reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyprawka dla noworodka od A do Z ;)

To jest naklejka. Slonik byl w calosci a babelki musialysmy same ukladac :)

A moze taki kojec dziecko moze spac i pozniej bedzie sie bawic w nim? Albo na poczatek to i gondola od wozka wystarczy:)

reklama
Dziewczynki, proszę Was o radę . Im więcej czytam, tym mniej wiem i więcej wątpliwości mam. proszę polećcie mi dobry/ najlepszy:

1. materac do łóżeczka - na razie skłaniam się ku lateksowo-kokosowemu b( do momentu raczkowania dziecko śpi na twardszej stronie kokosowej, potem na lateksowej) . Znalazłam różne opinie, jedni zachwalaja, materazce mają pozytywne oceny IZMiD , inni mówią , że część kokosowa jest za twarda. Myślałam o termoelastycznym, jedni zachwalają, ale znalazłam też informację , że dla najmniejszych dzieci jest za miękki. I bądź ti człowieku mądry.

2. Kołderkę z podusią - czy najpopularniejszą silikonową (włókna silikonowe typu hollow) , czy bambusową ( tylko to jest wiskoza bambusowa, nie wiem czy taka dobra) , czy z włókien kukurudzianych ( INGEO) , czy może teclan?

3. Laktator - ręczny czy elektryczny i jakiej firmy?

4. Podgrzewacz do butelek

5. Sterylizator - czy naprawdę potrzeby?

6. Butelki antykolkowe sprawdzone. Koleżanki nie polecają mi Aventu, dzieci nie za bardzo tolerują smoczki Aventu. Polecają butelki i smoczki NUK. Ale w necie znalazłam różne , rozbieżne opinie na temat tych antykolkowych NUKa.

Materac nie wypowiem sie bo u nas nawet nie ma tych co piszesz :)

Laktator medela swing polecam elektryczny. Ja od razu zaopatrzam sie bo u mnie akurat baaardzo sie przydal a nie wyobrazam sobie aby maz szukal mi laktatora aby kupic a jakbym nke miala corka jadla by formule...

Podgrzewacz mam rowniez. Jak karmisz mlekiem sciagnietym lub formula to zaoszczedzisz duzo czasu

Sterylizator mam taki co ukladasz dolewasz wody i do mikrofali i butelki wyparzone dlugo uzywalam nie musialam gotowac w garnkach ale to wszystko dla wygody :)

Butelki nuk uzywalam do 6 mies pozniej kolejny etap smoczka mial dla nas za duze dziury i corka dlawila sie. Zmienilysmy na dr. Brown i teraz juz od poczatku kupimy je.

:)

malgonia - ja materac mam gryka-kokos-pianka.
Laktator miałam aventu ręczny i medeli elektryczny - oba słabo mi ściągały, ale to pewnie kwestia piersi i mleka. Ten elektryczny trochę głośno chodzi.
Podgrzewacz super rzecz. Na początku do mleka, a później można jedzonko podgrzewać.
Sterylizatora nie miałam i nie zamierzam mieć, no chyba że nie wyjdzie mi kp to wtedy pomyślę.
Butelki mam Lovi i jestem zadowolona. Ale p/kolkowe to ponoć najlepsze są Dr.Brown.

Kochane dla mnie leżaczek bujaczek też nie spełni roli:-). Co do gondoli nie mam przekonania, bo tak ciagle wprowadzać wózek do domu po spacerze:no: dlatego własnie pomyślałam o koszu ;-) Chce kupić używany bo i tak wiem że to będzie na max 5 mies , a taki jak poszukam to kupię już za ok 100 zł
kosz mojżesza.jpg

Załączniki

• kosz mojżesza.jpg
    kosz mojżesza.jpg
    20,8 KB · Wyświetleń: 56
a tak wogóle to się pochwalę ostatnimi zdjęciami IGI :-) z tych mniej dobrych informacji to wychodzi, że z miesiączki termin miał być na 14.12 a z USG że 24.12 ;-0000
IGA 2.jpg

Załączniki

• IGA 2.jpg
    IGA 2.jpg
    14,2 KB · Wyświetleń: 50
Digi - ja tez mysle o koszu mojzesza na noc, bo lozko mamy spore, a na lozeczko w sypialni miejsca brak. Wiec na noc bedziemy w koszu mojzesza ja klasc, a w dzien w jej pokoju w lozeczku. Zobacze jak to wyjdzie

i mam do Was kolejne pytanie : czy warto za taka cenę, znalazłam osobę która mogłaby skompletować mi ( i wysłac w Wielkiej Brytanii ) taki zestawik dla małej : kosz mojżesza, mata edukacyjna, leżaczek - mothercare kolekcja BRUIN + podgrzewacza Avent - koszt 550 zł z przesyłką :-) co myslicie? warto za taką cenę?

ostatnio zgłębiałam temat butelek i miałam 2 typy Aventowe te nowe i tommee tippee i ostatecznie wybrałam aventowe :-) miałam ich starszą serię przy pierwszym dziecku i się sprawdziły w 100%

To nasz wózek dla małego. Dostałam do niego pełno gadżetów typu: oryginalna torba do zaczepienia na rączkę, termoizolacyjny bidon na butelkę, moskitiera przeciw owadom, okrycie przeciwdeszczowe, gruby śpiworek no i fotelik tej samej firmy za 1zł. Jestem bardzo zadowolona z wyboru.

20141008_125229.jpg20141008_131729.jpg

Załączniki

• 20141008_125229.jpg
    20141008_125229.jpg
    17,9 KB · Wyświetleń: 61
  • 20141008_131729.jpg
    20141008_131729.jpg
    18,9 KB · Wyświetleń: 61
reklama
Do góry