reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

acha czyli jutro do smykai5-10-15 pojade z mężusiem i go przekonam.
a apropo rozków to jaki materiał się najlepiej sprawdza i ile trzeba mies rozków i czy jest jakaś poszewka na to?
można je prac w pralce prawda?

ja mam normalny z czystej bawełny, milutki i mięciutki :-) mam jedną sztukę, ale chcę jeszcze kupić otulaczek-podobno maluchy bardzo lubia otulaczki
rożek możesz prać w pralce. nie wiem tylko jak z wirowaniem-tzn jak z obrotami pralki. ja wypiorę rożek razem z kołderką i wrzucę na 600obr/min. nic nie powinno się stać, a temperatura...hmmm standardowo chyba do 40, 50stopni. może bardziej doświadczone mamy beda wiedzieć. Ja się sugeruję zawsze metką producenta.

reklama
tak dumam 1 czy2 rożki-bo i w trakcie uzywania będzie trzeba prac-nie wyobrazam sobie rozka np6 tygodni nie pranego a jak wypiore to moze nawet ponad2 dni schnąc i wtedy jestem bez rożka....choc z2 strony jeszcze śpiworek i ewentualnie utuaczek jam mówisz zostaje...

nie mam doswiadczenia ale po twoim suwaczku 21tyg i 1 dzień to czy ty aby niemasz terminu na 27 pazdziernik?
-czyli jak ja?:-)
jak twoje samopoczucie bo ja właśnie dziś ide do gin połówkowe usg!
ale mam teraz czas strachu i obaw a to ze nie dam rady a to porodu że coś z maleństwem chwile sie nie rusza a ja panikuje,i obawy ze nie będe wiedziała albo umiała czegoś zrobic przy maleństwie?
znasz już płec?
ile już masz rzeczy kupionych??
bo mi sie wydaje ze za mało jak narazie kupiłam bo dopiero zaczynam zakupy!:happy2:

Dziewczonki wystawiłam na allegro ubranka które kompletowałam dla córci( jak wiadomo córcia okazała się synkiem) więc jeśli któraś byłaby zainteresowana to zapraszam do licytacji, ciuszki są naprawde prześliczne, aż żal sprzedawać no ale jak trzeba to trzeba. Fotki nie oddają całego uroku. Podaję linka

Zestaw dla dziewczynki 0-12 miesięcy.BCM!!! (665147742) - Aukcje internetowe Allegro

naprawde dziewczyny zajzyjcie te ciuszki sa świetne
choc większośc w tonacji różu a te które mają inne kolory sa typowo dla dziewczynki a ja niewiem co bedzie:wściekła/y:
jak bym miała pewnośc że dziewczynka to sama zuciła bym sie na te żółtą sukienke i na to futrzaste- śliczne są...

Bardzo ładne ubranka, tyle że ja też chłopięce będę kupować.
Oparzyłam sobie lewą dłoń, aż mi bąble powyskakiwały:szok: Chciałam postawić garnek na kuchence, ale wydawało mi się, że płyta jest zakurzona, więc przetarłam ją rękę, akurat w miejscu, z którego chwilę wcześniej zdjęłam inny garnek! Teraz mam całą łapę w pianie, wygląda jak w bitej śmietanie:-) I jeszcze rymować zaczęłam:-D

O kurczę,Petinka,to nieźle.Domyślam się,ze bolało,jak diabli:szok:.
Pamiętam taką historię z mojego zycia ,za nastolatki jeszcze,weszłam do pokoju,patrzę- na desce stoi żelazko,ja chciałam je schować,a przedtem sprawdzić,czy jest zimne...i tak otwartą dłonią,do tej stopy grzewczej,a parę minut wcześniej siostra skończyła coś prasować:szok::baffled::szok:.To był ból niesamowity:szok::szok::szok:,wrażenia-bezcenne;-):-):tak:
Dziś się z tego śmieję,ale myślałam,że mi się ręka rozpali do czerwoności:-D:-D:-DMasakra:-D:-D:-D

Bardzo ładne ubranka, tyle że ja też chłopięce będę kupować.
Oparzyłam sobie lewą dłoń, aż mi bąble powyskakiwały:szok: Chciałam postawić garnek na kuchence, ale wydawało mi się, że płyta jest zakurzona, więc przetarłam ją rękę, akurat w miejscu, z którego chwilę wcześniej zdjęłam inny garnek! Teraz mam całą łapę w pianie, wygląda jak w bitej śmietanie:-) I jeszcze rymować zaczęłam:-D

uważaj na siebie bo mama koleżanki oparzyła sobie reke goracym olejem tak że jej blizna została a była w tym czasie w ciązy i Monika do teraz ma tego pamiątke w kształcie tej blizny ma ciemniejsza skóre w tym samym miejscu co jej mama się sparzyła-przypadek?
niewiem nieznam się:-) ale wolę nie ryzykowac-pozatym to boli:-)
-współczuje oparzenia!
jak wyskocza bąble to nie ale na takie słabsze oparzenia jak tylko mocno piecze to sól zwykła kuchenna pomaga!

Dziewczonki wystawiłam na allegro ubranka które kompletowałam dla córci( jak wiadomo córcia okazała się synkiem) więc jeśli któraś byłaby zainteresowana to zapraszam do licytacji, ciuszki są naprawde prześliczne, aż żal sprzedawać no ale jak trzeba to trzeba. Fotki nie oddają całego uroku. Podaję linka

Zestaw dla dziewczynki 0-12 miesięcy.BCM!!! (665147742) - Aukcje internetowe Allegro

a ja sobie zalicytuję :-) a powiedz kochana, albo na Priva napisz ile byś chciała za te wszystkie ciuszki??

reklama
aaaaaaaa ......a ja po wizycie u gin jestem...i chyba będziemy mieli córcie.... co myślicie o dziewczynce na niebiesko ubranej bo inne kolory są raczej uniwersalneale niebieski przypisują chłopcom a mi się podoba niebieski zielony i zółty w ciuszkach jeszcze ecri za to na różowy mam wręcz alergie-nom nie moja wina taki mam gust...
ale narazie musze sie wstrzyma z zakupami bo chodze prywatnie do gin 80zł a mam jakąs infekcje- niewiem czemu!
Powiedział ze badania dokładne porobic i 29 znowu do lekarza a te badania wszystko tez płatne bo skier od prywatnego lekarza...ale to pikuś tylko niewiadomo jeszcze co to za baktetie a niekture wywołują wczesniejsze porody...tak sie boje ze cała zapłakana jestem ale ok to nie wątek o tym jak ktoś ma coś o infekcjach do powiedzenia to zapraszam założyłam infekcje w ciazy bez szukania tedy prosze
https://www.babyboom.pl/forum/ciaza-porod-polog-f14/infekcja-podczas-ciazy-27807/#post3785248

a co do zakupów to nawet mi sie chodzi po sklepach odechciało tak się boję
a jak tam u was kupiłyście cos nowego?

Do góry