reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

reklama
a ja mam pytanie odnośnie wózka, a dokładniej akcesoriów; obecnie jeździmy głównie lekką spacerówką (o taką: Cosatto » 3. SWIFT LITE SUPA KOL. HELLO PINK) i na chłodne jesienne i zimowe dni przydałoby się jakieś ocieplenie do niej (oprócz materacyka z osłonką na nóżki, która jest polarowa wewnątrz);
chodzi mi np. o dodatkowy materacyk wełniany, taki, który miałby np.szerokie boki przy główce, żeby można nim opatulić jakoś dziecię; albo dodatkową osłonkę na cienką budkę? nie wiem, cokolwiek, co wzmocniłoby efekt ocieplenia;
szukam jakiś czas w necie, ale tyle różnych rzeczy jest, że oczopląsu można dostać - może namierzyłyście już cosik w tym stylu?

w naszym jak odwinę ten rózowy polarek od osłonki na nóżki to moge go postawić i też osłania, ale jakoś mi się mało wydaje... może masz rację, czapa, szalik, ciepłe wdzianko i w sumie nie trzeba nic więcej (w końcu podczas zawiei i tak się nie spaceruje, nie?); ewentualnie myślałam o jakimś śpiworku, z którego wypięłabym część osłonkową i uzyła go tylko jako ocieplacza pod spód (materacyka), coś w stylu: BabyLux ŚPIWOREK DO WÓZKA FOTELIKA OWCZA WEŁNA (1221209659) - Aukcje internetowe Allegro

albo będę ciężkim "pompowanym" wózkiem śmigać;)

My właśnie teraz jeździmy x landerem i na zimę go nadal zostawiamy :tak:
Nie kupuję chyba żadnego śpiworka bo jak założę kombinezon to nawet by mi się nie zmieścił do tego śpiworka :baffled:
A poza tym to myślę że kocyk kombinezon i kocyk starczy, jak Ad będzie na sankach jeździł to tez tylko kocyk będzie :-)

A powiedzcie mi dziewczyny.... bo tak się zastanawiam czy na wiosnę kupować spacerówke typu parasolka czy już się nie będzie opłacało??

Karincia mi się wydaje że parasolkę warto kupić, taką najmniejszą i lekką, bo nasze dzieciaczki będą śmigać na nóżkach, ale na pewno w którymś momencie nóżki się zmęczą (-:
A co do śpirorków i osłonek, to nie ma co przesadzać, w końcu to roczniaki a nie małe niemowlaczki, kombinezon plus ciepła czapka typu uszatka i szyja opatulona szalikiem powinny wystarczyć. Ewentualnie kocyk na to. Jak będziemy przegrzewać dzieci to będą chorować, nie?

My na zimę mamy takiego zwykłego Firkona na pompowanych kołach po innych dzieciaczkach, bo już nie chciałam kupować nowego. Spacerówkę też mamy Inglesinę, ale Espersso. Ona ma osłonkę grubą na nożki i to powinno do "śniegów" wystarczyć. Ale myślę, że zamiast śpiworka można dobrze ułożyć kocyk i dzidzia już ogrzana:)

reklama
w naszym jak odwinę ten rózowy polarek od osłonki na nóżki to moge go postawić i też osłania, ale jakoś mi się mało wydaje... może masz rację, czapa, szalik, ciepłe wdzianko i w sumie nie trzeba nic więcej (w końcu podczas zawiei i tak się nie spaceruje, nie?); ewentualnie myślałam o jakimś śpiworku, z którego wypięłabym część osłonkową i uzyła go tylko jako ocieplacza pod spód (materacyka), coś w stylu: BabyLux ŚPIWOREK DO WÓZKA FOTELIKA OWCZA WEŁNA (1221209659) - Aukcje internetowe Allegro

albo będę ciężkim "pompowanym" wózkiem śmigać;)
Andariel ja miałam taki śpiworek pożyczony zeszłej zimy i dla takiego maluszka super. Nie bawiłam się w żadne koce, pościele do wózka. Ale teraz moje dziecko nielubi nawet osłony, bo jej zakrywa tą tackę z przodu, także o śpiworze mogę zapomnieć.
A teraz rozglądam się za kobinezonem. Najlepiej takim kurtka plus spodnie. I do wózka i na sanki i na zabawy w śniegu będzie idealny. I te 85zł zamiast na śpiwór wolałabym na ten zestaw wydać;)

Do góry