reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków

w srodę po wizycie u gina zamierzam kompletować moją "wyprawkę do szpitala" ile trzeba kupić tych podkładów na łóżko, tych mega podpasek i majtek i w ogóle co jeszcze do szpitala zabrać.
A i jeszcze pytanie kupujecie pieluszki tetrowe/flanelowe-nie do używania zamiast pampersów tylko do różnych zastosowań-typu przykrycie, wytarcie buzi, podłożenie w wózku itd. jak kupujecie to po ile sztuk i jakie-bo są jakieś podwójnie tkane i w ogóle cuda na kiju i ile flanelowych kupić?

reklama
Justynka.....
zacznę od pieluszek, ja kupiłam flanelowe mam ich 6 sztuk....i na tym poprzestanę....aczkolwiek z Mariczką miałam tylko tetrowe, kupiłam cała paczkę było ich chyba 10 i powiem Ci ,ze jeszcze gdzieś w Polsce mam 2-3 w ogóle nie użyte....:)

Co do podkładów to ja miałam jedna paczkę, ale....ja osobiście odradzam, użyłam jednego, później mężowy kupił mi podpaski w rossmanie,te mega długie jakieś rumiankowe- nie pamiętam nazwy...i używałam ich cały połóg, to znaczy po szpitalu przerzuciłam się na normal....:) tak samo majtki te jakieś siateczkowe miałam i nie uzyłam wcale, bo były za duże i zjeżdżały:p ubierałam zwykłe figi bawełniane....

Poza tym miałam płyn do podmywania z AA, ale dużo mamusiek polecało tantum rosa, podobno jest super....sama nie próbowałam... no i co kosmetyczka, szlafroczek, kapcie, ładowarka, telefon, aparat, zapasowe baterie, woda najlepiej taka z dziubkiem do picia.... ooo i ja miałam dwie koszule nocne, jedna z przodu w kopertę, druga taka co cycuszka można wystawić bokiem....ale jej troszkę nie polecam....mi te cycuszki uciekały same:p hahha

to tyle, jeżeli chodzi o mnie:)

Ostatnia edycja:
Ja tych podkładów nie kupuję bo podobno w szpitalu tym co bede dają. Tez się szybko na podpaski przerzuciłam i zwykłe majty.

Mój syn z tych ulewających miałam chyba ze 40 tetrowych - u nas były w ciągłym użyciu.
Flanelowe miałam 3 chyba - dla mnie styka.

a to jedna z moich dzisiejszych zdobyczy.

Załączniki

• 2013-04-08-348.jpg
    2013-04-08-348.jpg
    17,7 KB · Wyświetleń: 41
cat-------------śliczne ubranko:-)

ja też tych podkladów na łózko nie kupuję;-)

a pieluch miałam dużo i flanelowych i tetrowych i mam całą szufladę nowych jeszcze nieużytych po Japsiku:tak:

a do gojenia krocza używałam tantum rosa ale dla mnie do kitu i w końcu (jak już nie mogłam siedzieć na dupie) koleżanka poleciła mi maść tranową za 90 groszy (śmierdziała jak zdechła ryba) i po 2 smarowaniach mnie ten szew przestał boleć i mogłam wreszcie siedzieć na tyłku.

Cat śliczna sukienusia i te majtusie- słodkości :)

ja mam narazie trzy flanelki a tetr kupię 5 szt. - to zależy czy dziecko będzie Ci mocno ulewać , jak nie to styknie kilka sztuk zawsze można dokupić.

majteczek siateczkowych też kupuję 3 szt. używałam je tylko w szpitalu i spoko wystarczyło, lekko przeprałam pod kranem w mig schną a w domu to już pantalony bawełniane - brrrrrrrr

co do ubrań do szpitala, to do porodu biorę jakiś dłuższy t-shirt który od razu wywalę - tak już mam ... po wszytkim przebiorę się w jakąś "seksowną " koszulinkę z możliwością odpięcia guziczków .

u nas do porodu dają (konieczność) tę mini koszulinę z rozcięciem do psitki i później też można je zmeniać ale ja kupiłam w h&m 2 nowe i jedną mam z czasów Jasia:happy:

reklama
Do góry