reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla małego LWA :)

Allme twoja siostra sklep dziecięcy obrabowała??Piękne ciuszki same słodkości :)Ja przy Lence kupiłam taki zestaw z Aventu 2 butelki jedna 125 ml druga 280 ml, teraz chcę kupić zestaw z laktatorem tylko nie wiem czy kupić ręczny czy elektryczny

reklama
allme ale cudowności, wszystko dosłownie masz, co potrzebne!!!!

co do butelek, to polecam Wam z Tommee Tippee, te z Aventu mają dosyć długi smoczek i czasem dzieci się dławią...
oczywiście, najlepsze są butelki Calma z Medeli, ale jedna chyba z 50zł kosztuje :confused2:

Byłam dzisiaj w Tesco i jest promocja ubranek dla niemowląt, wszystko -30%. A słodkości takie, że oszaleć można i wybór bardzo duży. Później zrobię zdjęcia to wrzucę co wybrałam. Postanowiłam wydać 100 zł i chyba z pół godziny wybierałam te parę wdzianek. A jeszcze dostałam ponoć wielką reklamówkę ciuszków od kumpeli, która ma swój lumpex. Zbierała mi od jakiegoś czasu i właśnie przekazała mojej mamie. W sobotę dostanę już wyprane i wyprasowane :). Taki układ to mi się podoba ;)

Hej hej ;)

Uderzam z pytaniami ! ;)

1. Butelki - ile sztuk i jaka pojemnosc ? Sama nie mam pojecia ;<

2. Odnosnie butelek - Avent czy Tommee Tippee ? Zalezy mi na antykolkowej.

3. Kosmetyki dla malestwa - koniecznie Emolium, Oilatum czy cos takiego ? Czy moze byc np Bambino ? Sporo osob pisze ze nivea na poczatek, ale bylam wczoraj w Rossmannie i niewazne jaki produkt nivejki wzielam w reke na kazdym pisalo powyzej 1 miesiaca (poza oliwka)

4. Odnosnie pielegnacji - JAKIE kosmetyki sa potrzebne ? Myslalam o mydle, szamponiku, kremie i oliwce. Tylko zastanawiam sie, czy ta oliwka konieczna ? Bo szczerze powiedziawszy sama na sobie wole nie czuc tluszczu, wole balsamy, kremy, chyba jak wiekszosc kobietek ;)

5. Jakie pampersy (firma) dla takiego malenstwa ? Koniecznie orginalne Pampers, czy moga byc np. Dady ?

Ostatnia edycja:
no to tak:
1 i2.. ja mam tomme tipee jedna 120 i jedna 240 nie wiem czy to wystarczy
3 i4 . Emolium emulsja i z nivea inne ( mleczko nawilzajace, oliwka, zel do mycia ciala i wlosow krem na kazda pogode i na slonce) nie wiem czy bede ich uzywala na raz bo w samym emolium jest duzo substancji natluszczajacych i jak mala nie bedzie miala suchej skory,to mysle ze nie ma potrzeby smarowac oliwka chociaz lubie jak maluszek pachnie oliwka:-):-)

5. Mam paczke pampersa i paczke dady i zobacze jak sie sprawdza na poczatek:-)

Quincy myśle, że tak jak Jagoda napisała dwie buteleczki chyba na początek wystarczą, przecież zawsze możesz dokupić :) ja mam akurat zestaw buteleczek z Aventu.
Ja do kąpieli kupiłam oilatum, i myśle, że używając wszelkiego rodzaju emolientów nie trzeba już niczym skórki natłuszczać chyba, że będzie taka potrzeba (zazwyczaj na nadgarstkach lubi coś wychodzić, ale to wyjdzie w trakcie), myślę dokupić jakiś kremik jeszcze do buźki, ale nie wiem jaki.
Pampersy mam pampersa new born dwie paki na początek, później myślę zakupić Dady 2

Kupciusia, ja też natknęłam się w tesco na promocję -30% :-) Oto efekty:
IMG_20130529_191748.jpg

Co do kosmetyków - ja mam cały zestaw Penaten z Niemiec (sprawdził się najlepiej u rodzeństwa taty Zuzi) i sudocrem (tylko na odparzenia). Każde dzieciątko może reagować alergicznie na inny kosmetyk i po pierwszych dniach okaże się czy możemy dalej je stosować.
Pieluszki mam Pampers sensitive i Pampers new baby zapas 1,2 i 3 a później spróbujemy Dady.

Załączniki

• IMG_20130529_191748.jpg
    IMG_20130529_191748.jpg
    44,1 KB · Wyświetleń: 122
reklama
Quincy- u mnie wygląda to tak, jeszcze nic nie mam ale kupię:

1,2 - 2 butelki antykolkowe TT- jedną małą i jedną dużą- mam laktator TT więc mała będzie pasować, zresztą Antek nie chciał Aventu więc najpierw spróbuje właśnie TT
3. Kosmetyki dla maleństwa - ja kupię Oilatum, ale tylko jedną butelkę na początek bo jest wygodnie, zwykle nie trzeba już oliwki, a potem mydło z olejkiem laurowym- teraz takiego uzywam i jest extra no i też nie trzeba już balsamować ani oliwkować
4. Odnosnie pielegnacji- jak na początek będzie Oilatum nie kupuje już nic prócz kremu na każdą pogodę, a później przyda się jeszcze szampon no i w miarę potrzeb jakaś zasypka, balsam....
5. u nas na początek pampersy, a później huggisy lub rosmanowskie pieluchy- dady nie sprawdziły się prz Antku, a pampersy za drogie:-D

Do góry