reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka dla sierpniowych skarbeczkow :D

Cinamona, nosidełko dostałam praktycznie za darmo , więc go wziełam. Dziekuje za informacxje, zobaczę jak mały bedzie wyglądał ( z bezpiecznego punktu widzenia) w tym nosidełku i zdecyduje :)

Chustę chciałam mieć, ale teraz nie wiem czy elastyczną czy bawełnianą?

reklama
Lilija w tym nosidelku nie chodzi o to jak wyglada tylko jak ma ustawione bioderka. W nosidelku ktore pokazalas jest wasko a chodzi o to by maly mial szeroko miedzy nogami i mial nozki jak zabka. W tym nosidelku tego nie uzyskasz.
Ja mam tez nosidelko wlasnie z takim waskim miedzy nogami..ale kupilam uzywane tylko na ra jak lecialam z Emiskiem samolotem i uzywalam tylko na przejscie z pod samolotu do samolotu zebym wolne rece miala bo torby mialam heh. Tak wiwc jezeli nie wiesz czy bedziesz uzywac to noc nie kupuj narazie bo moze sie nie przydac. Ja kupie jesli mala bedzie raczkalska..ale chcialabym by byla jak chlopcy ze moznabylo odlozyc do bujaczka czy kolyski.

lilija tu chodzi o to by dziecko nie wisiało na kroku tylko było tzw okrakiem. chusta, mei tai lub nosidło ergonomiczne.. A do tgo nasze plecy, kręgosłup musza myć min obciążone. Miałam możliwośc przymierzenia zwyklego nosidla i po 5 minuach mysłałam że umre (jocha miał 6mc) a w chyście w 18 miesiecznym nie czułam nic a nic.

szeroki_panel.jpg
IMG_2770.jpghttp://blog.houseofcotton.pl/2013/07/jak-uszyc-nosido-mei-tai.html

chusty.jpg

to kilka zdjec z google.

Jak jocha mi się pozwoli to jutro go zwiąże i pokarze jak na żywca wygląda prawie 3 latek.

Załączniki

• szeroki_panel.jpg
    szeroki_panel.jpg
    17,9 KB · Wyświetleń: 72
  • IMG_2770.jpg
    IMG_2770.jpg
    38 KB · Wyświetleń: 72
  • chusty.jpg
    chusty.jpg
    33,3 KB · Wyświetleń: 72
Akuku tu nawet nie chodzi o to czy grzeczne czy nie. Tylko chcąc się sprawnie przemieszczać nie używając samochodu np na szybko do osiedlowego sklepu to super sprawa. Moja sąsiadka wrzuca corcie i z psem na spacer idzie.

Pupui Franio miał okropna skórkę, nikt nie potrafił mu pomóc. Sterydy pomagały na krótko, On nigdy nie miał ubranka na krótki rękaw czy odsłonięte nóżki. Latem prawie z nim nie wychodziłam, bo męczyły mnie spojrzenia i dobre rady. W nocy 19-20 st w pokoju musiało być, a i tak nie pomagało. On tylko pod pieluszka miał normalną skórę.

Kruszka tak wiec mowie ja przmieszczam sie duzo autem. Nie mam osiedlowego sklepu, psa tez nie mam. Nie chodze po schodacg wiec wozka nosic nie musze. Jak gdzies idziemy na nogach to z wozkiem bo nie chce mi sie nosic dziwcka na reku. Dla tego kazdy musi pod siebie przemyslec taki zakup ;)
Ja kupilam przedwczoraj spacerowke zeby do samolotu nie tachac duzego wozka ;) nie chce zeby mi go zniszczyli. No i latwiej w polsce do samochodu spakowa. Ma pozycje lezaca wiwc nawet jak zasnie to spoko ;) bede go używać odbierajac chlopcow ze szkoły i jak bede gdzies sie aitem przemieszczac dopuki mala sie nie urodzi.

Ja tez mam zamiar nosic malego. Wiadomo ze w wozku tez bede wozic ale po domu czy czasem na spacerze.
Mloda nosilam w pirwsze trzy miesiace duzo ale glownie w domu. Ona duzo plakala i uspokajala sie tylko na rekach wiec musialam kupic. Kupilam na szybko to chusto nosidlo caboo i super sprawa. Pozycja dziecka dobra, mi bylo tez wygodnie. Pozniej jak byla starsza nosilam ja w nosdle tula. Na spacerach jak nie chciala w wozku, czasem po domu, byl taki okres ze na drzemke usypiala mi tylko w nosidle. No i na lotnisku super sprawa. Ja latalam do pl zawsze bez wozka bo mam w pl wiec na lotnisku takie nosidlo sie bardzo sprawdzilo.

Mlodego to chyba na poczatku glownie w domu bede nosic bo u nas latem goraco i jak wyjde z nim na spacer w chuscie przy tym upale to chyba sie zapocimy obydwoje. Dlatego glownie w domu na poczatku. Nawet caly dzien jak bedzie tego potrzebowal [emoji3]

Pamietam ze z mala w nosidle odkurzalam, prasowalam, gotowalam [emoji3][emoji3][emoji3]

No właśnie dużo można z tą chustą robić. Zobaczymy jak będzie u nas tym razem. Franio w domu był grzeczny, ładnie czekał ax zrobię to czy tamto. Zresztą targalsm Go w bujaczku, ja pod prysznic On czekał obok, ja w kuchni On niedaleko. Teraz mamy większe mieszkanie i smyka, więc zobaczymy. Franio nie chciał jeździć w gondoli, może dlatego, że to była zima i kombinezon. Jak drugi taki będzie to chusta jak znalazł.

reklama
Kruszka moj Alex nie lubil gondoli i myslalam ze dla tego ze mkal za luzno bo lato i byl lekko ubrany i nie przykrywany a znowu Viki i Emil z zimy w kombinezon i przykryci odrazu zasypiali. No ciekawe jak reraz bedzie.
Jak mala bedzie placzliwa to tez kupie chiste czy nosidelko ergonomiczne. Musi byc cos latwego bo przy Emilku uciekajacym nie bede miala czasu na cwiczenie wiazan.. haha
No ale mam nadzieje ze mala bedzie grzeczna ;) ladnie spala i wogle hehe.

Wstalam z wielki bolem glowy.. poszlam sie polozyc jeszcze na dwie godziny... i snilo mi sie E urodzilam mala.. miala 2400 i 61 cm ! Bylam mega zdziwiona ze taka dluga hahahhahaha.
No i chuda. No i torbe mjalam jakos lipnie spakowana.. bo mialam jakies za dzue porozciagane spiochy uniwersalne. . A przecie ja musze musze musze mala ubrac w rozowe spioszki co by nikt sie nie pytal czy chlopiec czy dziewczynka buhahaha.
Musze pkkhpowac troszke spioszkow na tiny baby rozowych haha bo mam same uniwersalne po Emilku. Je tez zostawie te tiny bo za malo mialam i w niektorych wisial hehe.

Jakos sie dzis zle czuje no ;( glowa i kark boli.. i jak spalam obudzil mnie twardy brzuch..

Co tu tak pusto ?

Do góry