reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla noworodka od A do Z ;)

To jest naklejka. Slonik byl w calosci a babelki musialysmy same ukladac :)

A moze taki kojec dziecko moze spac i pozniej bedzie sie bawic w nim? Albo na poczatek to i gondola od wozka wystarczy:)

reklama
Dziewczynki, proszę Was o radę . Im więcej czytam, tym mniej wiem i więcej wątpliwości mam. proszę polećcie mi dobry/ najlepszy:

1. materac do łóżeczka - na razie skłaniam się ku lateksowo-kokosowemu b( do momentu raczkowania dziecko śpi na twardszej stronie kokosowej, potem na lateksowej) . Znalazłam różne opinie, jedni zachwalaja, materazce mają pozytywne oceny IZMiD , inni mówią , że część kokosowa jest za twarda. Myślałam o termoelastycznym, jedni zachwalają, ale znalazłam też informację , że dla najmniejszych dzieci jest za miękki. I bądź ti człowieku mądry.

2. Kołderkę z podusią - czy najpopularniejszą silikonową (włókna silikonowe typu hollow) , czy bambusową ( tylko to jest wiskoza bambusowa, nie wiem czy taka dobra) , czy z włókien kukurudzianych ( INGEO) , czy może teclan?

3. Laktator - ręczny czy elektryczny i jakiej firmy?

4. Podgrzewacz do butelek

5. Sterylizator - czy naprawdę potrzeby?

6. Butelki antykolkowe sprawdzone. Koleżanki nie polecają mi Aventu, dzieci nie za bardzo tolerują smoczki Aventu. Polecają butelki i smoczki NUK. Ale w necie znalazłam różne , rozbieżne opinie na temat tych antykolkowych NUKa.

Materac nie wypowiem sie bo u nas nawet nie ma tych co piszesz :)

Laktator medela swing polecam elektryczny. Ja od razu zaopatrzam sie bo u mnie akurat baaardzo sie przydal a nie wyobrazam sobie aby maz szukal mi laktatora aby kupic a jakbym nke miala corka jadla by formule...

Podgrzewacz mam rowniez. Jak karmisz mlekiem sciagnietym lub formula to zaoszczedzisz duzo czasu

Sterylizator mam taki co ukladasz dolewasz wody i do mikrofali i butelki wyparzone dlugo uzywalam nie musialam gotowac w garnkach ale to wszystko dla wygody :)

Butelki nuk uzywalam do 6 mies pozniej kolejny etap smoczka mial dla nas za duze dziury i corka dlawila sie. Zmienilysmy na dr. Brown i teraz juz od poczatku kupimy je.

:)

malgonia - ja materac mam gryka-kokos-pianka.
Laktator miałam aventu ręczny i medeli elektryczny - oba słabo mi ściągały, ale to pewnie kwestia piersi i mleka. Ten elektryczny trochę głośno chodzi.
Podgrzewacz super rzecz. Na początku do mleka, a później można jedzonko podgrzewać.
Sterylizatora nie miałam i nie zamierzam mieć, no chyba że nie wyjdzie mi kp to wtedy pomyślę.
Butelki mam Lovi i jestem zadowolona. Ale p/kolkowe to ponoć najlepsze są Dr.Brown.

Kochane dla mnie leżaczek bujaczek też nie spełni roli:-). Co do gondoli nie mam przekonania, bo tak ciagle wprowadzać wózek do domu po spacerze:no: dlatego własnie pomyślałam o koszu ;-) Chce kupić używany bo i tak wiem że to będzie na max 5 mies , a taki jak poszukam to kupię już za ok 100 zł
kosz mojżesza.jpg

Załączniki

• kosz mojżesza.jpg
    kosz mojżesza.jpg
    20,8 KB · Wyświetleń: 58
a tak wogóle to się pochwalę ostatnimi zdjęciami IGI :-) z tych mniej dobrych informacji to wychodzi, że z miesiączki termin miał być na 14.12 a z USG że 24.12 ;-0000
IGA 2.jpg

Załączniki

• IGA 2.jpg
    IGA 2.jpg
    14,2 KB · Wyświetleń: 52
Digi - ja tez mysle o koszu mojzesza na noc, bo lozko mamy spore, a na lozeczko w sypialni miejsca brak. Wiec na noc bedziemy w koszu mojzesza ja klasc, a w dzien w jej pokoju w lozeczku. Zobacze jak to wyjdzie

i mam do Was kolejne pytanie : czy warto za taka cenę, znalazłam osobę która mogłaby skompletować mi ( i wysłac w Wielkiej Brytanii ) taki zestawik dla małej : kosz mojżesza, mata edukacyjna, leżaczek - mothercare kolekcja BRUIN + podgrzewacza Avent - koszt 550 zł z przesyłką :-) co myslicie? warto za taką cenę?

ostatnio zgłębiałam temat butelek i miałam 2 typy Aventowe te nowe i tommee tippee i ostatecznie wybrałam aventowe :-) miałam ich starszą serię przy pierwszym dziecku i się sprawdziły w 100%

To nasz wózek dla małego. Dostałam do niego pełno gadżetów typu: oryginalna torba do zaczepienia na rączkę, termoizolacyjny bidon na butelkę, moskitiera przeciw owadom, okrycie przeciwdeszczowe, gruby śpiworek no i fotelik tej samej firmy za 1zł. Jestem bardzo zadowolona z wyboru.

20141008_125229.jpg20141008_131729.jpg

Załączniki

• 20141008_125229.jpg
    20141008_125229.jpg
    17,9 KB · Wyświetleń: 63
  • 20141008_131729.jpg
    20141008_131729.jpg
    18,9 KB · Wyświetleń: 62
reklama
Do góry