reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla majowego szkraba :)

reklama
Ja w ogóle nie kupuję żadnych rzeczy na 56cm. Najmniejsze mam na 62cm. W końcu dzidzi nic się nie stanie jak będzie miała podwinięte rękawki przez chwilę, a mi szkoda kasy na malutkie ubranka, które wiem, że mi posłużą przez moment jeżeli w ogóle.

Oglądałam dziś butelki. W Smyku są butelki, o których rozmawiacie od dłuższego czasu - Tommee Tippee. Jak również smoczki itd. Smoczki wydają się rzeczywiście miękkie i ruchome, tzn w czasie ssania na pewno poruszają się "góra-dół". Buteleczki, smoczki itd. są droższe od innych, Aventu, Nuka itd. nie wspominając o tańszych firmach. Zastanawiam się, co zrobić czy je kupować czy nie. Butelki są sporo szersze od np. Aventu, co oznacza, że nie wejdą do podgrzewacza Aventu który mam (pytanie czy będę z niego korzystać bo poprzednio niespecjalnie), jak również do standardowych styropianowych termosów na butelki.
No i nie wiem co zrobic, czy kupić Avent jak poprzednio (bo wiem, że są trwałe, plastik nie pęka nawet jak spadnie na twardą podłogę wiele razy), czy te Tommee (jakoś nie wiem czy jest to tak rewelacyjny i rewolucyjny produkt czy po prostu nowość na rynku i stąd zainteresowanie). Maks nie miał żadnych problemów ze ssaniem z butli Aventu, nie podejrzewam żeby druga dzidzia miała. Wizualnie podobają mi się buteleczki Nuka, bo są ładne i kolorowe.

Polka, szczerze mówiąc ta butelka Dr Brown jakoś do mnie nie przemawia. Dopóki nie okaże się, że Twoje dziecko faktycznie ma Bóg wie jakie kolki, to może nie warto tego kupować? Butelka jest droga w porównaniu z innymi, a poza tym mycie butelek powinno być jednak proste i szybkie, co w tym wypadku chyba nie będzie miało miejsca...
Przepraszam że piszę tak bezpośrednio, ale wydaje mi się że w sklepach tylko czyhają na to żeby wyciągnąć od nas jak najwięcej kasy, a nie zawsze warto dużo płacić.

Jakiś czas temu kupowałyście na allegro bawełniane kocyki ażurowe dla dzieciaczków - ile one kosztowały? W smyku są po 29,90. Maks ma taki niebieski kocyk, zastanawiam się czy dzidzi kupic drugi, czy Maksio odda swój (może nie oddać ;-)).

W H&M widziałam zestawy bodziaków dla maluchów - dwie pary body z krótkim rękawkiem za 24,90. Fajne, ale rozpinane na ramionku, a ja jednak jestem za tym, żeby dla zupełnie malutkich dzieci były rozpinane z przodu. Tak miałam z Maksem, a teraz kurczę prawie wszystkie mam przez głowę. Tylko że tym razem już chyba będzie mi łatwiej obsługiwać noworodka niż wtedy hihi

W Carrefourze kupiłam zestaw bodziaków (3 szt.) z krótkim rękawem za 14,90, oraz zestaw bodziaków (4szt.) z długim rękawem za 24,90. Pewnie nie będą rekordowo trwałe, ale mi się spodobały i wzięłam.

Dziubek ja mam oslownie kilka sztuk rozmiaru 56,naprawde dziecko szybko rosbie a i nawet czesto dzieci rodza sie wieksze.Na usg pod koniec ciazy jakbys byla, mniej wiecej lekarz okresli wielkosc dziecka i wtedy wiadomo jakiego dziecka mozna sie spodziewac.
Mm sliczny tygrysek:)
to kupilam kilka dni temu w Tesco za 9 zl
207770.jpg

a to dzisiaj po 7zl
207771.jpg

207773.jpg

A ja własnie zobaczyłam że body z Carrefoura niby na 3 miesiące są strasznie malutkie, będa dla noworodka. Na pewno nie dla trzymiesięcznego dziecka. Poza tym byłam przekonana że są z krótkim rękawem a one sa z długim. tyle że zapinane z przodu. No cóż może dokupię sobie większe na później... albo wreszcie porządnie przejrzę ciuchy które mam - a jest tego przecieżmnóstwo.

reklama
Ja włsnie wróciłam ze Cerfoura kupiłam proszek i zobaczyłam ze jest promocja butelek i smoczków Avent (mała butelka 12.99 a komplet 2 smoczków albo 10,99 albo 12.99) chyba sie skosze i kupie .

Widziałam sie też przed chwila z kolegą który pracuje w gazecie . Zadzwonił do mnie ze szybko potrzebuje kobiety w ciąży zeby jej zrobić zdięcia. I mnie poprosił czy nie mogła bym mu popozowac. Wiec jest prawdopodobieństwo ze jutro bedzieky z Zuzią w super expresie .

Do góry