reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla małego LWA :)

Ewcik dzieki za odpowiedz ;-)
ale u mnie w zime nie jest zbyt cieplo wiec sam kocyk nie wystarczy :-(

to może na zimę śpiworek? to chyba bezpieczniejsze, bo w kołderce dziecko może się zakopać i zasłonić sobie buźkę.. może trochę przesadzam, sama nie wiem..
a co do poduszek, to ja na pewno nie będę dawać..

reklama
Ewcik a czy taki spiworek jak do wozka na zime wystarczy?
co do poduszki to tez nie bede dawac ;-)
a jak radzilas sobie z pierwszym dzieciaczkiem? Kocyk do przykrycia?

poduszek i kołdry nie powinno się stosować u dzieci młodszych niż roczne - bo na poduszce im się krzywi kręgosłup, a poza tym mogą obrócić się na brzuszek i udusić, bo będą zbyt słabe, żeby podnieść główkę.

co do przykrycia, to ja nawet zimą stosowałam po prostu kocyk - polarowy, jak było chłodniej i jakiś lżejszy, jak cieplej, lub ewentualnie rożek. Lepiej ubrać maluszka w jedną warstwę więcej (ja np ubierałam w body na krótki rękaw i pajacyk) niż nadmiernie okrywać - maluch może się rozkopać.

Jeśli chodzi o wychodzenie na dwór zimą, to kombinezon + kocyk - na cieplejsze dni, a na zimniejsze - kombinezon + śpiworek do wózka. Wystarczy, naprawdę:) czasami mała była nawet spocona:)

przeczytalam gdzieś o wkładkach laktacyjnych Babydream - używałam - strata pieniędzy. Najlepsze są Lansinoh.

może znajdziecie jeszcze jakieś pomocne informacje na moim blogu Wyprawka Bobasa - piszemy tam o tym, co potrzebne przyszłym mamom i dzieciakom. a wszystko przetestowałyśmy na sobie:)

a jak nie macie jeszcze rzeczy dla siebie do szpitala do porodu (koszule do karmienia, podkłady etc), to mogę Wam polecić wyprawki mojej przyjaciółki (z koszulami, podkladami poporodowymi i na łóżko, wkładkami laktacyjnymi, majtkami poporodowymi etc - słowem gotowa wyprawka):) jakby ktoś chciał, to podeślę linka.

Ewcik a czy taki spiworek jak do wozka na zime wystarczy?
co do poduszki to tez nie bede dawac ;-)
a jak radzilas sobie z pierwszym dzieciaczkiem? Kocyk do przykrycia?

ale mi nie chodziło o śpiwór do wózka :-D tylko takie cuś, w tym stylu:

Śpiworek do spania Moli r 68 Sofija (3173373917) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

w zimie taki miałam śpiworek , tylko, że mój był taki jakby polarowy
Feretti ŚPIWOREK PLUS roz.100cm z rękawem 2 kolory (3219409595) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

i na to kocyk ewentualnie

Zgadzam się z Ewcik że takie worki do spania dla dzieci są super:) Nie ma problemu z rozkopywaniem. Dziecko spokojnie może w tym spać zanim zacznie wstawać w łóżeczku więc kilka dobrych miesięcy.

Jakiej firmy kupić smoczek uspokajający i butelkę??
Czy firma Avent jest dobrą firmą i czy warto kupić smoczek??
Słyszałam również dużo pozytywnych opinii na temat smoczków firmy Lovi...podobno lepsze od Avent...??
A co z butelką jakiej firmy kupić??
Czy butelka musi być tej samej firmy co smoczek??
A co z firmą Brown??
Dla mnie to czarna magia!!!:nerd::baffled:

ja mam kupione tomme tippee i butelki i smoczki, ale rózne są opinie, pczytaj sobie jakies fora z opiniami na temat butelek

a czy trzeba po to zakładać nowy temat, a nie można napisać w wątku o wyprawce np?? jak z każdym pytaniem będziesz zakładać nowy wątek to zrobi nam się burdel i nikt nic nie znajdzie..
Sorry, ale ręcę mi opadają, ja też zostanę mama po raz pierwszy, ale czasem umiem też pogmerać w google i poszukać opinii..

reklama
ja proponuję kupić z każdej firmy po jednym Lovi, Avent, tommee tippee, canpol babies, dr browns, medela no i jeszcze NUK akurat na każdy dzień tygodnia :tak:

Do góry