reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla małego LWA :)

Dzięki cwietka :)))) kurcze cos czuje ze będzie trzeba to wszystko na spokojnie przestudiowac przez kilka dni/tyg bo widzę juz ze co forum to inne opinie i kurcze bądź tu mądry hehe
do was mam większe zaufanie :p

Ostatnia edycja:
reklama
Iza spokojnie, masz czas ;-)
ja nie jestem jakas eko-maniaczka, wiec tez moja opinia moze byc troche inna ;-)
Ale generalnie uważam, ze jest to fajne urządzenie i dobra inwestycja - przydają sie na długo. My do nich ostatnio wróciliśmy i zakładamy na noc. Ida juz raczej nie sika w nocy (o ile nie pije wieczorami strasznie duzo), wiec pampki sie jej zakładało i rano suche szły do kosza. A jak zakładam wielo, to wrzucam do prania i jest ok.

Wczoraj byliśmy w Ikei i mąż rękoma i nogami zapiera się od białych mebli(mnie się bardzo podobają)...no ale cóż...przecież jemu też musi się podobać.
Więc poszliśmy na kompromiś i mamy na oku...(nie białe ale jasne :-))
Komodę z Ikei
MALM Komoda, 4 szuflady - okleina dębowa bejcowana na biało - IKEA
i łóżeczko z Klupśia
KLUPŚ ŁÓŻECZKO RADEK V SOSNA SZUFLADA+MATERAC GPK (3196065354) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
i taki zestawik chyba już zostanie
Sciany w pokoju są żółto zielone (jasne) i planuję dodatki zółte z ecru.

Marzycielka my mamy kokos-gryka i jest ok,na początku (o ile dobrze pamiętam) maluch śpi na tej części kokosowej a potem zmieniamy na grykę.Allme bardzo ładne mebelki,my też mamy z Klupsia łóżeczko i jak narazie jedno dziecko przetrzymało

hej,

ja też planuję używać pieluch wielorazowych po ok 3 miesiącu życia Jaśka. Widziałam na brytyjskim ebay całe zestawy za dobrą cenę - poszukam tego sprzedawcy i Wam wkleję.

u mnie większość rzeczy już skompletowana (oprócz kosmetyków - to w czerwcu kupię hurtem).
Teściowa chce nam zasponsorować łóżeczko, chcę białe lub bardzo jasne kremowe, bo pokoik będzie kremowo- szafirowy (ciemny szafir, taki z szarym 'nalotem').

Ja też chciałam spytać o ten materacyk, bo znalazłam taki gryka-pianka-kokos i nie wiem, jak się do niego odnieść. Warto, czy lepiej kokos-gryka? obiła któraś z Was research na ten temat?

Dziewczyny a jaka koldra i poduszka bedzie najlepsza dla dzidziusia?

zaleca się, żeby dzieciom nie dawać poduszek.. Zawitkowski /znany fizjoterapeuta/ na pytanie, kiedy dziecku dać poduszke, odpowiedział: jak samo o nią poprosi ;-)

kołderek też dla takiego malucha raczej sie nie stosuje, prędzej kocyk..

reklama
Do góry