reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

A ja dziś hajmerykę odkryłam
a mianowicie wykorzystanie butelek aventu jako niekapków po zakupieniu ustnika do niekapków i butelek tejże firmy
(tak to napisałam że sama nie rozumiem) zapodam link
AVENT BUTELKA TRENINGOWA 260 SMOCZEK USTNIK UCHWYT (1371796186) - Aukcje internetowe Allegro
ja kupiłam sam ustnik za 8zł
jest miękki
potem dokupię takie coś do butelki lovi (za 6zł ale twardy http://allegro.pl/lovi-ustnik-nie-kapek-miekki-6-m-i1398818187.html) i wyrzucę wszystkie smoczki;)

Ostatnia edycja:
reklama
Monia miała długo malusia stópke ale faktycznie rosnie jej szybko i skokowo :-) jak kiedys jej tydzien w zlobie nie bylo to pierwszego dnia po powrocie okazalo sie paluszki wystaja z bucika :-(
teraz po swietach tez jej musialam nowe dac.... w sumie od wrzenia ma juz chyba czwarte kapcioloe..od 18 do 21... no a zimowe mam 22 i chyba jeszcze dokupie 23 na wszelki wypadek bo nie wiadomo jak dluga zima bedzie...

No to my też tak mamy w tym roku. Zaczynaliśmy od 19. Jak kupiłam raz kapcie 20 to za tydzień były za małe. Teraz jesteśmy na 22 :)

dziewczyny któraś kiedyś pytała jak czyścić rurkę w bidonach Canpola (chyba Izabela? ) - otóż u nas sprawdza się to: drut do robienia na drutach, na szpikulec pół wacika kosmetycznego i przeciągnąć kilka razy przez całą słomkę:) jak nowa:)
[nie pamiętam czy to w tym temacie było poruszane, nie moge teraz znaleźć]

Eureka! ja też się zastanawiałam jakiś czas temu jak to wyczyścić...

A ja dziś hajmerykę odkryłam
a mianowicie wykorzystanie butelek aventu jako niekapków po zakupieniu ustnika do niekapków i butelek tejże firmy

no to faktycznie Efe masz refleks :)

tylko zylciu - trzeba tę twardą słomkę odczepić od miękkiego ustnika (tuż pod nakrętką bidonu) - to tak na wypadek, gdybyś nie zauważyła (bo ja zupełnie przypadkiem to odkryłam) ;)

dzięki andariel, jak już dominiczka wspomniała, ja również czyszczę tą rurkę patyczkami do uszu :tak:
a Majka nosi i kozaczki i kapciuchy w rozmiarze 22 i też są trochę luźne :tak:

do wiosny jeszcze trochę zostało, ale będziemy się przymierzać za parę miesięcy do kupna spacerówki :tak: w związku z tym mam pytanko-jakie spacerówki posiadacie? jesteście z nich zadowolone? jak się sprawdziły w zimie?
czekam na propozycje ;-)

izabela - a opłaca się Wam w ogóle kupować spacerówkę? tzn. gdybym nie miała tej swojej i jeździła w "dużej", to chyba bym kupiła całkiem tanią, rozkładaną nawet nie na zupełnie płasko, dosłownie na wypady do centrów handlowych itp., bo spacery w ładną pogode to i tak na nóżkach raczej... zależy jeszcze czy Maja ladnie w wózeczku jeździ, bo Ninka woli sama sie poruszać i jak ją wsadzam do spacerówki bo musze pozalatwiac różne swoje sprawy, to jest krzywda straszna:)

dziewczyny a ja nie moge sobie wyobrazić jak Wy patyczkami czyścicie te rurki - przeciez ich się ni da przeciągnąć przez całość, nawet jak by sie wpychało jedną za drugą, bo zawsze w końcu któras zostanie? poza tym ja używam tylko tych d=grubych patyczków i mi się nie mieszczą:)))

edit. to jeszcze dla porządku dodam, że my jeździmy Cosatto Swift Lite Supa i ma wszystkie funkcje, jakich wymagałam od spacerówek również na dłuzsze wypady;

Ostatnia edycja:
Andariel,a ja czyszcze tę rurkę takim wyciorkiem,który miałam z butelek drBrown...A patyczkiem to tez bym nie dała rady....

Izabela my mamy cybex onyx oraz cybex callisto( który notabene na wiosne sprzedaje na allegro,bo jedna spacerówka nam wystarczy,zwłaszcza,że musze miec miejsce w wózkowni na wózek dla bliźniaków)poza tym Natka coraz wiecej na nogach lata,wiec wózek chce miec tylko taki na wszelki wypadek. ale my byliśmy baardzo zadowoleni. Tzn. ten callisto lepszy jest,bo wiekszy i ma lepszą bude i zimą nim jeździmy. No i super sie składają te wózki. Takze ja polecam cybex:)

reklama
Ostatnia edycja:
Do góry