więcej dokupować bo przy Szymku stosowałam tylko w II dobie.

I jeszcze coś takiego polecam http://allegro.pl/toaletowe-podkladki-na-sedes-sanito-21-sztuki-a58-i3308516232.html super wygodne i praktyczne. Firma nie wiem czy odpowiednia, bo ja kupowałam w sklepie medycznym takie zielone, ale chyba w tym przypadku nie ma już to takie znaczenia.

Z kosmetyków to ja się ograniczam do Oilatum do kąpieli, Bephanten do dupinki i krem do buźki Balneum Baby.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
mysza no ja majtki kupiłam z baby ono jednorazowe. jeśli chodzi o kosmetyki dla dziecka, to mam ograniczone do minimum. dostałam kupę próbek od Kasi z oilatum i emolium. ale zacznę na produktach z hippa. jak się coś będzie dziać to przejdę na emolienty. kazano mi kupić maść alantan plus. a tak to żadnych cudów. jak będzie potrzeba to mam sudocrem.
masz taki podkład na materac? sprawdza się??

monia mam dokładnie ten który jest w linku. W sumie to jakiś wpadek nie mieliśmy, bo Szymek się nie przesikiwał, ale czułam się bezpiecznie. A wygodny jest bo wielorazowy, wrzucałam go do pralki i za chwilę był suchy.
To służy jako ochrona właśnie materacyka.

Anna dla mnie te majtki siatkowe to samo zło... ale u mnie w szpitalu były obowiązkowe. Dlatego ja miałam tylko na początku, przez jeden dzień, a później M mi przywiózł takie zwykłe bawełniane z Canpol Babies pod brzuszek.

Ostatnia edycja:
reklama
Monia - Twoja pościel tez bardzo ładna , bardzo mi sie podobają takie beże tylko mój mąz koniecznie chciał coś z różowym - no bo jak córusi można kupić "coś takiego bezpłciowego" - jego słowa;-)

z listy Lori korzystam oczywiście -też ją troszkę okroiłam i coś od siebie dodałam;-)

no właśnie tak się zastanawiałam co na materac się daje...jakiś ochraniacz anty sik musi być:)

Do góry