reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków

Babonka my mamy po Japsiku maxi cosi chyba cabrio fix bo on był w zestawie z tym x-landerem (którego sprzedaliśmy a fotelik zostawiliśmy). I ten fotelik ma pasować też do ego wózka quinny, który zamówiliśmy dla Ady:-)

reklama
co do pępola-ponoć spirytus jest zakazany..., że gorzej można jeszcze nim narobić...u nas mówią, że nic nie kupować-najwyżej w szpitalu powiedzą jak zajdzie potrzeba gdyby coś się "paprało" a ponoć robią tak że po cesarce po tych 5 dobach to już najcześciej dziecko bez kikuta u nas wychodzi.

justyna ale macie fajnie z tym pępkiem
ja swego czasu stosowałam spirytus a teraz powiedzą co stosować

zgłupiałam z tymi fotelikami

Ja jutro mam zamiar pobuszować w Gdańsku i może wreszcie coś kupię.....chyba zacznę od wyprawki, ale dla siebie.....
Co do pepka- teraz niczym się nie robi, a jak coś się nie daj Boże zaczęło paprać to zapewne octanisept zalecą....a w skrajnych przylpadkach antybiotyk.....

A nam pani za szkoły rodzenia, że coś tam jest specjalnego teraz do pępków. Pewnie w szpitalu powiedzą, bo nie zapisałam nazwy.

Ja dziś oglądałam wózki nareszcie na żywo. Najładniejsza to emmaljunga, moim zdaniem, i iglessima, ale mutsy urban rider super się prowadzi - aczkolwiek mnie się ich gondolki nie podobają. Ale ta oś skrętna tylna, kt. tak kręci mojego A. to fajna sprawa. Lepsze to niż kółka skrętne z przodu.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
My mamy już fotelik recaro (kupiony w promocji na smyk.pl za 409!), wózek póki co mamy oglądnięty ;-) do wózka tego fotelika nie wepniemy, nie pasuje, ale bardziej zależało nam na porządnym foteliku, bo wszędzie będziemy musieli jechać autem z naszego lasu ;-) wygląda jak to fotelik, ale ma 5 pkt (maksymalnie) za bezpieczeństwo dziecka, a to było dla nas najważniejsze :tak:
A do pępków - octanisept ;-)

Ostatnia edycja:
Tak octenisept który sie nie nadaje do niczego w kwestii pępka. U nas babrało sie miesiąc położna kazała rozrobic spiryt do 70% i odpadło po 3 dniach.
My też mamy maxi cosi cabrio fix z easy base.

Ja od razu spirytusem robiłam, bo tak mi kazali w szpitalu. Maks miał go długo, bo wychodziliśmy to miał 10 dni a odpadł mu jakoś po 5 dniach w domu dopiero! ale nic się nie partaczyło, po prostu taki jego urok ;)

reklama
Do góry