reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka dla sierpniowych skarbeczkow :D

Akuku mam jeszcze dwa razy więcej dla dziewczynki, bo dostaliśmy zanim poznaliśmy płeć. Sukieninie czekają aż zrobimy kiedyś księżniczkę [emoji12]

reklama
Dziewczyny a może, któraś z Was wkleic listę swoich zakupów kosmetykowych? Taką juz w miarę konkretną z markami produktów:) ułatwi mi to zrobienie moich zakupów a jestem w tym zielona i im więcej czytam w interencie tym mniej wiem:)

Ja też się podłączam do pytania, bo nie mam pojęcia co tak naprawdę będzie potrzebne z kosmetyków i leków, jak na razie kupiłam tylko krem na odparzenia pieluszkowe.

Borysiatko, kilka tyg temu wymienialysmy uwagi na temat roznych kosmetykow m. In. w kontekscie podejscia eko, mozesz podgrzebac w wolniej chwili na forum albo zajrzec na blog srokao.pl po inspiracje.

Moja lista dla malego to:
1. Olej kokosowy do natluszczania (teraz mam Ekowital, kupie jeszcze jakis nierafinowany - to w spozywczym) - do natluszczania
2. Masc bepanthen / alantan do pupy
3. Przy problemach skory:
- rumianek w saszetkach - do przemywania odparzen / stanow zapalnych skory. Podobne dzialanie ma kora debu, tez zawsze mam
- madmanganian potasu (z apteki) lub maka ziemniaczana - na potowki
4. Octanisept do pielegnacji pepka
5. Sol fizjologiczna w fiolkach do przemywania oczu i nawilzania noska
6. Gaziki wyjalowione 5x5 do oczu
7. Pieluchy
8. Wata i woda przegotowana do przemywania pupy w ciagu dnia w domu
9. Chusteczki johnsons baby bez zapachowe w nocy i poza domem
10. Ew. parafina plynna z apteki na luszczaca sie skore stopek i raczek (jesli kokos nie da rady)

Lista dla mnie:
1. Podklady Bella
2. Majtki siateczkowe
3. Tantuum rosa saszetki do podmywania
4. Wkladki do biustonosza - uzywalam Bella po domu i cos cienszego poza domem, ale nie pamietam marki
5. Purelan - masc na brodawki, najmniejsze opakowanie, bede uzywac po karmieniu ok tyg. Jest drogi, b wydajny, stad najmniejsze opakowanie. U mnie cudownie koil bol brodawek przez pierwsze dni, nieporownywalnie z zadnymi innymi kremami ani wlasnym mlekiem. Tylko tlusci mocno ubrania, wiec trzeba uwazac co zakladasz po
6. Olej kokosowy na rozstepy - ten sam co u malego

Akcesoria:
1. Frida do noska
2. Szczoteczka z naturalnym wlosiem do glowki
3. Spryskiwacz po podmywania dla mnie (moze byc tez zwykla butelka po wodzie)

Dzieki za pytanie, dzieki tobie mam gotowa liste :-)

Do tego dojdzie jeszcze paracetamol w czopkach na ew goraczke i paracetamol dla mnie.

Ostatnia edycja:
Dokladnie. Ja teraz stosuje na brzuch, czasem na cale cialo bo mam b suchar skore. To samo chce dla malego.
Do kapieli bedzie woda. Jesli bedzie sie cos dzialo to wtedy pomysle co dokupic.

reklama
I jaka
Piekna lista.

Ja do cialka optic kokosu man masło shea ubijane( zrobię wam zdjęcie które) i oliwę z macadamii (gdybym nie miała kokosu pod ręka)

Do góry