reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

100_0165.jpgmegaczka specjalnie dla ciebie :-D
100_0168.jpg

reklama
nie przejmuj się Efe ;-) my tez w 18-19 sie dopiero wpasowujemy ;-)

zulejka :-) myślisz ze małej nózka o wiecej niz 1 rozmiar przez zimę nie urośnie???

my potrzebujemy teraz strasznie dużo osprzętu - buciki do przedszkola, rajtki do przedszkola, więcej bodziaków... w domu było OK ale skoro ja codziennie bedę musiała jej dawac 3 zmiany ubranek to... hmmm... teraz jeszcze taka pogoda ze pranie nie schnie :-(

a wlasnie..wiem ze to niewlasciwy wątek ale... capi mi z pralki - z bebna konkretnie... prawdopodobnie gdzieś wciągnęło jakąś cześć garderoby...skarpetkę Moni albo Jaśka...??? nie wiem...śmierdzi jakby stęchlizną i mam duze opory robiąc pranie bo wyjmuję czasem bardziej smierdzące niz wkładałam...
znacie jakiś sposób zeby sie tego smrodu pozbycnkach domowych??? tzn. zeby od razu majstra pralkowego nie wzywać bo ten przeca skasuje...:-(

Rubi po pierwsze sprawdź/wyczyść/przetkaj filtr spuść z niego wodę jeśli tak to u ciebie działa i zostawiaj po praniu otwartą pralkę - u mnie ten zapaszek to niestety częsty problem:( ja już swoją pralkę dobiłam bo za dużo ładuję i nie mogę się doczekać nowej takiej na 6 kg conajmniej:) ale t juz na nowym mieszkaniu,,,

Bartek ma kalosze-ciężko dostać takie małe ale mozna coś na necie wyczaić ale i tak nei wiem czy bedzie w nich chodził bo nie bardzo mu się widziały przymiarki...

wiem ze to niewlasciwy wątek ale... capi mi z pralki - z bebna konkretnie... prawdopodobnie gdzieś wciągnęło jakąś cześć garderoby...skarpetkę Moni albo Jaśka...??? nie wiem...śmierdzi jakby stęchlizną i mam duze opory robiąc pranie bo wyjmuję czasem bardziej smierdzące niz wkładałam...
znacie jakiś sposób zeby sie tego smrodu pozbycnkach domowych??? tzn. zeby od razu majstra pralkowego nie wzywać bo ten przeca skasuje...:-(
mam ten sam problem, czasem robię ponowne pranie bo mi śmierdzi po pierwszym:/ i pojęcia nie mam o co loto?

co do butków, to na niegrubą skarpetkę jest 19 ok (z lemigo), ale myślę, że zanim mała stanie pewnie na swoich nóżkach i będzie w butach śmigać, potrzebne będą większe;

Ostatnia edycja:
reklama
Cytryna zabija też zapach, można dodać do wnętrza z szczyptą soli. I generalnie polecam przecieranie gumy po praniu i otwieranie szufladki na proszek, wtedy się troszkę wietrzy. My mamy teraz nową Bosha Classic for Jeans. Super jest nawet z blokadą dla dzieci i zabezpieczeniem przed zalaniem, o taką: Produkty - Pralki i Suszarki - Pralki ładowane od frontu - WAA2028JPL

Do góry