reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

nam lek.kazał kategorycznie poprawiać nóżki małej gdy w taki sposób siada;

Karincia faktycznie, inny rozstaw kółek w tych lekkich spacerówkach i pamiętam, że też musiałam się przestawić;

reklama
karincia, to dobrze, że z zakupu zadowolona jesteś :-)
a co do siadania, to to chyba norma w tym wieku, że dzieci akurat w taki sposób to robią, jednak my staramy się reagować, i korygujemy ten siad; albo piętki pod pupą, albo nóżki do przodu, choć na szczęście Tomcio ma proste gicze :-)

co do siadania,to my tez korygujemy Natke jak te nożyny wykrzywia,ale powiem Wam,że ponoc nie ma jedynego zdrowego siadu,w każdym jest jakies ale,nawet w tym po turecku,bo tu dziecie kregosłup krzywi jak dłuzej tak posiedzi. Mowil kiedys o tym fajnie Zawitkowski. I sugerował,że trzeba przede wszystkim namawiac dziecko do czestej zmiany pozycji w siadzie...ale ja tam nie wiem nie jestem ekspertem w tej dzidzinie,a poza tym tfu tfu u nas w sumie nie ma problemu ani krzywych nózek ani zbyt czestego siadania w ten nieprawidłowy sposób.

natt, mam prośbę ;-) możesz mi podać wymiary siedziska cybexa callisto? tzn szerokość, wysokość oparcia, wysokość siedziska i wysokość podnóżka :-)
będę wdzięczna :tak:;-)

Izabelciu, jasne zmierze i poam,tylko akurat Natka ucina sobie drzemke na tarasie w wózeczku,wiec dam jej pospac i jak wstanie to sie tym zajmę:),obiecuje!!!!!

A miedzy ktorymi wózkami wybierasz,masz juz faworytów wsrod 4kółek:)??

Wczoraj byłam z Młodą na placu zabaw i kobitka miała mclarena to powiem ci ze w porownaniu z cybexem to wydawał mi sie normalnie dwa razy szerszy i ciut wyzszy tez. Mogło to byc złudznie optyczne oczywiscie,ale troche wiekszy to ten wózek jest.
No tylko pytanie czy warto na rok( bo mysle ze dluzej nasze dzieciaki wóżkow uzywac nie bedą) warto wywalic tyle kasy...no chyba ,ze planujecie rodzeństwo dla Majeczki to wówczas moze warto zainwestować w cos drozszego ale porzadnego?

Ja myśle o mclarenie dla bliźniaków,tylko kurcze ta blixniacza spacerówka juz nie jest taka fajna jak pojedyncza,małe koła,mało miejsca,także chyba odpuszcze,ale to i tak za rok ewentualnie bym kupowałą,to moze jeszcze cos wymyslą innego dla blixniaków....bo cybex nie ma wcale takich podwójnych...

Racja to nie było złudzenie optyczne, maclaren xlr jest szerszy od callisto. Wręcz bym powiedziała, ze dużo szerszy bo jak Zoche wsadziliśmy w kurtce zimowej do callisto to była na styk a w macu miała luźno. Tylko jedno co to po przesiadce z nomada gdzie siedzisko jest naprawde głębokie to w tych parasolkach wydaje się strasznie płyciutkie, no ale nie można mieć wszystkiego :-)

natt, na oku mam cybexa callisto, x landera x-go, ale muszę go zobaczyć na żywo, babka w jednym sklepie powiedziała, że ma regulowane oparcie za pomocą paska, a to żadna rewelacja... myślę też o espiro magic oraz espiro metro
maclarena sobie odpuściłam, bo cena za wysoka, a siedzisko ma faktycznie szersze, bo widziałam w sklepie obok siebie callisto i maclarena, tylko w maclarenie wkurzały mnie te kółka
ja również myślę o drugim dziecku, ale jak to mąż powiedział, pewnie za jakiś czas znowu wpadnie mi inny wózek w oko, więc nie wiem czy jest sens wydawać tyle pieniędzy...

Racja Izabelciu z tym wóziem. No ja w tym momencie mc'a bym nie kupowała tylko włąsnie tańszy ale tez komfortowy w prowadzeniu,składaniu,no i zeby Bejbol sie zmiescił:).
Co do wymiarów to szerokosc siedziska ma 32cm,a długosć wraz z tym regulowanym opraciem na nogi( wiesz o co chodzi o tą końcówke siedziska,ktorą mozna ustawić,tak ze nogi są uniesione albo opuszczone i spoczywają na podnózku,ktory jest jeszcze ponizej:). Zamotałam??) ma 77,78cm cos pomiędzy;-).

ja tez sie rozglądałam za spacrówką jakiś czas temu ale nie mam "wolnej" gotówki jakoś więc chyba sobie daruje

na spacerki nasz mutsy jest doskonały, a do miasta już od jesieni wózka wogle nie biore. Przydała by sie parasolka na wakacje ale nie bede wydawać kasy tylko na ten wyjazd, trudno bedziemy musieli sie przemęczyć z dużym wózkiem.

Ale jakbym miała kupić to bym wybrała maclarena, bo wygodny i praktycznie nie do zajechania no i ze sprzedażą używanego też nie ma problemu

A ja mam do was pytanie z innej beczki:
potrzebuje porady w sprawie prezentu dla czterolatki i siedmiolatka, tak za około 50 zł, please help!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Megaczka - polecam zestawy edukacyjne. Można kupić w rossmanie po 20zł za sztukę odpowiednio dopasować do wieku.
Ja jestem zwolenniczką takich edukacyjnych zabaw np. planszowych czy bierek, coś w ten deseń a dzieciaki w tym wieku to bardzo chłoną. Więc polecam.

Do góry