reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków

Vivienne - tak, tak. Piątka to strasznie dużo. Chociaż z braciszka mamy niezłą pociechę. Ma dopiero pięć lat. Różnica między nami to całe 20lat. Na moim weselu miał pół roczku i wyglądał jak nasz :)

Wczoraj kupiliśmy pierwszy komplecik dla naszego maleństwa. Nie znamy płci, więc jest taki w kolorach neutralnych. Polecam. H&M ma cały zestaw takich ciuszków.... słodziuchne.
Zobacz załącznik 526372

reklama
Huuura śliczny ten komplecik ja włąsnie będe kupować w wiekszości body i półśpiochy zamiast kaftanów i śpiochów.

Hurra fajny zestwaw chociaż ja stawiam jednak na pajace, Nadia miała kilka kompletów śpioszków z kaftanikami to się odwijało i teraz już nie będę żadnych śpiochów kupować. Pół śpiochy niby ok ale na takie maleństwo to ciągle spadały jak małą podnosiłam a niby rozmiar na noworodka.Więc sobie odpuściłam. Jak była starsza to znowu zrobiły się dobre w pasie a za to krótkie i paluszki podkulała.

Styna mam dokładnie takie same doświadczenia jak Ty z półśpiochami, poza tym Kubę drażniła "gumka" w okolicach pępka

Dokładnie miałam to samo! mój mały był szczęśliwy jak nic mu brzuszka nie gniotło :) pajacyki czy śpiochy to było to w czym przebywał najczęściej

a ja dzis podjarana swietnym zestawikiem hurrra sama sie wybralam do h&m ogolnie z mysla o wyprzedazy
mezusiowi kupilam super bluze z przeceny za 75zl a kosztowala 149zł takze sie oplaca
no a naszemu malenstwu cos takiego:
1324213_69579279.jpg

Hura, sympatyczne wdzianko :) fajne kolorki
A w H&M są fajne półśpiochy, nie mają gumki w pasie, tylko taki elastyczny pas, nie drażnią maluchów, ja też nie lubię gumowych "ściągaczy" w niemowlęcych ubrankach, beznadzieja. W Tesco są fajne ciuszki, F godne polecenia - F&F Baby, super jakościowo i w rozsądnych cenach i co wazne, nie mają dekoltów do pasa, jak niektóre firmy szyją, mój Q jest i był zawsze dosc szczuply i dlugi, wiec wiekszosc ubranek byla na niego za szeroka i wygladal, jak w worach, dopiero w Tesco trafilam na super fasony :)

Kota ale w przypadku Kuby to właśnie o każdy rodzaj "gumki" chodziło - niezależnie czy gumka, czy elastyczny pas, czy też sznurek. Po prostu do 3 miesiąca nie lubiał mieć nic w okolicy pępka chyba,że wychodziliśmy na spacery albo czymś był zajęty to zapominał o tym. To tak samo jak z przykrywaniem do spania... nie spał pod przykryciem od narodzin do 3 roku życia. jak tylko go przykrywaliśmy to zawsze się odkrywał, poza tym musiał mieć gołe stopy, bo spazmów dostawał (od urodzenia) ... ot taki jego urok

Aniołek fajniutka żabka, właśnie ją oglądałam :D

reklama
Bejbiszon, no ma widać charakterek od małego. I dobrze :) wie czego chce, co lubi i walczy o swoje :) byle tego nie stłamsić, choć z doświadczenia wiem, że matce najciężej, cóż...

ja się nie pochwaliłam, że w końcu się odważyłam i kupiłam coś specjalnie dla Okrucha, kocyk Poofi w kolorze czekoladowym, ale wzięłam duży rozmiar, a nie niemowlęcy. Niecierpliwie czekam teraz na kuriera :)

wrzucę Wam link z pięknymi rzeczami wyprawkowymi, ja jestem oczarowana i czuję, że trochę zakupów tu porobię, jak tylko Okruch ujawni, co ma między nóżkami :)
http://muzpony.com.pl/

Do góry