reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków

Babonka my mamy po Japsiku maxi cosi chyba cabrio fix bo on był w zestawie z tym x-landerem (którego sprzedaliśmy a fotelik zostawiliśmy). I ten fotelik ma pasować też do ego wózka quinny, który zamówiliśmy dla Ady:-)

reklama
co do pępola-ponoć spirytus jest zakazany..., że gorzej można jeszcze nim narobić...u nas mówią, że nic nie kupować-najwyżej w szpitalu powiedzą jak zajdzie potrzeba gdyby coś się "paprało" a ponoć robią tak że po cesarce po tych 5 dobach to już najcześciej dziecko bez kikuta u nas wychodzi.

justyna ale macie fajnie z tym pępkiem
ja swego czasu stosowałam spirytus a teraz powiedzą co stosować

zgłupiałam z tymi fotelikami

Ja jutro mam zamiar pobuszować w Gdańsku i może wreszcie coś kupię.....chyba zacznę od wyprawki, ale dla siebie.....
Co do pepka- teraz niczym się nie robi, a jak coś się nie daj Boże zaczęło paprać to zapewne octanisept zalecą....a w skrajnych przylpadkach antybiotyk.....

A nam pani za szkoły rodzenia, że coś tam jest specjalnego teraz do pępków. Pewnie w szpitalu powiedzą, bo nie zapisałam nazwy.

Ja dziś oglądałam wózki nareszcie na żywo. Najładniejsza to emmaljunga, moim zdaniem, i iglessima, ale mutsy urban rider super się prowadzi - aczkolwiek mnie się ich gondolki nie podobają. Ale ta oś skrętna tylna, kt. tak kręci mojego A. to fajna sprawa. Lepsze to niż kółka skrętne z przodu.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
My mamy już fotelik recaro (kupiony w promocji na smyk.pl za 409!), wózek póki co mamy oglądnięty ;-) do wózka tego fotelika nie wepniemy, nie pasuje, ale bardziej zależało nam na porządnym foteliku, bo wszędzie będziemy musieli jechać autem z naszego lasu ;-) wygląda jak to fotelik, ale ma 5 pkt (maksymalnie) za bezpieczeństwo dziecka, a to było dla nas najważniejsze :tak:
A do pępków - octanisept ;-)

Ostatnia edycja:
Tak octenisept który sie nie nadaje do niczego w kwestii pępka. U nas babrało sie miesiąc położna kazała rozrobic spiryt do 70% i odpadło po 3 dniach.
My też mamy maxi cosi cabrio fix z easy base.

Ja od razu spirytusem robiłam, bo tak mi kazali w szpitalu. Maks miał go długo, bo wychodziliśmy to miał 10 dni a odpadł mu jakoś po 5 dniach w domu dopiero! ale nic się nie partaczyło, po prostu taki jego urok ;)

reklama
Do góry