reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków

Ja dostałam receptę na witaminy przy wyjściu ze szpitala a później jak przyszła pediatra z wizytą patronażową to tez pytała czy mamy witaminy i jakie.

reklama
Hej.....nie kupujcie żadnych witamin - jak dostaniecie wypis do ręki to wraz z nim wszelkie recepty i instrukcje odnośnie dalszego postępowania.....zresztą nie od razu podaje się wszystkie witaminy......

Spirytusu w obecnym czasie się już nie stosuje do pępuszka, teraz moda na sucho, a jak coś to ewent octanisept.....
Ja na pewno będę miała:
gaziki, waciki, sól fizjolog, maść na odparzenia ( sudocrem), fridę, sól morską do noska, nadmanganian potasu, mączkę ziemniaczaną, paracetamol w czopkach ( bo ibuprofen dopiero można powyżej 3 mies życia), no i zakupię termometr rtęciowy- na alegro jest ich mnóstwo.....

a jaką sól morską do noska? bo ja studiuję już stronę apteki od 2 dni i na prawie wszystkich jest że albo od 3 mies życia albo od 6 mies życia-nie znalazłam jakoś od 1 dnia życia, a i niektórzy zamiast soli morskiej polecają do nosa też tą sól fizjologiczną w ampułkach.

a jaką sól morską do noska? bo ja studiuję już stronę apteki od 2 dni i na prawie wszystkich jest że albo od 3 mies życia albo od 6 mies życia-nie znalazłam jakoś od 1 dnia życia, a i niektórzy zamiast soli morskiej polecają do nosa też tą sól fizjologiczną w ampułkach.

konkretnych nazw handlowych to nie pamiętam teraz, ale są takowe........a zwykła fizjolog też może być.....jak najbardziej- na oddziale tylko tę zwykłą stosujemy dla dzieciaków, chyba, ze ktoś ma swoją morską to i owszem.....:tak:

Wyjdę na ułomną ale do czego ten nadmanganian potasu ??:szok:

Żadna ułomna.....rozbawiłaś mnie tą samooceną....:-D:-D:-D to tzw fiolet w tabletkach- wrzucasz do wody przed kąpielą i on działa odkażająco i jak jakieś sa zmiany na skórze, czy potówki zwykłe itp to pieknie pomaga je zwalczyć.....stary lek, kosztuje grosze, a jaki skuteczny.......też stosujemy na oddziale jak trzeba.......:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Matko mi sie fiolet zawsze będzie kojarzył z fioletowymi buziami moich kuzynów jak byli mali! coś tam się im działo i ich wysmarowali tym! jak ich pierwszy raz zobaczyłam (miałam wtedy jakieś 5 lat) to zaczęłam płakać że zjedli długopisy i czym ja będę pisać babci po gazetach :-D:-D:-D

reklama
Matko mi sie fiolet zawsze będzie kojarzył z fioletowymi buziami moich kuzynów jak byli mali! coś tam się im działo i ich wysmarowali tym! jak ich pierwszy raz zobaczyłam (miałam wtedy jakieś 5 lat) to zaczęłam płakać że zjedli długopisy i czym ja będę pisać babci po gazetach :-D:-D:-D
to inny fiolet..........a kuzyni pewnie zapalenie jamy ustnej podłapali........:-D
:-D:-D

Do góry