Dziewczynki, proszę Was o radę . Im więcej czytam, tym mniej wiem i więcej wątpliwości mam. proszę polećcie mi dobry/ najlepszy:
1. materac do łóżeczka - na razie skłaniam się ku lateksowo-kokosowemu b( do momentu raczkowania dziecko śpi na twardszej stronie kokosowej, potem na lateksowej) . Znalazłam różne opinie, jedni zachwalaja, materazce mają pozytywne oceny IZMiD , inni mówią , że część kokosowa jest za twarda. Myślałam o termoelastycznym, jedni zachwalają, ale znalazłam też informację , że dla najmniejszych dzieci jest za miękki. I bądź ti człowieku mądry.
2. Kołderkę z podusią - czy najpopularniejszą silikonową (włókna silikonowe typu hollow) , czy bambusową ( tylko to jest wiskoza bambusowa, nie wiem czy taka dobra) , czy z włókien kukurudzianych ( INGEO) , czy może teclan?
3. Laktator - ręczny czy elektryczny i jakiej firmy?
4. Podgrzewacz do butelek
5. Sterylizator - czy naprawdę potrzeby?
6. Butelki antykolkowe sprawdzone. Koleżanki nie polecają mi Aventu, dzieci nie za bardzo tolerują smoczki Aventu. Polecają butelki i smoczki NUK. Ale w necie znalazłam różne , rozbieżne opinie na temat tych antykolkowych NUKa.