reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków ♥

U mnie taki lumpek ze smierdzi i nigdy tam nie bylo nic ciekawego.Ja kupuje na fb na roznych grupach teraz kypilam na hm dla dziewczynek wszystko po jednym dziecku i firmowki w dodatku za grosze bo za kombinezon dalam 10 zl

reklama
pieluch wielorazowych nie suszymy na grzejniku . ja pezy ostatnim uzywalam wkladow i sciereczek z mikrofibry. dodatkowo na kazdy wklad kladlam taki cieniutki papierek ktory razem z kupą mozna bylo wyrzucic do toalety.
wiec czesciej zmienialam wklady niz wierzchnia pieluszke ;)
juz mam zapas wkładów i 5 otulaczy kieszonek -jeszcze z 7-10 i mikrofibra i z glowy na ok 2 lata :)
nie zamienie na zadne jednorazowki ;)

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Antiope myślisz że młody zaakceptuje przedszkole łatwo? Moja sąsiadka też wysyła od września i jest przerażona że nie będzie chciał tam zostawać i będzie jeden wielki płacz

Antiope myślisz że młody zaakceptuje przedszkole łatwo? Moja sąsiadka też wysyła od września i jest przerażona że nie będzie chciał tam zostawać i będzie jeden wielki płacz
Trochę się boję, ale z drugiej strony Bazyli jest bardzo otwarty i lgnie do innych dzieci, więc towarzysko na pewno będzie mu się podobać. Żeby sobie tylko dał radę z tym, że jest beze mnie, to powinno być ok.

Na poczatku chyba i tak bedzie mial wizyty adaptacyjne ;)
Ja juz sie boje o zlobek i przedszkole ... na zlobek pewnie nie mam co liczyc bo w domu pracuje wiec bede na dzien dobry skreslona no chyba, ze prywatnie ale wtedy wolalabym mamie placic za opieke nad dzieckiem niz obcym ...
No u nas w przedszkolu z tą adaptacją, to nie szaleją, bo chyba jeden dzień jest.
A to, że pracujesz w domu chyba nie powinno mieć znaczenia, bo przecież pracujesz, masz działalność.

Trochę się boję.... Żeby sobie tylko dał radę z tym, że jest beze mnie, to powinno być ok.

Pamietam jak na spotkaniu przed pikolem syna Panie mowily ze to Matki maja problem z rozlaka z dzieckiem, nie dzieci. To ich leki przekazuja na dziecko. Sugerowaly zeby w wakacje zostawiac dziecko z roznymi (oczywiscie zaufanymi)osobami przez kilka godzin. Ja zapisalam swoje na 2h zajecia w bibliotece przez 5dni w tyg. Bardzo duzo to dalo.

ktoras z was ostatnio pisala ze kupila poduszke rogala w okazyjnej cenie 80 zl tylko nie pamietam gdzie? 5-10-15? podrzuccie mi please bo chc kupic

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Pamietam jak na spotkaniu przed pikolem syna Panie mowily ze to Matki maja problem z rozlaka z dzieckiem, nie dzieci. To ich leki przekazuja na dziecko. Sugerowaly zeby w wakacje zostawiac dziecko z roznymi (oczywiscie zaufanymi)osobami przez kilka godzin. Ja zapisalam swoje na 2h zajecia w bibliotece przez 5dni w tyg. Bardzo duzo to dalo.
No, dlatego moja mama zaproponowała, że ona go co jakiś czas teraz będzie brała na noc do siebie, żeby się trochę przyzwyczaił. Bazyli pyta o mnie i nawet mówi, że tęskni za mamą i że jest smutny. Ale myślę, że się przyzwyczai. Ja nie mam problemu z rozłąką. Od czasu do czasu z chęcią sobie odpocznę. A jeśli chodzi o przedszkole, to widzę, jak Bazyli lgnie do dzieci. Ja się szczerze mówiąc bardziej boję jak to będzie z tym odpieluchowaniem, bo nic się na przód nie posuwa. Książeczka, o Bolku przyszła i Bazyli ją bardzo lubi i upomina się o czytanie, ale nic poza tym z tego nie wynika. Ech...

reklama
Do góry