reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków

Storczykowa, ja nie jestem przesądna, fakt, że kupię śpiocha nie zmieni biegu rzeczy, będzie co ma być i na pewno kupno ubranka nie byłoby traktowane przeze mnie jako powód czegoś niedobrego....

reklama
Nie chciałabym być niemiła i się wykłócać, ale jestem prawnikiem specjalizującym się w sprawach rodzinnych i karnych.
Alimentów nie wpisuje się nawet(!) we wniosku o zwolnienie z kosztów sądowych. Wiem to, bo Sąd mnie upomniał, kiedy popełniłam błąd wpisując alimenty na małoletnie dziecko jako dochód. Później poszperałam, porozmawiałam z mądrzejszymi, i faktycznie tak jest. No chyba że u mnie w mieście wszyscy się mylimy :-)
Chociaż teraz znów już zgłupiałam.
A odnośnie przychodów to odsyłam do art. 20 ustawy o pod. doch. od os. fiz.

Ania-------te śpioszki z rowerem i ta koszuleczka są z tej firmy pinokio no nie?? a pamiętasz ile za to zapłaciłaś??

Tak, to ubranka firmy pinokio. Za koszulkę i śpioszki zapłaciłam 40 zł.... ale to był mój pierwszy zakup i nie mogłam im się oprzeć... Poza tym sklep, w którym kupowałam to niby hurtownia, ale ceny to raczej sklepowe...

Storczykowa a na co mamy czekać? To przyjemność teraz, kiedy można pochodzić po sklepach, a później może być nam ciężko...

Kota nie wiem gdzie się daje podziękowanie pod postem, więc robię w osobnym poście. W sumie masz rację. Czasem mam takie racjonalne podejście, ale jak jestem w sklepie to nagle oblatuje mnie strach i dupa - nic nie mam :tak:

Rany jakie klawe ciuszki :-D:-D:-D kurcze a ja nie wiem jakie kolory jeszcze hehehehe chociaz chodza za mną klocki i samochodziki :-D:-D:-D

Storczykowa ---nie chcę się kłócić bo ja nie pracuję w zawodzie ale akurat do zasilków rodzinnych wlicza się alimenty jako dochód(mimo, iż rzeczywiście jest to dochód nieopodatkowany).

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja czekam do 5 lutego , wtedy mam wizytę i może maleństwo pokaże co ma między nózkami :-D... nie mogę już wytrzymać aby czekoś nie kupić . niedaleko mamy super pewex gdzie babka ma często nowe ciuszki z metkami za groszę a w sobotę dostawa .

reklama
Do góry