reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla noworodka od A do Z ;)

oomamba wlasnie tego używałam. nie narzekam ale musiałam zmienić ze wzglegu na podejrzenie azs uzywalismy emolientow
tynka znam;-)

reklama
Pytanie - czy korzystala ktoras z was z wanienki profilowanej? Mam opcje wziecia za darmo, ale boje sie ze przyda sie na pierwsze kilka miesiecy a pozniej to i tak wygodniej w zwyklej.
url]

qraa - też mi się wydaje, że taka profilowana to na parę miesięcy. Pewnie póki maluch nie zacznie siedzieć. Ale jak za darmo to weź, myślę że na początku powinno się wygodnie kąpać maluszka.

qraa zależy jak chcesz kąpać swoje dziecko... jak starą metodą mojej mamy tj. pielucha tetrowa na dno wanienki i 5 cm wody to może ci się ta wanienka przydać wygodnie ułożysz maluszka do umycia... ja Macka kąpałam lub mój mąż w wanience pełnej wody także nasz noworodek a później niemowlaczek mógł pływać a ja drugą ręką go myć https://www.youtube.com/watch?v=l0x4Kpy0Z88

Ja mam wanienkę z IKEA i sie zastanawiam jak jąwygodnie ustawić żeby była w miare wysoko (ale nie za wysoko) zeby mozna swobodnie dzidziola kąpać? Układanie wanienki na krzesłach albo wannie średnio mi sie usmiecha, przewijak i tak juz mam wysoko, a stelaże które widziałam w necie srednio sie nadaja do tak małej wanienki:wściekła/y: Może macie jakieś patenty ? Któraś z Was używała takiej wanienki? Niechce tracić kasy na kolejną już ze stelażem

bieganie z wanienką pełną wody po całym domu o nie... nie polecam Olushia ma racje to moje drugie dziecko i nie zrobie tego błędu co z pierwszym wanienka ze stelażem! idealna wysokość i stabilność a postawisz gdzie chcesz nawet napełnić może uzywając prysznic więc nie trzeba przed kąpielą cięzkiej wanienki przenosić... wstawianie wanienki do wanny taka kąpiel chyba grozi połamanym kręgosłupem:-) (mamy oczywiście)

reklama
kasiasysunia - jedyny pomysł jaki mi do głowy przychodzi to postawić wanienkę na zamkniętym kibelku albo na taborecie (choć nie wiem czy to stabilne będzie). Też nie wyobrażam sobie noszenia wanienki po całym domu. Ja Kubę kąpałam w łazience i teraz też tak będzie. Mam wanienkę ze stelarzem.

Do góry