reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka i inne cuda dla nas i maluszków :)

przy okazji dzisiejszych zakupów w Ikei Mati dostał taką lampkę do usypiania SPÖKA Lampka nocna LED - IKEA i sie okaząło że jest nią mega zachwycony... tak więc chyba mu nie trzeba wiele do szczęścia :-D

cytryna - dzięki...chyba masz rację ... ja to już nawet nie pamiętam jak to jest mieć takie małe dziecko :sorry2:

dzisiaj sie mega wkurzylam na Ike bo na 6 produktów upatrzonych na ich stronie internetowej kupiłam 1, a reszta jest juz całkowicie zlikwidowana i nie będzie w sprzedaży :crazy: .... no to ja nie kapuje dla czego jest to nadal na stronie .... zaburzyło mi to całą moją koncepcje pokoju.

swoją drogą strasznie cieżko jest kupić fajna pościel dla dziecka starszaka o normalnych wymiarach ... dla niemowlakow to wszędzie pełno a co tak dla starszaków to juz nie. Nie chce pościeli z allegro jakich wiele bo juz raz kupilam i wcale nie jest fajna no i chcialam cos ładniejszego i porządniejszego. Nawet jak człowiek ma na to kase to nie kupi bo nie ma :dry:

reklama
Judyś - co do materacy to ja znowu słyszałam , że lateksowe są bardzo dobre - dopasowują się do kształtów dziecka i zapewniają dobre podparcie dla kręgosłupa. są naturalnie antybakteryjne i antygrzybiczne oraz przewiewne
Tylko teraz się zastanawiam czy kupić mieszankę z lateksu z gryką badz kokosem czy sam lateks.
Annie - fajny ten materac...grubo sie nad nim zastanowie!

Lori - mi podoba się SIS;-) A z Ikea to niestety tak jest...upatrzysz sobie coś jedziesz i kupaaaa! Nie ma na stanie!

Macie jaką fajną firmę z pościelami i ochraniaczami do łóżeczka i ? możecie coś polecić?

Ostatnia edycja:
magdzia

Ja kurcze właśnie nie wiem każdy ma swoją opinie co do materacy i jestem mówiąc szczerze w kropce nie wiem na prawdę nie wiem który jest dobry.
Co do pościeli bardzo podobają mi się komplety:
3el Haftowana pościel 120x90 HAFT NOWE WZORY (3306764290) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
*BABY-RAJ**UROCZA 3el pościel HAFTOWANA *120x90** (3324287671) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Ale ani u jednego ani u drugiego sprzedawcy nic nie zamawiałam więc nie mogę ich ocenić jako sprawdzonych. Jedynie tyle co po komentarzach

Kademi ja dla pierwszego synka kupowałam podobną pościel i nie byłam z niej zadowolona, strasznie sztywna i niezbyt miła w dotyku, najlepiej kupić coś po macanku w sklepie:)

Kurcze to szkoda bo podoba mi się :-(A u mnie sklepy odpadają jedynie po porodzie jak już będę mogła chodzić, ale wtedy też za bardzo nie będzie czasu przy maleństwie

kademi ja własnie o czymś takim myslałam prostym z jedną jakąś aplikacją/haftem. moze gdzieś namierze w Krakowie i pomacam to dam Ci znać;-)

a nie myślkałyście żeby kupić ochraniacz na całe łóżeczko? nie będzie dzidziol miał bezpieczniej? no coś takiego? - 360x30 (łóżeczko 120x60), Ochraniacz do łóżeczka 360x30 (kod. d108) - pościel dla dzieci

no bo na poczatek i tak pościeli nie będziemy używac to nie trzeba kompletu kupować. Od kiedy właśnie dzieciaczek spi na podusi i pod kołderką?

reklama
e-de - ja już tak mam że jak coś mi sie spodoba, a nie mogę dopasować dostępnych w sklepach rzeczy do siebie to wymyślam i szyje. Tak powstała moja maleńka marka WhyKa. Najpierw szyłam ubrania dla siebie, później znajomym i tak znajomym znajomych i jakoś poszło. Teraz tak mi się spodobało z tymi pościelowo kocykowymi rzeczami dla dzieciaków że chyba poszyję tego więcej i zacznę sprzedawać, w końcu do września jeszcze dużo czasu =)
tu fotki:
podusia i kołderka z prześcieradłem:
Zobacz załącznik 567380Zobacz załącznik 567384Zobacz załącznik 567385
kocyk/rożek(z wyjmowanym wypełnieniem, więc nie jest za gorący)
Zobacz załącznik 567382Zobacz załącznik 567383
ochraniacz na szczebelki
Zobacz załącznik 567381

p.s. żeby była jasność jako , że jestem inż. lotnictwa to u mnie w brzuchu siedzi mały kosmonauta, który ma być dziewczynką i ma się nazywać Zuza =)

Dobra dziewczyny jako, że pojawiło sie sporo zapytań o wykonanie rzeczy przeze mnie, tak więc wróciłam z weekendu i ogarnelam materiały które mam dostępne i zrobiłam mały kosztorys.
No, więc jeśli która by chciała żebym wykonała dla nie pościel, ochraniacz, kocyko/rożek albo po prostu cały zestaw z wybranego z przez siebie motywu to piszcie a maila asia@whyka.com, tak żeby nie zaśmiecać forum.

Dostępne motywy:
kolaz tkanin.jpg

kolor Minky dostępny jest tak naprawdę jakikolwiek się chce.
Podobnie z tkaniną na drugą stronę pościeli i prześcieradło. Po prostu jak któraś wybierze sobie motyw to ja zaproponuję dobranie materiału.
cenowo przedstawia się tak:
kocyk/rożek - 119 PLN
pościel(kołdra 110cmx125cm,podusia35cmx55cm,prześcieradło z gumką na łóżeczko 120cmx60cm)
bez wypełnienia - 169 PLN
z wypełnieniem - 210 PLN
ochraniacz na szczebelki 374cmx21cm(łóżeczko 120cmx60cm) - 169 PLN

Kocyk/rożek posiada wypełnienie dzięki czemu może służyć jako ciepły lub letni kocyk.
wszystkie użyte materiały są przystosowane specjalnie dla dzieci i wykonane z precyzja i dbałością. Wszystko jest szyte ręcznie.
Każde wypełnienie można wyjąć i wszystko wybrać w pralce.

Załączniki

• kolaz tkanin.jpg
    kolaz tkanin.jpg
    66,8 KB · Wyświetleń: 46
  • kolaz tkanin.jpg
    kolaz tkanin.jpg
    66,8 KB · Wyświetleń: 73
Ostatnia edycja:
Do góry