reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka dla sierpniowych skarbeczkow :D

O boze Akuku dzięki ja nie mam termometru wogole [emoji16]kompletnie zapomniałam by go kupic a mozesz mi powiedzieć bo pewnie wiesz czy lepsze sa te do ucha czy te na podczerwień bez dotykowe ??
Co to Frida ??? :|
Racja ja to sobie właśnie tak wyobrażałam haha takie napakowane ;)

reklama
Suwina ja mam organizer, ale czy wygodny to dopiero się okaże. Poza tym ja mam obok łyżeczka komodę więc wygodniej. Myślę, że wszystko sobie zorganizujesz sprawnie jak już będziesz wiedziała gdzie będziecie przewijać. Ja mam przewijak na łóżeczko nakładany.

Dzięki dziewczyny:) Przemyślę sobie to i najwyżej wtedy się zdecyduję :) Ten organizer i tak od strony ściany byłby (z boku łóżeczka) więc aż tak bardzo widoczny nie będzie :)

Usiuka frida jest do sciagania katarku choc ja kupilam sobie katarek dobodkurzacza..kilka sekund i po katarkj tylko trzeba przed i po nawilzyc nosek ;) i bie sciagac za czesto zeby nie wysuszyc sluzowki.

Co do termometru to ja mam braun do ucha i dobrze pokazuje.. takiego bezdotykowego nigdy nie mialam wiec nic nie polece.

Termometr mam do ucha i bezdotykowy do czoła w jednym. Dla nas dorosłych fajna sprawa, dla malucha się okaże.

Akuku, a propo Fridy. Mam taką zasysaną. Powiedz mi czy nosek trzeba odsysać regularnie co jakiś czas czy tylko jak maluch ma katar?
Jak to się robi? Trzeba użyć soli fizjologicznej do tego ?

Lilija tylko jak ma katar. Ja przed odciaganiem zawsze dawalam sol fizjologiczna na jakies 10 minut i wtedy odciagalam.
Czasem odciagalam jak slyszalam ze cos tam charczy ale nie zawsze cos bylo.

Najlepiej kup w takich wysokich waskich fiolkach na poczatek. Maja cienka koncowke i latwo bedzie trafic do malego noska noworodka.
Potem mozna kupic cos w ropylaczu a la disnemar etc. dla dzieci, zeby nie mialo zbyt silnego strumienia.
A sol ta w fiolkach ja uzywam tez do przemywania oczu (na gazik wyciskam).

reklama
Do góry