reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka dla sierpniowych skarbeczkow :D

A dziewczyny jesli chodzi o prześcieradełka na materace to kupujecie bawełna 100% czy mieszane czy to nie ma znaczenia ogólnego?

reklama
Fajne te koszule nocne, ja muszę jeszcze ze dwie dokupić i myślałam o piżamie - spodniach i bluzce z długimi rękawami, ale nie mogę znaleźć takich do karmienia, a szlafrok już mam nowy, ale nie kupowałam typowo ciążowego tylko zwykły, taki mięciutki :)

Ja jeszcze nie mam zupełnie nic dla siebie do szpitala. A muszę juz na lipiec być być przygotowana, bo moja mama i siostra to w sekundzie rodziły i to przed terminem. Z osttanim synkiem mąż zawiózł moją siostrę, ona kazała mu wracać do dzieci do domu - przejechał z 10 km i ona już do niego dzwoniła że urodziła:DCo raz bardziej zaczyna mnie to wszystko przerażać.... Te zakupy, poród no i wszystko:D

O ale swietne te koszule. I cena jaka fajna. Ja potrzebuje ich tylko do szpitala bo nie lubie spac w koszulach. Ale widze ze ten sprzedawca ma tez pizamy to pozniej sobie zerkne na kompie. Dzieki Lucynko :-)

Bunia ja mam przescieradla frotte i 100% bawelna i teraz dokupie bawelnianych bo sa duzo lepsze.

O reczniki z kapturem musze dokupic bo mam 3 tylko :-) a jeszcze Tolka ich uzywa.

Co do koszulek to ja mam kilka z italian fashion i jestem bardzo zadowolona mają też piżamki

Ola wracając jeszcze do monitorów To Twój pomysł gdy dziewczynki śpią w jednym to mają jeden monitor (klasyczny z płytkami) jest mało efektywny gdyż taki monitor wychwytuje ruch jemu wystarczy gdy tylko jedna z nich oddycha. Gdy zamontujesz 2 w jednym łózeczku pod jednym materacem dalej wystarczy gdy jadna z dziewczynek oddycha. Przy monitorach z płytkami musisz mieć dwa dla dwójki w oddzielnych łózeczkach. Jeżeli chcesz żeby spały razem powinnaś pomyślec o monitorach mobilnych (każda z dziewczynek ma swój przypięty do pieluszki zbiera ruch z jej ciała a nie z materaca.

reklama
Do góry