reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka dla sierpniowych skarbeczkow :D

Bunia to co narzekasz! :D

Lucere jeszcze fisher price wypuścił torby, ale nie wiem jak jakościowo, natomiast wyglądają całkiem fajnie, tylko te dziecięce hafty do mnie nie przemawiają...

reklama
Anney dobrze dobrze :) tylko potem miałam sporo do objechania i nie miałam kiedy..
Ogólnie rzecz biorąc ten biophysical profile to usg tylko nie polega na mierzeniu małego tylko oglądaniu jak serce bije i jak sie rusza i mierzeniu płynu dokładnie owodniowego..
Oczywiście mały jak czekałam na lekarza to szalał w brzuchu a jak sie za zero usg to poszedł spać i miał wszystko w nosie :D także trochę poruszała mo brzuchem (mówi babka ze robi mu earthquake haha) i trochę pokaszlalam i sie zaczął cos kręcić także wyszło ogólnie serce ze biło 160 i wszystko ok także dostał maksymalna ilośc pkt wiec git.. Bo i płyn w normie i praca serca i ruchy mięśniowe ok czy jakos tak mowili..
Lekarza wypytałam o wszystko ..
I faktycznie potwierdziła ze to czop, resztę tam mi wyjaśniła co pytałam.. Ze mam bóle głowy z rana i ze te nogi puchną i nie przechodzi no ale ciśnienie mam ok wiec wszystko dobrze..
I dopytalam sie o porod, ze indukują w 39t jesli wszystko do tego czasu jest ok i nie musieliby tego robić wcześniej.. I najpierw na noc cos daja (nie pamietam co) jak noe ma jeszcze rozwarcia a na nast dzien dopiero oxy tak zrozumiałam.. Ale mam to anney tak zapisane do kitu ze musze te informacje potwierdzić bo zrozumiałam z 70% o co kaman..
A noi dostałam szczepionkę dtap to na tężec, blonice i krztusiec o ile sie nie mylę..

A i w końcu ubralam:-)

Załączniki

• 1436340600387.jpg
    1436340600387.jpg
    22,7 KB · Wyświetleń: 68
no i super :) my pewnie a raczej mój złoży łóżeczko jak będę w szpitalu. Póki co wolne miejsce jest jak na wagę złota ;)

A wolalam teraz bo męża nie ma a ja chcę miec wszystko po swojemu zrobione. A wczoraj tak mnie brzuch bolal ze myslalam boze po co mi to bylo;-) a jak mnie zlapie to nie bede myslala o łóżeczku

reklama
Do góry