reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka dla sierpniowych skarbeczkow :D

Ja mam bardzo dużo ubranek w rozmiarze 50-56 choć mały najprawdopodobniej urodzi się nie mniejszy niż jego starszy brat (60cm), a jednak przez to że takie piękne to musiałam je mieć hahaha pamiętam też, że synek choć urodził się bardzo duży to w szpitalu wchodził w 56, może to były wyjątkowo spore ubranka jak na ten rozmiar? ;)

Bo tak właśnie robią te ubranka z zapasem chyba.. Mój ma dwa latka i jeszcze ma kilka piżamek w rozmiarze 12-18 miesięcy i jeszcze są ciut duże :D

reklama
Dziewczyny nie robia z zapasem tylko poprostu jak maluszek sie urodzi to jest jak kurczaczek skurczony. Moja Hania za pare dni ma roczek i zakladamy 74 rozmiar co niby do wieku powinno byc za male. Urodzila sie 51 cm a na 62 przeszlysmy jak miala 4 mc.

Mój mały zaraz wejdzie w rozmiar 134, bo 128 już jest w sam raz, a rośnie ostatnio baaardzo, no ale majtki czy spodnie nadal niektóre na 116 założy i są ok! Troszkę to bez sensu, że rozmiar rozmiarowi nierówny i np dwie koszulki potrafią różnić się znacznie.

A może nie mierzą dobrze dzieci [emoji16]

brawo!!! Anney i o to najprawdziwsza prawda!!!!

Moj A. ze względu na swoja prace jest bardzo dobry w mierzeniu a z jochą sobie nie poradził... tak żeby na 100% być pewnym...

Ja z Jocha nie miałam takich małych i żałowałam. Teraz mam. NIe za wiele ale kilka tak. Musze tylko dokupić bodów kilka i bedzie gitara.
Co do spaceru ja już następnego dnia wyszłam z Jochą on bardzo lubił. A ja się dobrze czułam fizycznie więc przeszkód nie było.

Pamiętam jak go w wózku na berzuszku kładłam to się strasznie przechodnie dziwili jak tak można dziecko położyć...on to uwielbiał. do dziś spi na bokach lub brzuchu.

Ostatnia edycja:
Pupui oj zazdroszczę! Mój Kuba niecierpiał leżenia na brzuszku, a to przecież takie zdrowe dla bobaska i świetne na kolki! Co go tylko położyłam od razu był taki płacz jakbym go ze skóry obdzierała :( no i kolkę miał i to konkretną...

Kurcze a ja się zastanawiam czy warto kupić poduszkę do karmienia. W sumie poduszkę zwykla chyba też można podłożyć?? Kurcze nie wiem.. Pamiętam że Nadię ciężko mi było właśnie ułożyć do karmienia na siedząco więc karmilam przeważnie na lezaco. Ale przecież nie będę tylko na lezaco karmić.. Kurka chyba kupie... Nie wiem...za strzelców mnie :-)

beata ja mam poduszkę ciążową i pewnie będę ją używała też do karmienia. Zdecydowanie wygodniej jest ułożyć dziecko więc wg mnie warto w nią zainwestować.

Beatko, mnie poduszka do karmienia tylko wkurzała.
Podkladalam sobie w końcu zwykła.

Pupui, ja moich tez na brzuchu dużo kładłam! Kolek nie znaliśmy.
Wygrałam jakaś nagrodę? [emoji16][emoji16][emoji16][emoji14][emoji14]

Dziewczyny, jeśli któraś z was używa antyseptycznie olejek z drzewa herbacianego, dostawcie go w ostatnim miesiącu.
Ma
WlSciwosci antyskurczowe, a wy będziecie musiały sie juz skurczac ;)

Chciałam
Juz dawno o tym napisać i zapomniałam. (Ze tez nie ma nic na pamięć, co można wcierać w skore [emoji12])

reklama
Do góry