reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków

lizosomek- a jaka ta torba??
o taka:
TORBA PODRÓŻNA SPORTOWA ASTON II 55 HI-TEC nowość (3186644990) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
całkiem fajna, porządna i nie jakaś ogromna.

Ubranka mam takie przeróżne i też nie ogarniam ile czego powinnam mieć i w jakim rozmiarze. Od siostry dostałam 6 par pajaców newborn,2 pary rajstop na 56, 2 pary śpiochów też newborn (W SUMIE NIE WIEM JAKI TO ROZMIAR:eek:), do tego 3 kaftaniki, dokupiłam 4 body z krótkim rękawem 56 i 62, 1 z dlugim 62, 1 rampersy, troche skarpetek, niedrapek i 3 czapeczki, no i oczywiście kilka sukienek. Chyba tylko 1 rzecz kupiłam w zwykłym sklepie a tak to wszystko w szmateksie. Nie mam nic grubszego..jakiejś bluzy czy sweterka.
Myślicie że kombinezon jest potrzebny?

reklama
o taka:
TORBA PODRÓŻNA SPORTOWA ASTON II 55 HI-TEC nowość (3186644990) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
całkiem fajna, porządna i nie jakaś ogromna.

Ubranka mam takie przeróżne i też nie ogarniam ile czego powinnam mieć i w jakim rozmiarze. Od siostry dostałam 6 par pajaców newborn,2 pary rajstop na 56, 2 pary śpiochów też newborn (W SUMIE NIE WIEM JAKI TO ROZMIAR:eek:), do tego 3 kaftaniki, dokupiłam 4 body z krótkim rękawem 56 i 62, 1 z dlugim 62, 1 rampersy, troche skarpetek, niedrapek i 3 czapeczki, no i oczywiście kilka sukienek. Chyba tylko 1 rzecz kupiłam w zwykłym sklepie a tak to wszystko w szmateksie. Nie mam nic grubszego..jakiejś bluzy czy sweterka.
Myślicie że kombinezon jest potrzebny?
Myślę,ze na razie nie jest potrzebny kombinezon, a bluzę polarkową czy jakąś taką bym też musiała zakupić- najlepiej z kapturkiem.....

i ja mam właściwie bardzo mało
ja mam kupiony sweterek zamiast bluzy polarowej
3 bodziaki 56 i 3 półspioszki potem 3 bodziaki krótki rękaw też 56
rozm. 62 zamierzam więcej pokupowac muszę jeszcze uzupełnić garderobę dla małej

Zamówiłam dziś butelki, narazie 1 duzą i jedną małą, szczotkę do butelek avent, smok i pojemniki na pokarm. Juz nie mogę sie doczekać kuriera :p

avent%20natural%201x4oz%20pink.jpg

Cat my mamy takie same buteleczki, ale poki co tylko i wylącznie małe....3 sztuki:) i w standardowych kolorach....naczytałam się wielu opini i sa podobno bardzo dobre:) te stare AVENT miałam z Mari i tez sobie chwaliłam:))))

Ann, ja też nie mam jeszcze wszystkiego - łącznie z wózkiem i łóżeczkiem nawet. Nie mniej planuję zakonczyć zakupy wyprawkowe w maju.

ja mam wprawdzie większość wyprawki do synku, ale troszkę kolorowych ubranek dokupiłam, w rozm. 56 mam niedużo, po kilka sztuk (5-6szt.) kaftaników (wygodnie mi było z nimi do czasu aż nie odpadł kikut pępowiny), półśpioszków, bodziaków i pajacyków, później już to samo w rozm. 62, na początku dzieciom zdarza się ulewać, obsikać, przebierania jest dużo, pralka też u nas chodziła 2x dziennie, więc lepiej mięc o jeden komplet za dużo, niż za mało. mam też kilka lekkich, letnich czapeczek, ale nie sądzę, że będę ich używała, może na wyjście ze szpitala, z Kubą bardzo mało używałam czapek wiosną i latem, jedynie, jak wiało i jak był wystawiony na ostre słońce, czyli można zliczyć na palcach jednej ręki.
kupiłam też 15szt. pieluch tetrowych i 5sz. flanelowych, mam materacyk, prześcieradełka, kilka kocyków i ceratki pod materacyk.
jeszcze pampki trzeba dokupić i chyba wyprawka będzie kompletna... butelek nie kupuję w ogóle.

kolejne pytanie do doświadczonych mamuś albo doinformowanych-co trzeba mieć z aptecznych rzeczy dla dzieciątka już zaraz po wyjściu z domu-w sensie witaminy chyba D i K -ale jakie, jakieś srodki p.bólowe, jakieś płyny do noska czy do przemywania oczu itd..... zabieram się za zamóienie w aptece i chce wszystko za jednym zamachem ;-)

reklama
Justynka....
Ja pamiętam z Mariczką miałam tak:
- do oczek sól fizjologiczną w takich ampułkach,
- do pępuszka miałam gaziki nasączone spirytusem, ale lekarka nasza odradziła mi ich i kazała zwykłym spirytusem...
- przeciwgorączkowe miałam czopki z paracetamolem chyba....o ile dobrze pamiętam....
- witaminke K, muszą dostawać dzieciaczki karmione tylko piersią, o ile sie nie myle, te karmione mlekiem modyfikowanym juz nie, bo jest ona zawarta w mleczku,
- witaminka D,
- do noska jest super woda morska, my mieliśmy od zawsze disnemar, czy jakos tak, w niebieskiej szklanej małej buteleczce z dozownikiem....a do sciągania smarczków FRIDA
- poza tym jakieś waciki, gaziki...

Kurcze nie pamietam co jeszcze....
-

Do góry