reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

karincia, fajny ten twój wózeczek :tak: daj znać jak się sprawdza w parktyce :-)
a ja mam na oku te 2 modele jak na razie, espiro widziałam na żywo, a x-landera nie udało mi się jeszcze zobaczyć :no:
ale zobaczymy na czym stanie :tak:
X-LANDER X-GO +Parasolka+Osłona na nóżki OD RĘKI (1480562565) - Aukcje internetowe Allegro
WYSOKIEJ JAKOSCI parasolka Espiro METRO 2011 -7kg (1472497300) - Aukcje internetowe Allegro
miała może któraś z was doświadczenie z tymi wózkami-z espiro to chyba nie, bo to model 2011, lub ktoś ze znajomych? ;-)

reklama
Wiecie co mnie najgorzej wkurza to ,ze nie jest napisane do ilu kilo można dziecko wozic czyli tonarz inaczej.W jakiejś aukcji wyczytałam ,ze ten hauck niby do 15kg jest a moja alka wazy juz 13,5 kg to co na drygi rok już nie nadaje sie? Karincia ja patrzyłam na haucka jakiś disney pisało więc nie identyczny jak twój .

A taki do 25kg to ciężko znaleść:tak:

fakt, większość wózków jednak do 15 kg ma nośność, a z kolei te "masywniejsze" od razu kobylaste i cięższe...
izabela jakiś czas temu czytałam opinie o tym x-landerze i nie były zbyt pochlebne - szukałaś w necie co ludziska-użytkownicy piszą? z drugiej strony, jeszcze się taki nie narodził, co wszystkim by dogodził, więc moze i warto zaryzykować, bo cena atrakcyjna..? mnie w tych wózkach-parasolkach jedynie wkurza kat nachylenia oparcia - że nie jest to kat prosty, tylko takie lekkie pochylenie w tył - przez to musze dopinać dodatkowe daszki do budki, bo Nina mi urządza cyrki na spacerach jak pod słońce jedziemy; a w spacerówce od dwufunkcyjnego nie ma problemu, bo się po prsotu w przód pochyla i pod innym kątem słońce pada;

Ja tam po naszym pierwszym wózku x-landerze xa zraziłam sie do tej firmy i nie chce mieć z nimi nic wspólnego.
obecnie mamy 2 wózki, inglesinę zippy free - taka masywniejsza parasolka, tylko ma wąskie oparcie,ale tak to byłam bardzo zadowolona, no i jane nomad który kupiłam używany za 400 zł, teraz nim jeżdzimy i jestem mega zadololona, jest lekki i szeroki, tylko, że w bagażniku zajmuje sporo miejsca..

ja zeby nie targac za kazdym razem wozka do samolotu (ostatnio oddali mi w czesciach:/) kupilam mlodej do Pl taki wozek: Wózek spacerowy Malloy *PARASOLKA*FOLIA + OKRYCIE (1461029551) - Aukcje internetowe Allegro moze nie wyglada jakos super sexi heheh ale jest do 18kg (amelka tez juz 13kg wazy)
a tu w UK jezdzimy tez hauckeim i wsumie od momentu jak mloda skonczyla 5 mcy i jest nie do zdarcia. taki jak ten tylko zielonkawy mamy:
hauck_alu_turbo_hblue.jpg

i powiem wam ze jak wracam z tecso to wieszam ok 15kg zakupow czasem+waga amelkowny i nic sie nie dzieje. aniby tez tylko do 15kg jest

izabela dzięki :-)
Niestety nadal szkoda mi go używać ;-)
Może za kilka dni zniknie już całkiem śnieg to wyruszę nim na spacerek :-D

Ja widziałam na żywo tego X landera X GO, nawet fajny ale ja tak jak neverend jestem zwolenniczką dwóch kółek z przodu :tak:

Chogata teraz jak szukałam wózka to własnie zwróciłam uwagę na ten tonaż i powiem że większośc parasolek ma właśnie niby do 15kg a mój Adik tez waży już 11,5 ale teraz chyba dzieciaczki nie będą już nam tak przybierały na wadze :-p
Dla przykładu, synek mojej koleżanki ma 4,5 roku a waży 16,5kg więc...

andariel parasolkę przeciwsłoneczną musisz mieć :-)

dominiczka87 a czemu zraziłaś się do X landera??
Bo ja akurat mam ten sam model i powiem szczerze że byłam baaaaardzo zadowolona z niego :-D:-D

co do podwójnych kółek z przodu, to mi się właśnie wydaje, że gorzej się jeździ wózkiem z takimi kółkami :baffled: ale doświadczenia nie mam
andariel, opinii nie czytałam, ale chyba zacznę ;-)

reklama
Pozwolicie, ze przylacze sie do dyskusji wozkowej ..... w sensie kupna wozka podwojnego, bo zdecydowalam, ze raczej na pewno tak. Ja bardzo duzo chodze, po miescie, do parku itp.... Pimpiego nie utrzymam w ryzach, bo wciaz ucieka - najchetniej na ulice gdzie samochody jada, a w szelkach nie lubi, wiec dla swietego spokoju oraz glownie bezpieczenstwa stwierdzilam, ze zaczne juz teraz troche oszczedzac, sprzedam travel system Loola, ktory jezdzil tylko 7-8 miesiecy i kupie podwojny.
Ogladalam cala mase wozkow ale ten najbardziej mi sie spodobal, bo dzieci wszystko widza, moga siedziec przodem do siebie, rozklada sie na plasko a co najwazniejsze, jak Pimpi wyrosnie to mozna zrobic z niego pojedynczy i juz. oto on Baby Jogger City Select 2011 Model ... co sadzicie, bo moze poniosla mnie wyobraznia?
Chociaz tak sobie tlumacze, ze dzidzius nic nas nie bedzie kosztowal oprocz pampersow, bo wszystko mam po Pimpim, wiec niech ma wozek porzadny....

A spacerowa - parasolka jezdzimy od zeszlej Wielkanocy, bo stwierdzilam, ze nie ma co tej Looli ciagnac do samolotu i kupilismy taki Storm Stroller - Ziggy Zebra
Jest super, rozklada sie zupelnie plasko, ma resory, wiec nie trzesie mocno, bardzo mocny ochraniacz przeciwdeszczowy i foliowe okienko w budce, przez ktore mozna sie nawzajem ogladac. Cena tez bardzo fajna, zalapalismy sie na promocje gdzie spiwor dodawali gratis. Poza tym ten, ktory ja kupilam mial jeszcze taka zawieszke z zabawkami na budce. Teraz juz jej nie uzywam ale na poczatku Pimpi byl nia zachwycony. Wozek sprawdza sie znakomicie, lecial 8 razy samolotem i jest uzywany na codzien, bardzo polecam. Na obrazku wyglada jak szary, w rzeczywistosci jest bezowy ale bardzo latwo sie pierze. Aha, ma podwojne kolka i one maja dwie funkcje: obracaja sie wokol wlasnej osi (bardzo wygodne, bo latwo sie skreca, w zasadzie jedna reka) lub mozna je zablokowac, ze jada zupelnie prosto (przydatne np. w lesie) Na lato dokupilam tylko parasolke taka przyczepiana i Pimpi jezdzil jak krol.

Ostatnia edycja:
Do góry