reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyprawka dla noworodka od A do Z ;)

Konwalijka- Kochana, ja w zeszły poniedziałek byłam z koleżanką na oglądaniu wózków. Objechałyśmy cały Gdańsk w poszukiwaniu sklepów z wózkami. Największy wybór był w sklepie mama i ja. Sprawdz czy w Twojej okolicy może jest. Najpierw rozglądałam się za wózkiem w internecie i moim typem był mutsy, ale model igo. Niestety na żywo bardzo mnie rozczarował, nawet pisałam w tym wątku o tym tydzień temu. Potem idąc po sklepie bardzo zauroczyłam się wózkami x lander, ale mi szczególnie spodobał się model x move. Tak więc jeśli chodzi o te dwa modele, o których wyżej napisałam to zdecydowanie wygrywa x lander x move nad musty igo. Jest stabilniejszy, ma szerszą budkę, o wiele mocniejszą spacerówkę, duże pompowane koła, w ogóle same plusy jak dla mnie. Dlatego ja jestem praktycznie zdecydowana.

reklama
Ja juz wiele razy pisałam mutsy i tylko mutsy. Mam model 4rider. Właśnie mija 5 rok jak go używam i nie mam zamiaru zmieniać ;-)

Ostatnia edycja:
Ja juz wiele razy pisałam mutsy i tylko mutsy. Mam model 4rider. Właśnie mija 5 rok jak go używam i nie mam zamiaru zmieniać ;-)

No to moze przekieruję sie na inny model mutsy a odpuszczę ten transporter, bądź inny model x-landera...

Magdo, a czy ten mutsy posłuzy np.do około 3 roku, jeśli chodzi o spacerówkę? I czy nie pzreszkadza wcale nie taka ogromna gondola (75 cm)?

Konwalijka spokojnie do 3 rż służy. Oczywiście sama zapragniesz mieć po czasie coś lżejszego ( to raczej każdego dopada) ale bez problemu wystarczy :-) Gondola nie jest spora,to fakt,ale chyba mało kto wozi w niej dziecko po 6 miesiącu, więc ja bym się nie bała. Wiadomo,że ten wózek tani nie jest, zwłaszcza ze akcesoria typu kosz na zakupy ( który uwielbiam), parasolka itp trzeba kupić osobno,ale jak zliczyć kasę jaką wydałam na wszystkie wózki przed mutsy,to powinnam od razu zainwestować :-) Szczerze? Dla mnie wózek bez wad.

Konwalijka spokojnie do 3 rż służy. Oczywiście sama zapragniesz mieć po czasie coś lżejszego ( to raczej każdego dopada) ale bez problemu wystarczy :-) Gondola nie jest spora,to fakt,ale chyba mało kto wozi w niej dziecko po 6 miesiącu, więc ja bym się nie bała. Wiadomo,że ten wózek tani nie jest, zwłaszcza ze akcesoria typu kosz na zakupy ( który uwielbiam), parasolka itp trzeba kupić osobno,ale jak zliczyć kasę jaką wydałam na wszystkie wózki przed mutsy,to powinnam od razu zainwestować :-) Szczerze? Dla mnie wózek bez wad.

No ja akurat szukam uzywanego wózka .
Może coś znajdę. Póki co najblizej odległosciowo mi do x landera xa ale dobrze byłoby odwiedzic jakis sklep i zobaczyc.

Sklep mama i ja znalazłam. Wprawdzie 50km mam do niego ale moze namówie męza na odwiedziny w wiekszym mieście, czasem bywamy.

Dzięki i przepraszam za powtarzanie tematu.
Juz mi niedobrze od tych wózków.

Z tymi wózkami!!!! Udręka!

Ja zdecydowałam, że nie szukam nowego wózka. Za dużo nad tym rozmyślam, a później cuduję :baffled: Nadal nie wyobrażam sobie kruszyny w kombinezonie i w gondoli naszego wózka. Jakoś nie mam rozeznania. Zapomniałam już jakie maleńkie jest takie dzieciątko.
Mąż nie chce nowego wózka i uważa zakup samej gondoli za bezsens. W sumie ma racje. Wózek od miesiąca mamy w domu, bo stwierdziłam, że po 5 latach na strychu muszę go dobrze odświeżyć. Jest naprawdę w dobrym stanie, gondolka czyściutka, pachnąca. Ma tylko trochę zadrapań na stelażu i na felgach, ale to raczej "pikuś".

Ponieważ w najbliższy poniedziałek jedziemy do Chorwacji, kupiłam na Allegro dwa tankini ciążowe. W sumie przez przypadek, bo planowałam jedno i już je licytując znalazłam kolejne i jakoś tak wyszło, że wygrałam obie aukcje :-) Żeby było sprawiedliwie, to jeszcze dla Juleczki kupiłam drugi kostium.

MOJE:
4472601319.jpg4472684470.jpg

JULECZKI żarówiasty różowo-pomarańczowy:
kostium juli.jpg

Załączniki

• 4472601319.jpg
    4472601319.jpg
    60,1 KB · Wyświetleń: 37
  • 4472684470.jpg
    4472684470.jpg
    37,7 KB · Wyświetleń: 37
  • kostium juli.jpg
    kostium juli.jpg
    20,5 KB · Wyświetleń: 32
Wszystkim Paniom polecam sukienki nie strikte ciążowe, ale zwykłe, tylko szyte w trapez, literę A lub z koła i...krótkie - moja ciąża dzięki nim do 6,5 m-ca była nie widoczna. Kupiłam w zwykłym sklepie 1 i na allegro 3 , dwie asymetryczne z dłuższymi bokami. Kolory moich sukienek: koral, mięta, szary, krem. chodzę w nich na okrągło, bo wszystkie spodenki, nawet te ciążowe to dla mnie dyskomfort.

p.s. w krótkich sukienkach, ale obszernych, rozkloszowanych, nawet lekko spuchnięta noga wygląda szczuło a sylwetka lżej niż w spodniach czy opinających brzuch sukienkach i te sukienki to chyba moje najlepsze ciążowe zakupy

reklama
Znajoma ma na sprzedanie xlandera mieszka w Lomzy wiec raczej chyba zadnej z Was nie podrodze?:)
Ja do mutsy jak raz sie zrazilam przy wybieraniu wozka dla corki to od tamtej pory nigdy nie bralam go pod uwage ale moze teraz modele sie zmienily :)

Ostatnia edycja:
Do góry