reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków ♥

Ja tez jeszcze sie nie zabieram. Dopiero od wrzesnia zaczne wszystko przebierac i cos tam kupowac.

Ja tez jednak aie wstrzymam z zakupami. Trzeba teraz za mechanika zaplacic os auta, w szkole zakonczenie to ciagle zbieraja kase, potem wczasy, potem znow rozpoczecie roku szkolnego i wydatki, tak wiec kolo pazdziernika w koncu bede mogla szalec na spokojnie [emoji6]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja też nic jeszcze nie ruszyłam, nie mam na to czasu, może od września bo wtedy planuję pójść na L4. Ale u mnie to bardziej będzie porządkowanie i wygrzebywanie miejsca w szafie i wywalanie rzeczy a nie kupowanie nowych;) Dla Asi kupiłam komodę, która teraz jest wypełniona jej ciuszkami. Kolejnej komody nie kupię:) Więc dla drugiego brzdąca muszę znaleźć miejsce w tych szufladach, które teraz mam.
U mnie kazdy ma swoje miejsce na ubrania. Jedna corka ma bielizniarke, druga komode, i teraz tez kupimy komode [emoji6]

Ja tez jednak aie wstrzymam z zakupami. Trzeba teraz za mechanika zaplacic os auta, w szkole zakonczenie to ciagle zbieraja kase, potem wczasy, potem znow rozpoczecie roku szkolnego i wydatki, tak wiec kolo pazdziernika w koncu bede mogla szalec na spokojnie [emoji6]

ja mam lipiec i sierpoen mega wydatkowe wiec od wrzesnia zaczne kupowac na calego, latem ewentualnie kilka sztuk :) wozek i lozeczko kupuja moi rodzice

Nie chce Cie straszyć ale jak mlody poszedł so przedszkola to od wrzesnia do stycznia byl caly czas chory. Co go wyleczylam to dzieci chore przychodIly i od razu lapal wszystko wiec byl tydzien w przedszkolu a 3 w domu i tak caly czas. Aktualnie tez razem w domu siedzimy bo goraczkuje od niedzieli o smarcze się od tygodnia.

Mialam to samo z corkami..

Ja też stawiam na używki :) ale na razie czekam na połówkowe :)
My mamy fajny ciucholand w miesci blisko naszej wsi, Biga sie nazywa, i tam mozna kupic na wage, i takie male ciuszki sa lekkie i dosc troche mozna nakupic bo 17 zl kosztuje kilogram [emoji6]

Ja kupie na pewno kilka ładnych uzywek, ale nowe tez kupie :)

Chciałam się zapytać czy któraś z doświadczonych mam używała ekologicznych pampersow i jakiej firmy się najlepiej sprawdziły a nie były znowu takie strasznie drogie? Chciałam spróbować z ekologicznymi bo przeraza mnie masa odpadów z pamepersow ale nie dam rady z praniem na pewno...
Juz tu pisalam niedawno ze to bardzo droga inwestycja niestety i trzeba to sobie przemyslec i przeliczyc [emoji6]

Ja nie o pralkę się boję tylko o miejsce do suszenia, balkonu brak, suszarniw bloku też nie ma, mamy dwa pokoje a dziecko będzie grudniowe :/
Sa takie wklady do tych wielorazowych pieluch i chyba nie sa takie drogie a nie wiem czy sie to pierze czy wyrzuca ale jak sie pierze to raczej szybko bedzie schnelo na grzejnikach. Nie wiem, ciezko mi powiedziec.

My mamy fajny ciucholand w miesci blisko naszej wsi, Biga sie nazywa, i tam mozna kupic na wage, i takie male ciuszki sa lekkie i dosc troche mozna nakupic bo 17 zl kosztuje kilogram [emoji6]

Ja kupie na pewno kilka ładnych uzywek, ale nowe tez kupie :)

Ja już dawno rajdów po ciucholandach nie robiłam, ale jak jeszcze nie byłam w ciąży i zdarzało mi się chodzić, to widziałam piękne ubranka, niektóre jeszcze z metkami. I myślę, że jak będę już na zwolnieniu, to wtedy wybiorę się na polowanie po lumpkach:)

Ja mam pionową suszarkę leifheit tower, spokojnie cały wielki kosz prania pomieści:) Dzięki temu pranie robię teraz nawet raz na dwa tygodnie a potem suszarkę chowam i mam spokój. Jesli masz prysznic to się mieści pod prysznicem.
Raz na dwa tygodnie ? Fajnie masz [emoji23] ja robie pranie praktycznie codziennie i to nie raz 2-3 razy.. ja mam caly strych zawieszony i suszarke na balkonie.. ale ja moje corki codziennie przebieram, a to ciuchy do przedszkola i po domu osobne, do tego kupa moich ubran, i meza wyjsciowe, po domu, do pracy, i robocze [emoji23] to sie zbiera.. ale tak u nas jest, tak bylo u meza zawsze ze sie 3 razy dnia przebieral, i ja tez tak zaczelam robic (no ja sie az tak czesto nie przebieram) [emoji23] ciezko wytlumaczyc ale to wyglada tak:
Maz wstaje, ubiera komplet nr 1, potem zawozimy dziewczyny do przedszkola to przebiera sie w komplet 2, pozniej wracamy i maz przebiera siebw komplet 3 bo idzie cos robic kolo domu, wraca i pzrebiera sie w komplet 4 bo wychodzi do pracy, w pracy ubiera komplet nr 5, potem po pracy w komplet nr 4, a potem jak jest juz w domu to sie kąpie i na szczescie w koncu ma same gacie [emoji23] i tak to mniej wiecej wyglada [emoji6]

reklama
ja w sumie jeszcze z jednego powodu myslalam o pampersach eko- skóra małego dziecka. W końcu dziecko siedzi w tym cały dzień i dotyka najdelikatniejszą częścią ciała...
Dlatego moje byly czesto przebierane. Np Ola miala zalecone od nefrologa wlasnie pampersy i zeby przebierac nawet po mini siusiu. Dalismy rade [emoji6] ale jak juz pisalam, w pierwszym miesiacu poszlo 8 duzych paczek pampersow

Do góry