reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków ♥

u mie brak fajnym lumpeksow, a jak juz cos jest fajnego to sępy juz rano waruje przed otarciem, ja z allegro mam ogrom fajnych uzywek z pierwszej tej straconej ciazy i teraz chce pol na pol, nowych troche tez kupie a co ;)

reklama
Ja już dawno rajdów po ciucholandach nie robiłam, ale jak jeszcze nie byłam w ciąży i zdarzało mi się chodzić, to widziałam piękne ubranka, niektóre jeszcze z metkami. I myślę, że jak będę już na zwolnieniu, to wtedy wybiorę się na polowanie po lumpkach:)
To racja, nie raz za grosze mozna ladne rzeczy kupic jak nowki [emoji6]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

My mamy fajny ciucholand w miesci blisko naszej wsi, Biga sie nazywa, i tam mozna kupic na wage, i takie male ciuszki sa lekkie i dosc troche mozna nakupic bo 17 zl kosztuje kilogram
emoji6.png

Ja kupie na pewno kilka ładnych uzywek, ale nowe tez kupie
To tak jak ja :) z używanymi jest też tak że nie zawsze jest akurat to czego potrzebujesz :)
Juz tu pisalam niedawno ze to bardzo droga inwestycja niestety i trzeba to sobie przemyslec i przeliczyc
emoji6.png
Myślę, że koszt bym przełknęła- chciałabym wierzyć, że dzięki temu, że używam tych eko nie zaśmiecam tak bardzo świata i nie narażam skóry malucha na działanie szkodliwych czynników- pytanie ile z tego to makreting i ile prawda...
Maz wstaje, ubiera komplet nr 1, potem zawozimy dziewczyny do przedszkola to przebiera sie w komplet 2, pozniej wracamy i maz przebiera siebw komplet 3 bo idzie cos robic kolo domu, wraca i pzrebiera sie w komplet 4 bo wychodzi do pracy, w pracy ubiera komplet nr 5, potem po pracy w komplet nr 4, a potem jak jest juz w domu to sie kąpie i na szczescie w koncu ma same gacie
emoji23.png
i tak to mniej wiecej wyglada
emoji6.png
Jakbym czytała o swoim Małżu :p

To tak jak ja :) z używanymi jest też tak że nie zawsze jest akurat to czego potrzebujesz :)

Myślę, że koszt bym przełknęła- chciałabym wierzyć, że dzięki temu, że używam tych eko nie zaśmiecam tak bardzo świata i nie narażam skóry malucha na działanie szkodliwych czynników- pytanie ile z tego to makreting i ile prawda...

Jakbym czytała o swoim Małżu :p
Haha powaznie ? A myslalam ze tylko moj tak ma [emoji23]

No wlasnie, a jesli to marketing i wcale sie tak nie rozklada ?

Ja większość ubranek dostanę po siostrzeńcu męża lub kupię w ciucholandach i na wyprzedażach. Moim zdaniem bez sensu jest inwestować w drogie ubranka, w którym dziecko pochodzi kilka miesięcy lub nawet nie. Już wolę kupić lepszy wózek lub mebelki, które znacznie dłużej mi posłużą, zwłaszcza że w ciągu pewnie 2 lat planujemy kolejne dziecko.

Ja większość ubranek dostanę po siostrzeńcu męża lub kupię w ciucholandach i na wyprzedażach. Moim zdaniem bez sensu jest inwestować w drogie ubranka, w którym dziecko pochodzi kilka miesięcy lub nawet nie. Już wolę kupić lepszy wózek lub mebelki, które znacznie dłużej mi posłużą, zwłaszcza że w ciągu pewnie 2 lat planujemy kolejne dziecko.
my tez planujemy kolejne, znaczy moj planuje hihi, bo ja sie zastanawiam ;p

Raz na dwa tygodnie ? Fajnie masz [emoji23] ja robie pranie praktycznie codziennie i to nie raz 2-3 razy.. ja mam caly strych zawieszony i suszarke na balkonie.. ale ja moje corki codziennie przebieram, a to ciuchy do przedszkola i po domu osobne, do tego kupa moich ubran, i meza wyjsciowe, po domu, do pracy, i robocze [emoji23] to sie zbiera.. ale tak u nas jest, tak bylo u meza zawsze ze sie 3 razy dnia przebieral, i ja tez tak zaczelam robic (no ja sie az tak czesto nie przebieram) [emoji23] ciezko wytlumaczyc ale to wyglada tak:
Maz wstaje, ubiera komplet nr 1, potem zawozimy dziewczyny do przedszkola to przebiera sie w komplet 2, pozniej wracamy i maz przebiera siebw komplet 3 bo idzie cos robic kolo domu, wraca i pzrebiera sie w komplet 4 bo wychodzi do pracy, w pracy ubiera komplet nr 5, potem po pracy w komplet nr 4, a potem jak jest juz w domu to sie kąpie i na szczescie w koncu ma same gacie [emoji23] i tak to mniej wiecej wyglada [emoji6]

No to mój mąż się często nie przebiera, zwłaszcza że przeważnie pracuje w domu. Najwięcej ubrań zużywa wiadomo córka ale one małe są:)

Haha powaznie ? A myslalam ze tylko moj tak ma
emoji23.png

No wlasnie, a jesli to marketing i wcale sie tak nie rozklada ?

Z tym że Małż robi sobie pranie sam- taki wyszkolony :p ale jak zacznie to końca nie widać.

A z tymi pieluchami to właśnie nie wiem- bo najbardziej na świecie nie lubię być robiona przez marketingowców w bambuko... Ale perspektywa jest kusząca pomimo ceny...

reklama
Z tym że Małż robi sobie pranie sam- taki wyszkolony[emoji14]ale jak zacznie to końca nie widać.

A z tymi pieluchami to właśnie nie wiem- bo najbardziej na świecie nie lubię być robiona przez marketingowców w bambuko... Ale perspektywa jest kusząca pomimo ceny...
Moj mi wypral moje ulubione biale majtki ze swoimi skarpetkami, tak ze dziekuje uprzejmie, sama wypiore [emoji23]

Jak chcesz to próbuj, kup na poczatek ze 2 paczki tylko, i zobaczysz jak to wygląda w praktyce [emoji6]

Do góry