reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka i inne cuda dla nas i maluszków :)

iryska ja nie napisałam że karmienie piersią to zniewolenie/uwięzienie, tylko że zdarzają się sytuacje losowe i wtedy pojawia się prawdziwy problem jak mama nagle musi zniknąć.

reklama
Szymek pił z dr browns standard - bo są jeszcze te szerokie.

Widziałam że Avent też wprowadził coś na kształt piersi, ale wydaje mi się że to bardziej oszukiwanie matki niż dziecka :-D

Dziwie się w sumie, że nie uczycie od początku dziecka również picia z butelki, żeby nie było uzależnione w 100% od matki. Przypadki chodzą po ludziach i niewyobrażalne jest dla mnie żeby doprowadzić do sytuacji że dziecko będzie piło tylko z piersi albo wcale. A poza tym łatwiej jest później jak się odchodzi od karmienia. Mam kilka znajomych które bardzo później żałowały że nie podawały butelki równocześnie z piersią, bo przeżywały później koszmary z dziećmi.

Jesli bedzie wszystko w porzadku to tak zamierzam robic. Ania miala duzo problemow ze ssaniem, nie chcialam jej mieszac przez pierwsze tygodnie a potem juz nie chciala butli. Dla mnie to nie byl koszmar i na szczescie nic sie nie wydarzylo w tym czasie ze nie moglam byc z nia. Ale znam tez dzieciaki ktore na poczatku ladnie pija z butli i z piersi a dopiero potem im sie cos przestawia i odmawiaja butli, takze nie zawsze dawanie butli od poczatku dziala.

Dziewczyny, które koszule lepsze do karmiania z guzikami na środku czy z boku ?? Bo chyba, któraś pisała że te z boku to lipa z tego co pamiętam ??:unsure:

Co prawda ja nie doświadczona, ale z tego co mi się wydaje to guziki ogólnie niewygodne są w zastosowaniu, lepiej już kupić taką, gdzie wystarczy odchylić materiał i gotowe.

Asta

Kurcze właśnie nie czułabym się komfortowo w takiej koszuli, że się pochylę , przewrócę na bok i za dużo mi wylezie :-p A tak wiem, że guziki trzymają :-D

Kademi jak Ci maluszek będzie co 15 min przez 40 min wisiał na cycku - to obojętne Ci będzie czy coś wyskoczy czy nie ;-)
Ale dobrze zrobiona koszula nie powinna sprawiać problemów, o których piszesz.
Ja się zastanawiam nad zakupem takiego typu: BAWEŁNA100% KOSZULE DO KARMIENIA ROZM. L/XL (3351178897) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Jeśli już się jednak upierasz przy koszuli z guzikami to radzę - im mniej tym lepiej (mniej męczenia przy zapinaniu/rozpinaniu) i pamiętaj by dodatkowo przeszyć guziki (na wszelki wypadek, bo lubią być tak fatalnie przymocowane, że po krótkim użyciu zaraz jakiś odpada).

A tam wiesz w domu to potem już mi będzie obojętne ale właśnie tak myśle o zakupie z myślą o szpitalu a tam nie chciałabym przed innymi mężami świecić cycami czy przed odwiedzającą mnie rodziną :zawstydzona/y: Hmm.. dałaś mi jednak do myślenia z tym rozpinaniem i zapinaniem guzików, że to nie praktyczne:dry:

reklama
Kademi- wydaje mi się, że nam położna mówiła, że w Tychach odwiedzający nie wchodzą na sale, tylko widzenia są na korytarzu...

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry