reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla noworodka od A do Z ;)

reklama
u mnie w szpitalu dają wszystko,do maluszka od a-z tylko na wyjście muszę mieć ciuszki a i dla mnie tylko kosmetyki bo koszule dają,wkładki dają,dosłownie wszystko. Pamiętam, że ja wzięłam swoje koszule i nosiłam je,a do porodu to wzięłam ich. Ale dużo dziewczyn miało szpitalne przez cały czas. Oczywiście pewnie wezmę wszystko ze sobą a później wrócę do domku z prawie nie rozpakowaną torbą hehe
Lionessa poród prywatny?! wow będziesz tam jak księżniczka:-)fajnie.

No ja wczoraj wróciłam z lumpeksu z malutką sukieneczką, pajacykiem i bodziakiem. Kazde po kilka zł ale to i tak niedużo. He he... tak sobie myśle nieraz,, "a jak chłopak jednak będzie?".. :-D

Jeszcze w sumie dużo mi brakuje. Miałam to wszystko raz dwa ogarnąć a tymczasem coś się wlekę.. ale koszule już mam. W sumie trzy, jedna będzie do porodu, i jedną dostałam kiedyś od mamy ale nie wiem czy po porodzie w nią wejdę, się okaże. Wszystkie na krótki rękaw, ale najwyżej szlafrok zarzucę ciepły i przetrwam. Trzeba jeszcze je uprać, jakoś na to nie wpadłam... ale ubranka poprane, zostało mi tylko kilka ciemniejszych. Piorę w mleczku lovela i już w niczym nie płukałam tym razem. Mam wrazenie, ze ładniej uprał niż dzidziuś więc będę go używała.

A pieluszki z wycięciem na pępuszek to np. pampers newborn, rozmiar nr 1? Ile takich kupujecie?

pampers newborn chyba nie ma wycięcia na pępuszek? przynajmniej nie zauwazylam w moich. Ja ogolnie rozmiaru 1, to chyba sporo kupię, w tej chwili mam 2 paczki newbornow pampersa po 43szt, i jedną paczkę babydreama 30szt. Jeszcze trochę dokupię, mały nie zapowiada się jakis bardzo wyrosniety, Arus miał 3340g, więc jak drugi bedzie podobny to troszkę pochodzi w jedynkach.

Sprawdziłam też ;) Newborny z serii Premium Care (białe) nie mają miejsca na pępek, trzeba wycinać lyb odginać. Czytałam też, że białe "1" są mniejsze od zielonych!! Może któraś z forumowych mam potwierdzić?
Ja póki co mam tylko 1 paczkę, 78 szt. Powinno starczyć na tydzień...

To nie tak że ja księżniczkuje- ja się po prostu boję żeby wszystko było ok. A u mnie w mieście szpital nie cieszy się najlepszą opinią- zresztą po ostatnim pobycie i późniejszym badaniu po którym do dziś ciężko mi się wysiusiać, nie chce tu rodzić. Musiałabym jechac do Białegostoku- a tam jakbym się pojawiła w państwowym szpitalu jak Filip z konopi to nie wiem jakby mnie przyjęli. Więc oszczędzam na ciuszkach - większość zdobyczne lub lumpkowe, czy mam używane łóżeczko czy bujaczek a wolę zapłacić za poród ! Ot taka moja ciążowa logika ;)

ja z Ami używałam pampersów newborn 1 wg mnie super sprawa, białe mi nie podeszły, nawet siostra R jakiś czas używała i mówi ze nie poleca są dziwne... i przeszła na dady i jest zadowolona. ja na początek JEDNAK kupuje 1 newborn x 1 a potem zobaczymy bo Mała ma być duża to tylko do szpitala a jak będę wracala ze szpitala to maz wejdzie i kupi wrazie W

reklama
Lionessa - dlugosc chyba taka sama wszedzie. Tylko wszerz jest roznica. Mi M siega prawie do kolan a mam 170 wzrostu. Popatrz sie na rozmiarowke i daj znac. Ja w brzuchu i biuscie mam teraz 101 i w M sie spokojnie mieszcze.
Zanag - daj adres na priv:-) zakupione:-)

Załączniki

• 1413106480684.jpg
    1413106480684.jpg
    21,7 KB · Wyświetleń: 57
Do góry