reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka dla sierpniowych skarbeczkow :D

reklama
Blerka super! Też bym chciała żeby mój mąż coś przygotował dla Aleksa... Wszystko sama robię i oczywiście to uwielbiam ale było by miło gdyby się zaangażował.

Jeśli chodzi o kąpiel to podobno faktycznie zdrowiej dla skóry nie codziennie. Jednak podobno warto ustalić rytm dnia żeby maluch wiedział że jak kąpiel to zaraz cycek i spać. Podobno niemowlaki czują się dzięki temu bezpiecznie. Jestem skłonna w to uwierzyć.

Anney ja najmniejsze mam na 56.

Pampararaaaam pam paaaam!!! Przyszła pościel! [emoji16] Jeszcze tylko na zasłony z tej wypłaty czekam.

ImageUploadedByForum BabyBoom1435918793.575534.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1435918804.675688.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1435918793.575534.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1435918793.575534.jpg
    26,9 KB · Wyświetleń: 65
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1435918804.675688.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1435918804.675688.jpg
    25,6 KB · Wyświetleń: 61
Anney ja o sukienkach mowie juz w domu hehe ;) do szpitala eezme tylko na wyjscie ;)

Zuzi sliczna posciel :)

Beata ja poduszke do karmiebia mam..ale miekka..mialam sztywna to mnie wkurzala ;)

Ja też mam (widać na zdjęciu wyżej), ale się nie znam. Słyszałam za to od kilku znajomych że bardzo odciąża kręgosłup przy karmieniu i że na prawdę warto.

Zuzzi, dzieci i te malutkie i starsze mając rutynę czuja sie bezpiecznie.

Ktoś jeszcze wogole zaleca codzienne kąpiele? (O ile maluch sie nie obkupczyl po szyje [emoji16][emoji16]) myślałam, ze juz dawno o tym przetano mowić.

Zuzzi, [emoji106]

Mnie tez poduszka do karmienia wkurzala. Wolalam zwykla.

Co do codziennych kapieli ja na poczatku napewno nie bede kapala codziennie bo takiemu noworodkowi to i tak obojetnie. A pozniej zobacze jak to bedzie. Bo musze wykapac i starsza i baka wiec bede musiala sie czasowo jakos zorganizowac.
Wg mnie codzienna rutyna jest bardzo wazna dla niemowlaka ( przynajmniej u nas sie sprawdzilo) i taka rutynowa kapiel przed spaniem dobrze robila mlodej.

Ja mysle zekapiel co drugi trzevi dzien a w pozostale dni o tej samej pprze przygotowywanie dziecia do spania.. przebieranie podmycie wacikiem czy jakos itd tez bedzie ok :)

Zuzzi - przepiękna pościel
Ja miałam właśnie taka poduszkę don karmienia, ale ja teraz oddałam. . Dla mnie była niewygodna, bo jestem niska i jak ją włożyła sobie na brzuch, to już nie było miejsca na dziecko między nią, a moimi cyckami ;)

reklama
Do góry