reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

my uzywalismy sudocrem ale jakos nie bardzo pomagal.dostalam probke bepanthenu do pupki i wsio zniklo po jednym dniu.co do pudrowania pupki to sie zgadzam ze dzidzia wdycha te pylki:tak:wiec my kupilismy puderek w kremie z aventu:-D(slicznie pachnie i jest taki hmmm aksamitny w dotyku.zostawia delikatna powoczke na pupci)

reklama
Ostatnio koleżanka, której córa kończy 2 tygodnie, mówiła, że położne radziły jej sudocream dopiero wtedy, gdy coś się będzie odparzało, bo to preparat leczniczy i żeby dziecka nie przyzwyczajać, bo jak coś się będzie dziać z pupą naprawdę, to wtedy nie pomoże. No i wysusza skórę. Na co dzień zwykły krem przeciw odparzeniom, np. Nivea.

Z sudocremem tak samo jak z oilatum, to jest lecznicze, właśnie dlatego się dzieci uczulają na sudocrem, jeśli jest używany na codzień.

my tylko Bepanthen używaliśmy... w ogóle od zasypek powinno się odchodzić, bo jak sypiesz dziecku na pupę to ten pył się unosi i jest wdychany przez malucha, co nie jest dobre...

Ja używam bepanthenu. W najgorszym wypadku tormentiol. Ale tego użyłam jak na razie raz po tym jak Alexowi się pupa zaczerwieniła po linomagu szpitalnym.
Co do pudru, to spróbujcie go potem z tym wszystkich zakamarków wymyć :-p

Ja miałam taki ale plastikowy, użyłam ze 2 razy, wygodniej trzymać dzidzia na jednej ręce a drugą dzidziora myć. W tym Zuza teraz sadza swoje lalki u babci i dziadka

Przynajmniej produkt cały czas ma zastsowanie :-D:-D:-D a Mała radochę

pobuszowałam po allegro i to moje zdobycze :-)...............
jestem parę stówek lżejsza, ale część kaski dali teściowie :-):-):-):-)

Zakupy faktycznie udane :tak::-)

Ja przyszykowałam 56: body na krótki rękawek, taki komplet welurkowy dresopodobny, skarpetusie, kombinezonik polarkowy. Jeśli będzie wyjątkowo ciepło to zamienię komplet welurkowy na półśpiochy bawełniane z bluzeczką.
A jak Ci się dzidziuś urodzi taki 55cm np? ciuszki będą na styk, albo i mogą być przymałe, bo z tymi rozmiarówkami to różnie jest...;-)

a ja nie biorę nic na 56, poza tym te rozmiary są tak głupkoate, że 62 potrafi być takie samo jak 68 i 56, mam na myśli np. kaftaniki z trzech różnych firm, można zgłupieć, a nasza waży już 3300 g więc kruszynką chyba nie będzie:-D, a teraz jeszcze jak się naoglądałam tego wielkoluda noworodka z Indii czy skądś........., w każdym razie 8,7 kg widziałyście ???? to zwątpiłam:eek:, mam przygotowane new born więc i tak nie wiem jakie to rozmiary:happy:

a ja nie biorę nic na 56, poza tym te rozmiary są tak głupkoate, że 62 potrafi być takie samo jak 68 i 56, mam na myśli np. kaftaniki z trzech różnych firm, można zgłupieć, a nasza waży już 3300 g więc kruszynką chyba nie będzie:-D, a teraz jeszcze jak się naoglądałam tego wielkoluda noworodka z Indii czy skądś........., w każdym razie 8,7 kg widziałyście ???? to zwątpiłam:eek:, mam przygotowane new born więc i tak nie wiem jakie to rozmiary:happy:

newborn to 56:tak::tak::-D:-D

A jak Ci się dzidziuś urodzi taki 55cm np? ciuszki będą na styk, albo i mogą być przymałe, bo z tymi rozmiarówkami to różnie jest...;-)
Te 56 wcale takie małe nie jest. Myślę, że spokojnie starczy. Zobaczymy, jak się Dzidziuch urodzi. Jak będzie duży, to każę Lubemu 62 zabrać... odłożyłam na bok 1 body i 1 komplet welurowy. Nastawiam sie jednak na 56.

reklama
ja mam osobną torbe dla małej-niedużą i tam wepcham papersiaki i 2 komplety na wyjście jeden body-długi rękaw kafranik te taki kolorowy jak bluzeczka i śpiochy- rozmiar 56 i drugi body i pajac 62 a do tego 68 ale takie małe68 pajac kombinezon troszke gróbszy niż polarek ale nie zimowy i kozyk chyba zwukły taki z akrylu nie super gróby a fotelik mąż w drugiej rączce do szpitala wniesie

Do góry