reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka i inne cuda dla nas i maluszków :)

Mysza właśnie taką kupuję bo w pakiecie jest ochraniacz a pościel bardzo mi sie podoba. Sądzę, że inaczej bym patrzyła gdyby w moim środowisku ochraniacz był przydatny. Ale zazwyczaj jest tak, że jak wszystkim się nie przydał to moje wyrżnie w łóżeczko :-)

reklama
Sanya, Katjoshka

Mi właśnie te baldachimy się podobają, jako że dzidzia będzie mieć łóżeczko w naszej sypialni to miałaby taki swój przytulny kącik bo na ścianach nie planuje malować dziecięcych motywów bo wynajmujemy a potem przy przeprowadzce musimy mieszkanie ponownie odmalować i ciężko by to było zamalować. No i czytałam o tym kurzu ale z drugiej strony kurcze przecież to się pierze a nie trzyma tygodniami :errr:

Kademi - pierze się dlatego kupię, u nas się przyda, też będzie dziecko z nami w sypialni. Sciągnie się co jakiś czas, wypierze i powiesi:) chociaż przyznam, że pierwszym strzałem mówiłam, że baldachimu nie będzie, ale potem przemyślałam i chcę
ale jak już pisaliśmy po tysiąckroć dla każdego coś innego - dla jednych niezbędne jest zupełnie niepotrzebne dla innych i ja to doskonale rozumiem :) np dla mnie ochraniacz niezbędny, bo się naoglądałam własnie jak pisała Mysza jak dziecko szaleje głowką po szczebelkach, pewnie jakbym się naoglądała jak świetnie sobie radzi bez ochraniacza - to bym nie pomyślala nawet - chyba, że ktoś by mnie naprowadził
Zresztą z połową rzeczy mam problem - Sanya pokazała mi butelki Medela Calma i takie zakupie - pewnie gdyby nie ona kupiłabym zwykłe a tak kupię lepsze dla dziecka no i przy okazji dla mnie bo dziecko odruchu ssania nie traci i się przy tej butelce napracować musi.

Lori - znalazłam właśnie na stronie boćka że mają jakieś dni otwarte 29.06- 6.07 rabaty i promocje
http://www.bociek.eu/

Ostatnia edycja:
Doczytałam jeszcze o tych baldachimach...
My mieliśmy, i jakoś mega dużych kurzy które miałyby się zbierać na górze nie zauważyłam, a nawet jakby był to lepiej żeby się na baldachimie zatrzymywała część niż do łóżeczka w całości trafiał, chociaż i tam na pewno też trafiał.
Nam się przydał bo łóżeczko było u nas w sypialni i jak wieczorami oglądaliśmy tv to wydawało mi się że mniej światła wpada do łóżeczka.
Długo nam nie posłużył i tak, bo jak syn miał jakieś 6msc to zaczął ciągnąć za niego i bałam się żeby mu kiedyś na głowę ta cała konstrukcja nie spadła więc zdemontowaliśmy.

Katjoshka - i po co mi to pokazałaś :-p .. obiecałam sobie że kolejne rzeczy dla małej kupie po wakacjach (w połowie lipca) bo nie wiem ile kasy mi pójdzie bo jeszcze teraz robimy pokój dzieciowy :rofl2:

Judys - ja testowalam wszystkie po kolei i musisz sama odszukać ta która tobie i twojemu dziecku będzie pasować. Chyba najczęściej polecane są tomme tippe imitujące cycek, ale mój Matus jej nie lubiał. Testowalam przeróżne i podpasował mu avent.

Baldachimy są przytulne,bardzo mi się podobają-żałuję że już mam wszystko do łóżeczka po Amelii.Jestem także miłośniczką ochraniaczy po pierwsze intymniej po drugie dziecku nie zawiewa.
galaxia-30 lat temu moja babcia miała mi uszyte coś na wzór ochraniacza a więc nie mów że kiedyś nie było tego czy tamtego.

Lori- właśnie oglądałam te tomme pippe i mi wpadły w oko, chciałam się poradzić, ale jak mówisz, że każde dziecię lubi co innego to nie zostaje mi nic innego jak próbować:)
ja baldachimek kupuję na 100%, tak mi sie podobają, moge nawet prac codziennie, ale są piękne :-D mi najbardziej podobają się całe białe, takie proste :)

reklama
Do góry