reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków

Storczykowa, ja nie jestem przesądna, fakt, że kupię śpiocha nie zmieni biegu rzeczy, będzie co ma być i na pewno kupno ubranka nie byłoby traktowane przeze mnie jako powód czegoś niedobrego....

reklama
Nie chciałabym być niemiła i się wykłócać, ale jestem prawnikiem specjalizującym się w sprawach rodzinnych i karnych.
Alimentów nie wpisuje się nawet(!) we wniosku o zwolnienie z kosztów sądowych. Wiem to, bo Sąd mnie upomniał, kiedy popełniłam błąd wpisując alimenty na małoletnie dziecko jako dochód. Później poszperałam, porozmawiałam z mądrzejszymi, i faktycznie tak jest. No chyba że u mnie w mieście wszyscy się mylimy :-)
Chociaż teraz znów już zgłupiałam.
A odnośnie przychodów to odsyłam do art. 20 ustawy o pod. doch. od os. fiz.

Ania-------te śpioszki z rowerem i ta koszuleczka są z tej firmy pinokio no nie?? a pamiętasz ile za to zapłaciłaś??

Tak, to ubranka firmy pinokio. Za koszulkę i śpioszki zapłaciłam 40 zł.... ale to był mój pierwszy zakup i nie mogłam im się oprzeć... Poza tym sklep, w którym kupowałam to niby hurtownia, ale ceny to raczej sklepowe...

Storczykowa a na co mamy czekać? To przyjemność teraz, kiedy można pochodzić po sklepach, a później może być nam ciężko...

Kota nie wiem gdzie się daje podziękowanie pod postem, więc robię w osobnym poście. W sumie masz rację. Czasem mam takie racjonalne podejście, ale jak jestem w sklepie to nagle oblatuje mnie strach i dupa - nic nie mam :tak:

Rany jakie klawe ciuszki :-D:-D:-D kurcze a ja nie wiem jakie kolory jeszcze hehehehe chociaz chodza za mną klocki i samochodziki :-D:-D:-D

Storczykowa ---nie chcę się kłócić bo ja nie pracuję w zawodzie ale akurat do zasilków rodzinnych wlicza się alimenty jako dochód(mimo, iż rzeczywiście jest to dochód nieopodatkowany).

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja czekam do 5 lutego , wtedy mam wizytę i może maleństwo pokaże co ma między nózkami :-D... nie mogę już wytrzymać aby czekoś nie kupić . niedaleko mamy super pewex gdzie babka ma często nowe ciuszki z metkami za groszę a w sobotę dostawa .

reklama
Do góry