reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla majowego szkraba :)

Iwonka - właśnie nie będę chyba szaleć z tymi ciuszkami. Chociaż dzisiaj miałam wielką ochotę w końc nakupowac ich mojej małej. A wiesz u mnie ginekolog (nie ten co mnie prowadzi tylko ten co USG mi robił) że mała moja nie będzieza dużym noworodkiem. W sumie to USG było robione w 25 tyg więc jeszcze może dużo się zmienić.W sumie to poczekam na nastepne USG i dopiero więcej ciuszków nakupię.

reklama
Widziałam sie też przed chwila z kolegą który pracuje w gazecie . Zadzwonił do mnie ze szybko potrzebuje kobiety w ciąży zeby jej zrobić zdięcia. I mnie poprosił czy nie mogła bym mu popozowac. Wiec jest prawdopodobieństwo ze jutro bedzieky z Zuzią w super expresie .[/quote]

ooooooooo to fajnie bedzie pamiątka! a do czego mu te zdjecia?:baffled::confused:

Ja w ogóle nie kupuję żadnych rzeczy na 56cm. Najmniejsze mam na 62cm. W końcu dzidzi nic się nie stanie jak będzie miała podwinięte rękawki przez chwilę, a mi szkoda kasy na malutkie ubranka, które wiem, że mi posłużą przez moment jeżeli w ogóle.

Olu masz racje po co tkie małe rzeczy potem nawet po wyjsciu ze szpitala nie założysz bo wyrosło a niekiedy wieksze sie rodza jak 50-56 cm to wcale nie zalozysz.:no::no::no:.Ja mam najwiecej na 62 i wzyż albo takich 0-3 m np.body takie dłuzej ponosi a z tymi małymi róznie bywa........:baffled:

Ja dzis stwierdzilam,ze moze dokupie ze 3 pary spiochow na 56 cm ale jak rozmawialam z kuzynka to jej corecza urodzila sie majac 48cm wiec to 56 bylo duzo za duze.I juz nie wiem czy wiecej tego nie dokupic, bo jak przymierzylam 56 do 62 to duza roznica i nie wiem czy takie dziecko ok 56 cm nie topiloby sie w rozmiarze 62.:baffled::baffled: Albo moze poczekam i na szpital w razie czego wystarczy to co mam a pozniej sie najwyzej meza na zakupy wysle

A czy ktoras wie ile ma szerokosci butelka Tommee Tippee ? bo ja nie moge znalezc.
Ola bo widzialam na allegro ze sa termozy do butelek o szerszym dnie wlasnie do 7,5 cm.....

ja tez mialam nie kupowac rozmiaru 56 tylko po dwie sztuki trzy ale moja bratowa mi dala cala wyprawke nawet i wiecej w roz 56 chyba z 10 kaftanikow, pajacow itd i chyba z cztery cale komplety tego rozmiaru reszte mam na 0-3mc i wieksze

Kathy gratulacje bedziesz z dzidzia slawna

a ja dzis kupilam spodnie ciazowe to juz trzecie te jedne byly takie nie trafne ze szok troche szkoda kasy ale ja nie lubie jak nie ktorzy twierdza ze kobieta w ciazy to moze w worku chodzic :angry:

Prawie całą wyprawkę w rozmiarze 56 dostałam od znajowmych, dokupiłam jedynie trzy pajacyki takie bardziej "wyjściowe", a pozostałe ciuszki pokupowałam w rozmiarze 62(najwyżej popodwijam rękawki) i 68.

Ja myślałam nad rozmiarem 56 ale w końcu zrezygnowałam, po wiadomości lekarza który powiedział że mała ma dłuuuugie nogi o 2 tyg starsze, także będzie długa, co się wiąże z ryzykiem że może się nie zmieścić w te ciuszki, a jeżeli już to tylko na kilka dni, więc sobie podarowałam.:-p:-p

reklama
Madziu powiedz mi jak gatunkowo wygląda ta koszula do karmienia? widziałam że ją kupiłaś na allegro już jakiś czas temu i ja też się do niej przymierzam, aha i jaki rozmiar wziełaś, chodzi mi czy np. XL jest duuuuuża czy taka normalna

Do góry