reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków

Ja też zakupiłam pościel kołderke i poduszke. Dziewczynki od urodzenia spały na poduszce takim cienkim placku. Jakos tak mam ze jak widze dziecko bez poduszki i pościeli to wydaje mi się w tym łóżeczku tak biednie.

reklama
to chyba ja jestem jakaś wyrodna matka, bo moje dziecię uwielbia spać na podusi:-p jak skończyła 10 miesięcy to zakupiłam jej nieco grubszą podusię od tego placka co miała, która i tak się ubiła. Zresztą chyba wygodniej dziecku jak śpi na boku i ma na czy wesprzeć głowę, ale to może tylko moje wrażenie:confused:

To jesteśmy dwie wyrodne ;D toż to tak jakbym ja miała bez poduszki i kołdry spać :-D

nineczka! Jej, swietny pomysl z tym wyszytym imieniem:)) zastanawiam sie tez jeszcze nad kocykiem, ale oferte feretti przejrze:) dziekuje za wskazowki!:)

u nas Oliwia też spała bez poduszki :szok:, teraz ma taką płaską, pod kołderką bardzo późno zaczęła spać, teraz mam komplet do kołyski płaska podusia i kołderka ale wątpie że użyje, będzie tak gorąco że pewnie będzie spała pod kocykiem cieniutkim, pieluszką flanelową lub ewentualnie w rożku, Oliwia bardzo lubia spać w rożku

też polecam pościel ferretti , mam po Oliwce i wygląda super naprawdę ;-)

Dziewczyny, a ja trochę z innej beczki: chodzi o fotelik samochodowy. Przyniosłam wczoraj od koleżanki, planowałam go kupić i użytkować bez bazy (to fotelik maxi cosi cabrio fix), ale po zainstalowaniu w samochodzie wydaje mi się mało stabilny. Można bez problemu poruszać nim na boki :( Mam wrażenie, że przy ewentualnym, nawet słabym uderzeniu nie spełni swojego zadania. Macie jakieś doświadczenie w tej kwestii?

Nasze stabilnie się dosyć trzymają, ale nie każdy fotelik niestety do nie każdego siedzenia pasuje... Po zaciśnięciu pasów powinien się w miarę stabilnie trzymać.

reklama
Do góry