reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków

ja też miałam Avent ręczny i jeden obskoczył dwie ciąże, są super, dobrze i szybko ciągną, tylko wiem, że koleżanka ma cycki wielkie i brodawki i jej nie łapał i wyciekało jej bokami, ale dla małych i średnich jest dobry.
A co do kup to te najmniejsze na mleku jeszcze są mało śmierdzące, dopiero te jak już jedzą coś innego to są okropne.

reklama
Moja mama oszalała! jeszcze nie wiadomo na 100% jaka płeć a ona kupiła mi 18 ciuszków dziewczynkowych :D no ale była okazja... bo ta jej znajoma co ma lumpeksika z markowymi zagranicznymi ciuszkami dla dzieci zamyka interes pod koniec miesiąca... Jak będę miała chwilę po weekendzie to przeslę fotki niektórych :)

Kroma, racja, te pierwsze kupy przy karmieniu piersią jak dla mnie w ogóle nie śmierdzą, tylko konsystancja jest hmm nieciekawa hahaha, ale jak już zacznie się normalne jedzenie to i kupy są bardziej "ludzkie", jak to mój M. mówi :)

właśnie skończyłam przeglądać malutkie ciuszki po Kubinku, jestem totalnie wzruszona, on był TAKI MAŁY!

Mój uczył się zmieniać cuchnące "niespodzianki" jak młody miał 1,5 roku :-D to dopiero był kosmos ;D ale przeżył więc wiem, ze teraz i te początkowe ogarnie ;D Na szczęście Maksior się szybko odpieluszkował ;) Jak miał 2 lata to spał już bez niczego ;D z wózka też wtedy zrezygnował :D

Moja mama oszalała! jeszcze nie wiadomo na 100% jaka płeć a ona kupiła mi 18 ciuszków dziewczynkowych :D no ale była okazja... bo ta jej znajoma co ma lumpeksika z markowymi zagranicznymi ciuszkami dla dzieci zamyka interes pod koniec miesiąca... Jak będę miała chwilę po weekendzie to przeslę fotki niektórych :)
moja mama takie ciuszki ma kupione od lata :-D i dopiero teraz mi pokazała, mówiła że wiedziała że któraś jej córka zajdzie w niedługim czasie w ciążę

ania-------ja właśnie od wczoraj myślę co musimy dokupić dla małej....wanienka, butelka, smoczek (?) chociaż Jasiek nigdy nie używał, jakieś kosmetyki (?), aspirator (?) i nie wiem co jeszcze;-)ubranka kupuję na bieżąco, łóżeczko mam (Jaśka było w ogóle nie używane) więc pościel nową 1 kupię i prześcieradełko, przewijak mam, oooooooo wózkek ale to na sam koniec ciąży:-Di w ogóle głupia jestem bo już się pogłubiłam:-D

Hej anka-skakanka ja przy pierwszym kupowałam na 2 miesiące przed :-) z tego co pamiętam i mi mówili to łóżeczko trzeba kupić wcześniej żeby wywietrzał zapach kleju i nowości :-) a pościel, ląpki, kocyki i inne rzeczy trzeba wyprać i wyprasować wiec na to też jest potrzebny czas :-) a rzeczy typu pieluchy kremy i inna chemie kupiłam na 2 tygodnie przed wiadomo tu ma znaczenie data ważności :-)

reklama
Ja też bym chciała już, ale od kiedy te badania wyszły dobrze to mnie jeszcze bardziej zablokowało i najchętniej kupiłabym dopiero jak już wrócę ze szpitala ze ZDROWYM SYNKIEM...wiem, że dużo rzeczy podostaję od znajomych, trochę od kuzynki-więc ewentualnie to co mi będzie brakowało kupię pewnie w maju, a jak czegoś będzie brakowało to dokupię jeszcze później przez allegro.Tak się boję że wszystko pokupuję naszykuję a do domu wrócę bez dziecka...i nie zniosę potem tego widoku.

Do góry