reklama
Szymek pił z dr browns standard - bo są jeszcze te szerokie.
Widziałam że Avent też wprowadził coś na kształt piersi, ale wydaje mi się że to bardziej oszukiwanie matki niż dziecka
Dziwie się w sumie, że nie uczycie od początku dziecka również picia z butelki, żeby nie było uzależnione w 100% od matki. Przypadki chodzą po ludziach i niewyobrażalne jest dla mnie żeby doprowadzić do sytuacji że dziecko będzie piło tylko z piersi albo wcale. A poza tym łatwiej jest później jak się odchodzi od karmienia. Mam kilka znajomych które bardzo później żałowały że nie podawały butelki równocześnie z piersią, bo przeżywały później koszmary z dziećmi.
Jesli bedzie wszystko w porzadku to tak zamierzam robic. Ania miala duzo problemow ze ssaniem, nie chcialam jej mieszac przez pierwsze tygodnie a potem juz nie chciala butli. Dla mnie to nie byl koszmar i na szczescie nic sie nie wydarzylo w tym czasie ze nie moglam byc z nia. Ale znam tez dzieciaki ktore na poczatku ladnie pija z butli i z piersi a dopiero potem im sie cos przestawia i odmawiaja butli, takze nie zawsze dawanie butli od poczatku dziala.
annaoj kce
08.06/04.10/09.13
Mały człowiek każdy inny po prostu i tyle. Uważam tylko, że warto brać wszystko pod uwagę, by w swoich decyzjach być świadomym jak być może.
Kademi jak Ci maluszek będzie co 15 min przez 40 min wisiał na cycku - to obojętne Ci będzie czy coś wyskoczy czy nie ;-)
Ale dobrze zrobiona koszula nie powinna sprawiać problemów, o których piszesz.
Ja się zastanawiam nad zakupem takiego typu: BAWEŁNA100% KOSZULE DO KARMIENIA ROZM. L/XL (3351178897) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Jeśli już się jednak upierasz przy koszuli z guzikami to radzę - im mniej tym lepiej (mniej męczenia przy zapinaniu/rozpinaniu) i pamiętaj by dodatkowo przeszyć guziki (na wszelki wypadek, bo lubią być tak fatalnie przymocowane, że po krótkim użyciu zaraz jakiś odpada).
Ale dobrze zrobiona koszula nie powinna sprawiać problemów, o których piszesz.
Ja się zastanawiam nad zakupem takiego typu: BAWEŁNA100% KOSZULE DO KARMIENIA ROZM. L/XL (3351178897) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Jeśli już się jednak upierasz przy koszuli z guzikami to radzę - im mniej tym lepiej (mniej męczenia przy zapinaniu/rozpinaniu) i pamiętaj by dodatkowo przeszyć guziki (na wszelki wypadek, bo lubią być tak fatalnie przymocowane, że po krótkim użyciu zaraz jakiś odpada).
A tam wiesz w domu to potem już mi będzie obojętne ale właśnie tak myśle o zakupie z myślą o szpitalu a tam nie chciałabym przed innymi mężami świecić cycami czy przed odwiedzającą mnie rodziną Hmm.. dałaś mi jednak do myślenia z tym rozpinaniem i zapinaniem guzików, że to nie praktyczne
reklama